IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Standard 6 Masih Bangang... Sistem Pendidikan Malaysia Lemah.

>> Sunday, November 11, 2012

Pagi tadi sebelum gua check out dari Impiana Resort Cherating gua posting kisah sekoq mak badak sesat yang gila glamoureessss.... dalam majlis perkahwinan Lee Chong Wei.

Sampai jer rumah tadi... gua "switch on" laptop dan gelak sakan sambil guling2 beb..., sebabnya kerana ada sekoq malaun pi komen kononnya "nahu bahasa" dalam gambar tu salah. Tapi ada gua kesah nahu bahasa betul atau tidak..., sebabnya gambar tu pun gua rembat dari FB jer..., dan di pengatas blog... gua dah bagi warning pelbagai. "Sesiapa nak bahasa cantik dan tertip" di sini bukan tempatnya... kan tak pasal2 malaun tu dah gila meroyan kat sini... membodohkan diri sendiri yang kononnya cerdik.


gambar hasil rembatan cemerlang dari FB... hahaha...

Lu orang tau apa dia punya komen... hahahaha..., gua mampu gelakkan jelah, pasal yang komen tu pun taraf Standard 6... awal lagi dia dah mengaku apa standard dia... hahahaha.... "low class"... tak lain tak bukan memang pencacai umno la tuuuuu.... muakakakakaaaa....!!!! (baca komen original dia kat link yang gua bagi kat atas tu... kat bawah gua tepek jer...)
Dibawah gambar ada ditulis ulusan ringkas dalam bahasa inggeris. Nahu inggerisnya salah sama sekali, sungguh memalukan. Saya cadangan jangan tulis dlm BI kerana pembaca tidak akan tahu tahap BI penulis sangat rendah. Sekarang sudah tahu. Masaalahnya ramai penulis menyangka mereka boleh menulis dlm BI, sebenarnya tidak. Buruk sangat kalau kita menulis dlm BI tanpa mengetahui nahunya.
Walau bagaimana pun.., gua akui jugak laaa... malaun yang komen tu memang pakar bahasa penjajah, cuma dia "failed" dan "BODOH" dalam bab "pemahaman bahasa melayu"... itu namanya nak tunjuk cerdik tapi bangang melantun-lantun... hahahaha... sejibik umno dan perumpamaan yang tepat dengannya ialah... "BODOH MACAM UMNO"....!!!!

Jikalau gua dan lu orang semua meletakkan diri kita sebagai akhbar pencacai utusan meloya dan cuba spin balik tahap... ooppssss... standard komen bangang malaun tu... macamana dia punya bunyi agaknya... hahahaha... terutamanya dengan perkataan berwarna merah tuuuu... alamak sorry gua terlupa aarrr.... budak standard 6 yang komen rupanya... adussssss.....!!!!

Tapi gua yakin anak2 lu orang dan anak gua masa standard 6 dah cerdik dan pandai2 belaka beb... cuma malaun ni jerr.... yang bangang sikit sebab dia anak pencacai umno.... hahahahaha...

BODOH seperti apa... kawan-kawan...???? 

2 IkutSukaLu...::

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP