IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Dengan penggunaan bahasa kasar, bahasa pasar, biadap serta maki hamun yang mungkin keterlaluan bagi sesetengah pihak. Jika tak boleh terima konsep blog ini, dengan segala hormatnya eloklah lu orang blah atau logout secepat mungkin. Agar ianya tidak menyakitkan hati. Atau berkemungkinan juga bakal membuatkan lu orang (pembaca) jadi gilababi, hilang akal, meroyan dan menyemak buat menambahkan dosa di sini.

Di sini takda bahasa sopan santun penuh beradab tertip lagi berhemah. Kepada SKMM, Polis atau mana2 bingai umno nak repot blog ini under Section 114A, lu orang tak payah menyemak kat sini... sebabnya fitnah2 takda kat sini, pi cari blog fitnah dari puak2 umno laknatullah... kat sana ramai beb... hahahaha..!!!!

Tak puashati..??? Itu lu orang punya pasal laaa....!!!!

Jangan Hina Raja Orang Melayu.

>> Monday, September 29, 2014

Tajuk asal "Jangan Hina Raja Kita", gua cilok daripada Tok Wan dalam FB Group No Umno. Sebelum2 ini pun dah lama dulu gua selalu tekankan bahawa Raja2 dan Sultan2 yang ada sekarang ini adalah hasil daripada lantikan Penjajah British, bukannya Raja2 dan Sultan2 berketurunan Original and Spicy. Jo, layan dulu apa cerita Tok Wan.... kena baca Bismillah dulu... pasal benda bahaya under Akta Hasutan nih.... muakakakakaaaa....

Bismillahirrahmanirrahim.

Salam kepada umat Islam sekelian,
1. Apabila Sultan Selangor mangkat, iaitu Sultan Muhammad daripada keturunan kesultanan Melaka yang asal dan sebenar, British telah melantik Sultan Abdul Samad yang bukan daripada keuturunan Sultan Selangor yang asal dan sebenar sebagai Sultan Selangor yang baru.

2. Raja Mahadi bangkit memberontak terhadap penjajahan British di Selangor.

3. Baginda Sultan Abdul Samad menyokong penjajahan British dan turut menentang Raja Mahadi.

4. Kaum Cina di bawah Kapitan Cina Yap Ah Loy menyokong British dan
berperang dengan Raja Mahadi dan para pemberontak Melayu. Cina kafir memerangi Islam. Tak apa kerana Cina kafir mempertahankan Raja Melayu.

5. Sultan Pahang dan Sultan Kedah masing-masing menghantar pasukan-pasukan perang Melayu untuk menyokong British dan memerangi para pemberontak Melayu di Selangor. Melayu melawan Melayu. Islam lawan Islam. Di sisi Allah swt, maka kafirlah puak Melayu Pahang dan Kedah ini. Kafir pun tak apa kerana Melayu Pahang dan Melayu Kedah menyokong Sultan Selangor. Sanggup masuk Neraka Tanpa Hisab asalkan mempertahankan Daulat Raja kita. Inilah taat setia yang tidak berbelah bagi yang dikehendaki dan diagung-agungkan oleh kerajaan kita.

6. Setelah 40 tahun berperang Raja Mahadi ditangkap dan di bunoh di Singapura. Eloklah Baginda Raja Mahadi dibunoh kerana menentang Raja. Baginda Raja Mahadi mati sebagai syuhada yang dikasihi Allah. Penderhaka kepada Raja masuk Syurga tanpa hisab. Allahu Akbar!

7. British telah membawa masuk kaum-kaum kafir Cina dan India ke Tanah Melayu dan jadilah Selangor sebagai negeri milik puak kafir Cina sehingga sekarang. Tokong Cina, kuil Hindu dan Gereja Kristian tersergam di mana-mana saja di Selangor dan di Malaysia. Tak apalah kerana puak kafir yang kaya-kaya ini majoritinya sokong Raja-Raja kita.

8. Melayu semakin senget di Selangor dan di Malaysia. Senget pun tak apa, kita masih ada Raja-Raja Melayu kita, iaitu Raja-Raja Melayu dpd keturunan yang dilantik oleh British dulu itu.

9. Melayu pupus pun tak apa asal kita ada Raja-Raja kita. Hina Islam pun tak apa asalkan jangan hina Raja-Raja kita.

10. Raja kita telah melantikkan Melayu Singapura sebagai MB Selangor yang baru. Bagus ini. Maklumlah Melayu Singapura pandai sedangkan Melayu Selangor bingai semuanya. Tak lama lagi akan penuhlah di dalam gereja DUMC dengan Melayu Selangor. Jangan bimbang mereka tetap akan kekal menyembah Allah di dalam gereja itu.

Daulat Tuanku!


Ok.... dah bacakan...???
Nak tau cerita Raja2 dan Sultan2 "Original" dan lantikan Penjajah British maka lu orang semua kenalah rajin2 baca buku sejarah, banyak di perpustakaan awam. Yang itu fakta dan sejarah tidak pernah menipu.

Yang menipu selalunya umno.... dioranglah yang banyak menipu fakta2 sejarah Tanah Melayu aka Malaya aka Malaysia. Kalau tak menipu bukan umno namanya. Sebab tu yang dok melalak terpekik terlolong pasal Istana nih hanyalah puak2 lembu umno jer.... sebab diorang taksub Sultan/Raja2... hahaha...

Dan sebab itu jugalah mengapa Pihak Istana dan umno laknatullah kamceng gileerrrr.... sebab diorang satu Bapak lain2 Mak jer dengan British lakhanat tuuuu...., perhatikan saja penghinaan pemimpin2 dan ahli... opppsss... lembu2 umno kepada institusi Raja2, ada tindakan atau tangkapan...???

Jawapannya.... buat bodoh jer..., tapi kalau pembangkang aka PR aka rakyat biasa tersentuh sikit.... pergghhhhh.... diorang punya kecoh mengalahkan babi meroyan tak dapat seks... hahahaha......

Celaka punya umno....!!!

Read more...

Ada Saja Cara Untuk Mengugut.

>> Thursday, July 17, 2014



"Berdosa bayar zakat terus kepada asnaf."- Utusan 5 February 2008.

Artikel tersebut di terbitkan dengan mengambil keputusan Muzakarah Fatwa Majlis Kebangsaan kali ke 76 yg bersidang 21-23 Nov 2006 dimana ianya menyatakan:

"Perbuatan melanggar peraturan dan undang-undang pemerintah dalam perkara kebaikan adalah berdosa, kerana di dalam Islam patuh dan taat kepada pemerintah atau Ulil Amri dalam perkara kebaikan adalah wajib".

Persoalannya, sebagai umat Islam kita masih boleh persoalkan "Pemerintah yang sebagai mana yang perlu dan wajib kita Taat..??? Adakah Pemerintah yang sedia ada sudah Taat kepada suruhan dan perintah Allah melalui kalamNYA dan RasulNYA"

Sedangkan hukum Hudud yang diperintah oleh Allah pun di halang dan menjadi polemik Politik bagi meraih kuasa pemerintahan, masih ada lagi biawak2 pedagang agama nak suruh taat pada Ulil Amri...!!!! weiiii.... pergi cermin muka dan nasihatkan apa yang patut kepada Pemerintah lu orang, jadi anjing yang tau menjelirkan lidah bila lapar atau menjadi setan bisu.

Dr Maza telah bongkarkan lebih RM1bilion wang zakat hilang. Dan beliau juga pertikaikan cara agihan wang zakat selama ini. Apa yang kita lihat sebelum ini bagaimana wang zakat yang dirembat oleh Menteri Agama Pak Jamil Khir melalui Baitulmal Wilayah Persekutuan untuk bayaran kos guamannya, dan isu terbaru apabila wang zakat juga digunakan untuk membeli ratusan buah basikal di Johor. Malah wang zakat juga digunakan untuk program lawatan sambil belajar dengan membawa orang kampung bercuti ke Kelantan & Hatyai. Itu yang dikatakan sebagai asnaf...???

Tetapi mereka terlupa bahawa Majlis Muzakarah yang bersidang pada tarikh yang sama juga telah menyatakan "Mengagihkan zakat secara persendirian tanpa melalui pemerintah adalah "SAH" sekiranya diagihkan kepada asnaf yang layak".
Oleh itu, anda tidak perlu risau akan persoalan zakat boleh atau tidak untuk di bayar terus kepada Asnaf yang layak kerana ia juga telah dinyatakan seperti di atas.

Bagi gua sudah bertahun tak pernah bayar zakat fitrah mahupun perniagaan kepada PPZ, kerana gua sejak dulu, kini dan selamanya tidak percayakan PPZ, selagi adanya puak2 umno/bn yang memegang jawatan atasan dalam MAIS dan JAIS, lagipun banyak perkara menjadi persoalan berkaitan ketelusan agihan dan kutipan.

Jika dah ratusan juta kutipan zakat saban tahun mengapa hingga kini masih ada lagi umat Islam yang miskin dalam negeri Selangor.

Read more...

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   
   Optimized by MasterGoogle.com

Back to TOP