IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Bersih... hahaha... Minta Maaf... hahaha.. Boleh Blah...!!!!

>> Tuesday, May 01, 2012

 video klip ini. (dari posting gua, kalau klik akan ke blog Amenoworld)

Bagi yang tak boleh terima kebenaran, penjilat tegar dan penchachai pemimpin pasti marah bagai nak gileeerrrr.... beb, sebab pemimpin idola makhluk maksum anugerah tuhan kena maki... muakakakaaaa...!!!!

Tapi member kat bawah nih tak serik2 beb..., yang benar katakan benar yang salah tetap salah tak kiralah jika ianya Tuan Guru Nik Aziz sekalipun. Walau macamana pun yang prihatin terhadap rakyat dan waras sahaja akan mengunakan akal untuk berfikir dan membezakan sesuatu perkara.

Yang spesies penchachai jenis malas berfikir macam penchachai BN/umporno... eerrmmm.. kekal macam lembu jelah.. ikut jelah apa yang pimpinan cakap... dah semacam lembu keluarga shahrizat pulak dah... muakakakaaaaa...


Video streaming by Ustream
Yang ini pulak video klip gua cilok dari blog Edyesdotcom, sebab ada salah sorang pengomen bagi link nih kononnya gua dah salah hentam si Makhluk Anugerah Tuhan tuuuu.... warrgghhhhh...!!!! Dah tu pulak ada desakan suruh gua mintak maap dari makhluk tuhan tu... adussssss.....!!!! sadis... sadis... sadis... wa cakap luuuu.... hahahaha....



Lu orang tonton dan buatlah analisa sendiri detik-detik di antara ucapan Anwar Ibrahim, Chegubard dan signal antara Anwar dengan Azmin... eerrrr.... yang mana satu betul dan salah...

Gua cakap terus terang... gua tak pandai dalam bab ni beb... lagi pun gua kena sound dengan pengomen nama nyonya suruh gua cerdik sikit... muakakakaka... jangan jadi blogger kurang akal katanya..., sekarang nih gua dah buktikan siapa yang kurang akal di sini... pengomen2 yang menghentam gua... lantak pi laaa.. kat lu orang... ada gua kesah... hahahaha..., gua nak pergi makan ubat jap... perghhhh.. pahit gilerrrr... beb... hahaha...

Gua pun boleh berucap "Lepas nih kita masuk kanan, masuk Jalan TAR" lepas tu gua bagi haeiler pada Chegubard dan gua duduk main signal dengan gundik gua.... amacam... oopppssss.... terpecah tembelang pulak gua nih... ahakksss... eerrrrrr... tengoklah sendiri detik2 saat2 minit2 di antara satu babak ke satu babak... sebab lu orang semua kan cerdik pandai... muakakakakaaaaa...

Perghhhh... cakap tak serupa bikin wa cakap luuuu.....!!!!

Ada antara pengomen tu pulak..., kononnya... kalau takut berjuang jangan berumah di tepi pantai... wallllaaaaweeeiiii.... sembang dalam ruang komen blog orang berani aarrr...., kononnya ada semasa Anwar berucap dan sama2 terjah masuk ke Dataran Merdeka... pergghhhh..... ada bersama Anwar kira dah jadi superhero lah tuuuu.... wachhhhhaaaaa.... !!!!

Tapi bila polis mula bertindak bertempiaran lari tak cukup tanah wa cakap lu... kalau berani sangat apasal tak gempur jer... polis2 tuuuu.... hahahahaha... lu orang memang pelawak tempelan jelah... Anwar masa tu pi mana wooiiiii...!!!!

Lain kali kalau nak berpolitik kena cerdik sikit wooiii... jangan jadi burung tekukur... (itu bahasa baik dari gua atau bahasa tak baiknya)... jangan jadi lembu di cucuk hidung oleh pimpinan politik..., Anwar suruh lu orang terjun sampai mampus dari tingkat satu pejabat SPRM... lu orang pun terjun... dah terjun masih tak mampus dan lu orang terpaksa terjun berulangkali sampai mampus jugak... tak ke bodoh bin bangang namanya tuuuu.... hahahahaha...

Ada jugak pengomen mengatakan itu tindakan genius dari Anwar.... hahahaha... genius lawannya bangang beb..., kalau genius dari sudut politik, agenda provokasi tersebut dibincangkan di luar tanpa pengetahuan sesiapa (perancangan), hanya tindakan sahaja yang berjalan. Ini terang2 bagi signal suruh masuk lepas tu menafikan... hahahaha... macam cibai wa cakap luuuu....

Kepada yang mempertahankan Anwar Ibrahim tuuuu... cukup2 la jadi bangang taksub pada pemimpin, ada kalanya secerdik mana sekalipun seseorang pemimpin tu... ada masa bila tiba time sengal dia datang... jadi bangang sekejap dalam 5 ke 10 minit... lepas tu penafian demi penafian jelah...

Kepada yang berhampiran dengan Azmin... sewaktu dia nak turun dari tempat tinggi tu... ada tak sesiapa dengar Azmin kata "Boleh Masuk... Boleh Masuk..."... hahaha.. kemudian di sambut oleh peserta2 yang dah naik air kat kepala dan meluru masuk.... atau Azmin ada sebut "Nak Bincang Dengan Polis"... sewaktu dia turun tuuu... dan apa reaksi yang terjadi sewaktu dia turun... sendiri mau ingat laaa...



Lu orang yang dok menghentam kononnya gua maki makhluk anugerah tuhan tu paham tak apa maksud BERSIH, paham tak tujuan BERSIH... dan paham tak apa pesanan daripada Pemandu BERSIH...???? Kalau tak paham lain kali jangan turun berdemo... lebih baik pergi makan kenduri siap ada kompang lagi beb... hahahaha....

Si Ambiga dan A. Samad Said dan Hishamuddin Rais sendiri dah umumkan, walau diorang sendiri tak puashati dan marah dengan arahan Mahkamah (protes), tetapi diorang tetap menghormati arahan Mahkamah dan keluarkan kenyataan, walau tak dibenarkan masuk ke Dataran Merdeka tetapi duduk dan bantah di luar Dataran Merdeka boleh di lakukan (Menghampiri Dataran Merdeka).

Tapi bila dah ramai2 macam tu... di simpah pula petrol oleh ahli politik yang mengambil kesempatan... so... apa lagi beb... dah jadi macam lembu naik minyak laaaaa.... wakakakakakaaaaa....!!!!

Gua tak nafikan polis menganas di tempat2 lain, sebab polis memang ganas beb.. hahahaha... dan itu faktor lain. Yang gua persoalkan polis start menganas di Dataran Merdeka akibat apa dan apa puncanya...???? Lu orang semua pahlawan2 yang cerdik kannn... so.. cubalah story sikit... hehehe..!!!!

Pengajarannya di sini, jika di adakan pula BERSIH 4.0 di masa akan datang, gua nak minta semua peserta jadi cerdik sikit... jangan jadi lembu macam 2 hari lepas... hahahaha..., lain kali dengar arahan dari penganjur/pemandu BERSIH dengan jelas. Lu orang kena pandai bezakan antara tujuan perhimpunan BERSIH dengan perhimpunan politik.

Lepas tu jika ada ahli politik yang turut serta, pastikan ahli politik itu di barisan hadapan dan mengepalai barisan, jika dia suruh rempuh polis atau halangan... lu orang suruh dia mulakan dulu... lepas tu tengok apa reaksi polis... kalau nak kena belasah pastikan ahli politik itu yang kena dulu... dan lu orang cabut aarrr... tunggu apa lagi...!!!

Jangan jadi macam semalam, ahli politik yang cabut dulu... lu orang yang kononnya "kalau takut di lambung ombak, jangan berumah di tepi pantai"... tersadai..., kalau mati di istiharkan syahid takpa la jugak... aminnnn... alhamdulillah... tapi kalau mati katak... jumpa Brahim Ali kat neraka katak jelah.... muakakakakaaaa....!!!!

Akhir sekali gua nak bagitau kat sini, setelah pertempuran di Dataran Merdeka... makhluk tuhan dan gundiknya serta beberapa orang lagi pimpinan cha alif but beb..... tinggal lah... peserta2 berjuang dengan polis dan siap kena tangkap lagi....

Dan pelesit gua yang berada dalam saf pimpinan bagitau... makhluk2 tersebut telah berbincang (Anwar tiada dalam senarai waktu ini) dan sepakat menjadikan Chegubard sebagai kambing hitam yang mencetuskan provokasi....

Sementara si gundik pula bagi statement kat media... kononnya dia nak berbincang dengan polis... padahal ayat dia masa tu... adalah seperti yang gua tuliskan di atas... eeekkkk..... hahahaha....!!!!

Lu orang nak kata gua buat fitnah... sukahati lu orang laaahhhh...., sebab pelesit gua ini adalah orang yang hampir sangat dengan Anwar, Azmin dan Chegubard pada masa kejadian berlaku... dia saksi segalanya..., tak mau sebutkan nama sebab beliau sendiri orang PKR... jadi terpaksalah gua rahsiakan... (Sorry bro... terhint sikit... muakakakakaaaa...)

Nota: Part paling best yang gua tak bleh blah... bila gua celakakan serta haramjadahkan pimpinan umporno, Najib , Rosmah dan lain2... takda pulak puak2 penchachai dari PR nak nasihatkan gua  dalam pengunaan bahasa, masing2 seronok agaknya bila maki hamun puak/pimpinan umporno...

Bila gua hentam makhluk anugerah tuhan.... perghhhh.... berjejai2 datang menghentam dan menasihati gua, siap ada yang bagitau itulah kali terakhir dia baca blog gua.... wakakakakaaaa...... gelak guling2 gua beb... sampai bulu ketiak pun tercabut sendiri.... rupa2nya 2 x 5 jer... perangai penchachai PR dengan penchachai2 BN wa cakap luuuu.... hahahahaha.... adik beradik hartono dengan nazrina lembu jugakkkkk... muakakakakakaaaa....!!!!

(Ini last entry pasal BERSIH... sebabnya bukan setakat BERSIHkan SPR... tapi perlu BERSIHkan juga mentaliti Ahli Politik dan Penyokong tegarnya.... taksub pada pemimpin mengalahkan taksub kepada Tuhan)

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP