IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Dengan penggunaan bahasa kasar, bahasa pasar, biadap serta maki hamun yang mungkin keterlaluan bagi sesetengah pihak. Jika tak boleh terima konsep blog ini, dengan segala hormatnya eloklah lu orang blah atau logout secepat mungkin. Agar ianya tidak menyakitkan hati. Atau berkemungkinan juga bakal membuatkan lu orang (pembaca) jadi gilababi, hilang akal, meroyan dan menyemak buat menambahkan dosa di sini.

Di sini takda bahasa sopan santun penuh beradab tertip lagi berhemah. Kepada SKMM, Polis atau mana2 bingai umno nak repot blog ini under Section 114A, lu orang tak payah menyemak kat sini... sebabnya fitnah2 takda kat sini, pi cari blog fitnah dari puak2 umno laknatullah... kat sana ramai beb... hahahaha..!!!!

Tak puashati..??? Itu lu orang punya pasal laaa....!!!!

Ada Saja Cara Untuk Mengugut.

>> Thursday, July 17, 2014"Berdosa bayar zakat terus kepada asnaf."- Utusan 5 February 2008.

Artikel tersebut di terbitkan dengan mengambil keputusan Muzakarah Fatwa Majlis Kebangsaan kali ke 76 yg bersidang 21-23 Nov 2006 dimana ianya menyatakan:

"Perbuatan melanggar peraturan dan undang-undang pemerintah dalam perkara kebaikan adalah berdosa, kerana di dalam Islam patuh dan taat kepada pemerintah atau Ulil Amri dalam perkara kebaikan adalah wajib".

Persoalannya, sebagai umat Islam kita masih boleh persoalkan "Pemerintah yang sebagai mana yang perlu dan wajib kita Taat..??? Adakah Pemerintah yang sedia ada sudah Taat kepada suruhan dan perintah Allah melalui kalamNYA dan RasulNYA"

Sedangkan hukum Hudud yang diperintah oleh Allah pun di halang dan menjadi polemik Politik bagi meraih kuasa pemerintahan, masih ada lagi biawak2 pedagang agama nak suruh taat pada Ulil Amri...!!!! weiiii.... pergi cermin muka dan nasihatkan apa yang patut kepada Pemerintah lu orang, jadi anjing yang tau menjelirkan lidah bila lapar atau menjadi setan bisu.

Dr Maza telah bongkarkan lebih RM1bilion wang zakat hilang. Dan beliau juga pertikaikan cara agihan wang zakat selama ini. Apa yang kita lihat sebelum ini bagaimana wang zakat yang dirembat oleh Menteri Agama Pak Jamil Khir melalui Baitulmal Wilayah Persekutuan untuk bayaran kos guamannya, dan isu terbaru apabila wang zakat juga digunakan untuk membeli ratusan buah basikal di Johor. Malah wang zakat juga digunakan untuk program lawatan sambil belajar dengan membawa orang kampung bercuti ke Kelantan & Hatyai. Itu yang dikatakan sebagai asnaf...???

Tetapi mereka terlupa bahawa Majlis Muzakarah yang bersidang pada tarikh yang sama juga telah menyatakan "Mengagihkan zakat secara persendirian tanpa melalui pemerintah adalah "SAH" sekiranya diagihkan kepada asnaf yang layak".
Oleh itu, anda tidak perlu risau akan persoalan zakat boleh atau tidak untuk di bayar terus kepada Asnaf yang layak kerana ia juga telah dinyatakan seperti di atas.

Bagi gua sudah bertahun tak pernah bayar zakat fitrah mahupun perniagaan kepada PPZ, kerana gua sejak dulu, kini dan selamanya tidak percayakan PPZ, selagi adanya puak2 umno/bn yang memegang jawatan atasan dalam MAIS dan JAIS, lagipun banyak perkara menjadi persoalan berkaitan ketelusan agihan dan kutipan.

Jika dah ratusan juta kutipan zakat saban tahun mengapa hingga kini masih ada lagi umat Islam yang miskin dalam negeri Selangor.

Read more...

UMNO... Parti Melayu Munafik..!!!!

>> Monday, July 14, 2014


Inilah wajah hipokrit umno... ooppssss... lu orang melayu2 umno mana faham perkataan penjajah "Hipokrit" tu apa... sebab lu orang macai2 umno semuanya bodoh2 belaka, yang ini bukan gua kata tapi pengasas "umno BARU" yang kata ok.... kalau lu orang tak tau siapa pemgasas umno baru pi tanya pakcik google... hahahaha...

Perkataan yang paling sesuai untuk macai2 umno dan diorang kompom faham punyalah ialah "MUNAFIK".... umno munafik... melayu umno adalah munafik... parti umno di sokongi oleh melayu2 munafik..., pimpinan umno adalah munafik... bangunan umno (PWTC) adalah contoh kemunafikan umno selama ini...


Apa lagi yang puak2 lembu umno mau sembang pasal Palestine.... sikap kemunafikan umno makin teserlah. Sesiapa yang masih menyokong umno selama ini adalah pembunuh umat Islam Palestine. Jadi tak payahlah nak tunjuk poyo mengutuk Israel menyerang Palestine sekarang ini.

RM78 juta setahun yang dibayar oleh Keraaaa...jaan Malaysia kepada APCO sebagai perunding negara adalah wang untuk membunuh rakyat/umat Palestine. Tak rasa berdosakah puak2 yang menyokong umno selama ini.

Ntah laaaa.... cakap banyak pun tak guna dengan macai2 umno berotak lembu nih, sebab diorang bukan tau bezakan yang baik dan buruk... yang diorang tau menipu 24 jam 365 hari dan hidup dalam kelalaian.....

Mampuih pi kat depa laaaa....!!!!

Read more...

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   
   Optimized by MasterGoogle.com

Back to TOP