IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Gua Tak Sanggup Beb...!!!!

>> Thursday, September 06, 2012

Bila baca tajuk di sini... adakah ianya memberi jawapan kepada tajuk yang ini pula..???
Pandai2 lu oranglah buat kesinambungan ceritanya... iaitu pada tajuknya.. bukan isinya.. hahaha..., (yang ini sekadar gurauan bagi yang nak berfikir saja, tapi kalau malas nak fikir macam puak2 umnoporno tu... just ignore jelah apa yang gua taipkan tuuu.... hahaha..)

Yang bawah ini juga untuk insan yang mempunyai akal untuk berfikir, jangan jadi macam penchachai umnoporno tau....!!!! Syaitan2 umnoporno memang dilahirkan sejak azali lagi untuk malas berfikir beb..., pasal tu diorang semua sanggup diperlembukan oleh pemimpin2 diorang... perumpamaannya macam lembu di cucuk hidung.

"Saya difahamkan bahawa seorang Muslim, selepas persetubuhan, dikehendaki untuk mandi junub sebelum dia boleh melakukan solat. Jadi, soalan itu berterusan tentang bagaimana Saiful melakukan solat.

"Dalam 25 tahun pengalaman saya dalam undang-undang jenayah, saya tidak pernah lihat seseorang itu tidak mandi selama dua hari untuk mengekalkan bukti forensik.

"Sebaliknya, saya rasa mangsa mahu cepat mandi untuk menghilangkan bau badan pelaku.

"Dalam sesetengah kes penderaan seksual, mangsa akan menggosok badan mereka sehingga hampir luka untuk menghapuskan bau itu," kata Trowell, yang merupakan seorang Queen Counsel. - Mkini.
Tapi apa nak dihairankan dan merasa pelik dengan apa yang berlaku di Malaysia nih, selagi yang memerintah itu Keraaaaa....jaan yang bernama Barisan Nasional aka United Mamak Naina Organisations (umno) macam2 perkara boleh berlaku beb... tiada yang mustahil beb...!!!!

Sebab itulah dalam salah satu jawapan komen gua di sini, mengatakan Kuasa umno mengatasi Kuasa Allah beb...., puak2 laknatullah umno itu lebih Syaitan daripada Syaitan yang original beb..., selama ini pun apa yang puak2 umno laknatullah tak langgar beb...????

Dari segi Perlembagaan Negara, selamba derkkk... diorang bedal semacam jer...
Dari segi hukum agama walaupun mengistiharkan Negara Malaysia sebagai Negara Islam.... ada ke pernah diorang patuh...??? Waima Ketua Agama Islam sendiri... dari 9 negeri... hanya satu atau dua negeri saja yang OK.... selainnya KO.... hahahaha... (lu orang pun tau negeri mana kaaannnn....)
Dari sudut perundangan...., diorang pusing sana sini asalkan "Matlamat boleh Menghalalkan caranya". Habis segala maknenek cerdik pandai bertaraf Profesor, Cendekiawan, Ahli Agama, Ulama pelbagai di beli dengan wang hengget..., mana2 daripada golongan ini yang mudah tunduk dengan nafsu dan wang hengger pasti akan menggadaikan maruah serta prinsip mereka kepada pemerintah.

Itulah uniknya Malaysia beb.... cuma Mat Saleh dari Australia tu jer... yang tak faham dengan keunikkan Negara Tercinta ini.... hahahha....!!!

Berbalik kepada 1001 kisah Pelik Bangang di Malaysia nih... antaranya kisah Budak tak cukup Akal yang gila publisiti seperti Mat Saleh Australia tu ulas...., lu orang buatlah penilaian sendiri. Selain daripada itu.. apa saja isu melibatkan Anwar Ibrahim yang dimainkan oleh cyberuktroopers umporno selama ini, bagi gua semuanya fitnah berbayar beb...

Contohnya, jam tangan "Omega"... sebenarnya yang diserahkan oleh Eskay pada pihak polis adalah buatan Taiwan dan bukannya Anwar punya, pasal tu diorang dok jadi gila babi mendesak Anwar serahkan (tunjukkan) pada polis. Banyak lagilah perkara yang boleh dipertikaikan melalui logik akal berkaitan kes liwat dan kes China Doll berkaitan Anwar Brahim. Semuanya tu fitnah umno laknatullah semata-mata. Hanya manusia yang berakal sahaja boleh menilaikannya, yang spesies tak tercapai dek akal tuuuu... adalah spesies umno... sebabnya akal diorang dah transfer dalam kepala Lembu.... muakakakakaaaa....!!!!

Lastly..., apa yang mampu gua katakan...., jika mandat pemerintahan negara ini diberikan juga kepada barisan nasional aka umno.... maka selama itu jugalah Rakyat akan diperlembukan dan diperbodohkan oleh Keraaaa...jaan barisan nasional... dengan isu2 Bangang lagi Meloyakan.

Sanggupkah lu orang menjadi Rakyat yang diperbodohkan oleh Keraaaa...jaan bn....???? Sendiri mau ingat laaaa....!!!!

(Gua merapu entry nih... dari Singapura, seperti yg gua bagitau sebelum ini)

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP