Nak Jadi Supplier Kas-Kas...???
>> Wednesday, October 24, 2012
Kepada peminat Nasi Kandar (Penang) atau Nasi Ganja (Ipoh)... sampai ketagih maut, kalau tak pekena mau meleleh ayaq liuq.. jom gua belanja lu orang bayarkan.... hahaha..!!!
Dalam kari mamak yang power gilerrr... tu ada bahan untuk buat orang ketagih beb...!!! Sebab itulah ramai yang ketagih dan restoran mamak untung gilababi..., lu orang tengok laaaa.. perangai jahat mamak pedajalkan orang.. hahaha...
Lu orang tau tak mamak2 tu letak apa...??? Bagi yang dah tau... OK laaaa... bagi yang belum tauuuuu.... tolong ambik tau...
Hanya nama jer lain beb.. tapi dari sumber yang boleh buat kepala lalok wa cakap luuuu... hahaha.. nama menatang tu kas-kas beb...!!!
Kas-kas adalah biji pokok popi, daripada bunganya digunakan untuk menghasilkan candu sebelum diproses menjadi morfin dan heroin. Kas-kas adalah bahan yang sering digunakan untuk masakan seperti nasi briyani, kurma dan kari. Kas-kas diimport dari Afghanistan dan India kerana iklim negara itu sesuai untuk tanaman pokok popi. Kajian saintifik mengesahkan bahawa masakan yang mengandungi kas-kas boleh menyebabkan pengguna positif candu atau opiates.- sumber.
Weeeiiii... lu orang tau tak popi tu apa beb... ianya terhasil dari Pokok Ganja. Siapa nak ganja... pi Balai Polis berlambak beb... hahahaha... main timbang kilo beb....!!!!
Kalau bawak ganja... polis tangkap, kalau makan nasi kandar... polis paling ramai beratur, nak pulak makan free.... muakakakakaaaa....!!!!
Terpulanglah pada semua orang samada nak teruskan ketagihan Nasi Kandar atau Nasi Ganja, terutamanya Kari Mamak... hehehe..
Selain dari putaq belit, mamak juga terkenal dalam bab pekenakan semua orang dalam makanan diorang... patut laaa... restoran mamak sentiasa penuh, pasal ada ganja halal dalam makanan diorang... muakakakakaaaaa....!!!!
p/s: Kalau nak tau Nasi Kangkang punya power pulak... lu orang kena minta Roti Canai Takda Teloq satuuuu....!!!! Tapi Melayu punya laaaa.... bukan mamak punya tau... meraung pulak Mak Badak terkangkang... kangkang... hahaha...
5 IkutSukaLu...::
kas kas atau kus kus?
kus-kus pun banyak dok kat bawah eriuk besar tu..
silap melompat masuk jadi lauk kus-kus,,
depa apa kesah..jnji mashuk..
bro mana2 mat gian tak payah balut lagi...pi kena nasi bryani...terus stim..ngee
Oiii...Jangan Lupaa...Ada satu lagi Mamak punya Rahsia.... Cuba Tengok kat Dinding kedai.. mesti Ada Azimat atau Tangkal Pelaris beb.!!
walaupun kas kas dlm masakan menyebabkan ketagihan spt yg didakwa, penggunaan yg berlebihan hanya membuatkan makanan tersebut jadi pahit dan x sedap.
Post a Comment