IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Rintihan Hidup Ahli Umno tegar.

>> Saturday, September 28, 2013

 
Namo sey ni KARIM... pongundi bordaftar DUN CHOMBUNG, PARLIMEN REMBAU.Sey tulis surat ni bukan apo2 do... sajo yor nak ucapkan timo kasih yg amek kat YB-YB sekalian sebab monaikkan rogo minyak hari tu... lopeh ni bilo rogo minyak naik,rogo barang yang lain pun akan naik jugak laaa... banggo boto raso sey... macam duduk kek LAS VEGAS plak...

Sey janji dongan YB2 sumo,yang sey akan ubah tabiat sey dari makan ikan kombung yang dah merah monyalo mato eh dan pocah bodorai porut ikan tu pado ikan koring yor.. sey sanggup berkorban untuk negaro...

Anak sey yang 7 orang tu yang dah buleh buek team futsal tu buleh la borkojo lopeh sekolah, buek bantu omak ayah dorang ni haaa... kalau tak kojo pun buleh la jadi mat rempit kek SENAWANG tu ha... dapek jugakla duit sikit... buleh la monoruskan tradisi keluargo sey yang tak peghonah dorhako kek negaro yang sey cintai..


Raso2 eh, sey nak ubah suai bilik2 yang ado kek rumah sey.... nak buek tompek bolo ikan dongan tanam sayur cagho hidroponik... sey torpakso tanam kek dalam bilik sobab sey tinggal dokek rumah flat yor (apo binche'eh)...


Rebet yang YB2 bagi kek sey molampuih lobih eh dari koporluan sey tu... bilo sey congak-congak an, sey cumo guno 20sen yor duit minyak motor sohari... adalah untung 21 sen... bak kato si SAIDAH AF6 'okey la tuuuuuu'.



Team futsal sey tu, nak sughuh eksesais hari2 borjalan kaki tak pun naik basikal poi sokolah... adolah dalam 5 km... dokek yor tuuuuu...

Buek pormulaan nak ubah kehidupan sey.... sey takkan gunokan gulo bilo buek kopi.... takkan gunokan topung buek cokodok.... sey nak gantikan boreh dongan ubi... tiap2 hari sey dongan keluargo akan berposo (kecuali hari2 yang diharamkan berposo)... itu antagho cagho sey ngubah an cagho hidup sey..


Ado banyak laie cagho... sumo kono negaro kito... dan sey mintak bebonar YB naikkan sokali rogo TOL sobab jiran sobolah sey ni orang pombangkang... dio solalu guno an highway... biar padan muko eh... bayarla tol banyak2...


Jangan pulo diturunkan gaji montoghi2... sian diorang... anak bini nak makan apo... tak dapek nak 'menyoping' kek LANDEN...


Akhir kato... sey totap sokong YB2 sokalian...sey takkan sokong pombangkang... ntah apo2 ntah... Jangan lupo yor YB... naikkan rogo tol banyak2 biar orang sobolah rumah sey ni 'tojoley lidah'eh nak bayar an...

sokian timo kasih...

pocah kaco, pocah goleh,
dah baco, harap baleh
Kikiki

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP