IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Pengundi Yang Bodoh Laaaa....!!!!

>> Sunday, February 20, 2011


What do I get for paying toll...????

Now I have to pay an extra RM50 for each credit card. For what?
Extra GST (goods and services tax). Again, how does that benefit me?

Look at the long list:

- I have to pay for security guards because the police are hopeless.
- I have to install filters because the water supply is dirty.
- I have to watch satellite tv because the government broadcasts crap. I mean REAL crAP !!
- Many kids have to go for tuition or to private schools because the government schools are bad.
- We have to pay IPPs (independent power providers) because the government cannot provide consistent electricity.
- We have to pay Indah Water to clean up the sewers.
- We have to pay tax on foreign cars because Mahathir wants to keep his dying local car industry alive. ON top of it APs cost bcoz of his cronies.
- Most have to drive because the government cannot provide good public transport.
- We have to pay to sustain the government's affirmative action policies.
- We have to pay for private health care because the public hospitals are crowded

All in all, we have to pay a PREMIUM to stay in this country!
1Malaysia Boleh??? You decide.....

But how is it that Opposition State Government in Penang can give her citizens free internet access within one year in Government, rice for the poor, while BN Government in power since Independence cannot do it...???? but instead building more high rise building???

Think...!!!

Kerajaan Rakyat.
p/s: Bagi gua pulak... keraaaajaan bn/umnoapco nih sememangnya sudah di ketahui sebuah keraaaajaan zalim dan menindas rakyat. Cuma perlu penerajang masuk ke longkang jer...

Yang paling bangang dan sanggup membodohkan diri dan keluarga sendiri adalah rakyat Malaysia yang masih menyokong dan mengundi haprak2 haramjadah tu semua..., kesimpulannya, hanya orang bangang dan bodoh jer.. yang pilih pemimpin jenis bodoh bangang nih....


Rakyat yang cerdik dah tak undi dan sokong lagi umnoapco/bn... dah berpuluh tahun di perbodohkan, hingga sekarang pun masih sanggup untuk di perbodohkan lagi... buat malu kat anak cucu dan generasi akan datang jer...

6 IkutSukaLu...::

baginda® Sunday, February 20, 2011 2:13:00 AM  

buat sekolah pun pasai bisnis kroni depa jer... yuran free hotak menteri la

Anonymous,  Sunday, February 20, 2011 9:40:00 AM  

Hang yang tak bodoh tu pun, macam orang bangang, menyalak mengata orang.. hang dok tengok hang aje yang betui,,, ada tengok tak kebaikan orang lain??? tak pernah kan? so hang bodo....

Yong Sunday, February 20, 2011 10:03:00 AM  

Orang Felda tak bayor item yang dalam senarai tu yob. Gitu juga orang kampung. Ramei jugak yang tak bayor cukai pendapatan pun, lebih2 lagi business kroni. So they have got nothing to lose.

Pokoknya, Mat bulat toksah berebut kerusi.

Anonymous,  Sunday, February 20, 2011 12:44:00 PM  

orang2 bodoh saja yg komplen macam dalam senarai tu.

- I have to pay for security guards - kalau dah rumah berjuta RM mesti la nak ada guard
- I have to install filters - tak perlu filter pun kecuali kalau nak terlampau bersih. mana2 negara kat dunia pun air paip dia sama macam M'sia. Di eropah dan USA lagi terpaksa guna filter sebab nak buang klorin yg berlebih.
- I have to watch satellite tv - mana negara di dunia pun nak kena bayar kalau nak tengok program TV yg latest dan happening. Namakan negara mana yg ada 20 channel FREE yg happening macam AXN atau FOX atau Discovery?
- Many kids have to go for tuition or to private schools because the government schools are bad. - Dah anak2 kau bodoh nak kena tuition. Anak2 aku 5 orang tak pernah pergi tuition, semua pun cemerlang SPM. Mak bapak pemalas nak enjoy saja tak nak tolong ajar anak2, mesti lah nak ada org tolong ajarkan.
- We have to pay IPPs (independent power providers) because the government cannot provide consistent electricity. - Ini memang kerajaan BN (MAHATHIR punya angkara) bersalah ni.
- We have to pay Indah Water to clean up the sewers. - Ini mana2 negara pun kena macamni. Nak free duduk hutan la!
- We have to pay tax on foreign cars because Mahathir wants to keep his dying local car industry alive. ON top of it APs cost bcoz of his cronies. - Nak kereta murah, beli la 2nd hand! Ini mesti jenis tak pernah beli kereta Proton.
- Most have to drive because the government cannot provide good public transport. - Ini betul kerajaan screw up. Harap kalau PR menang, benda ni boleh di atasi tapi macam impossible saja. Mana2 bandar besar dunia pun ada masalah traffic jam.
- We have to pay to sustain the government's affirmative action policies. - So?
- We have to pay for private health care because the public hospitals are crowded - Ada ke hospital yg bagus yg free kat dunia ni? Cuba story sikit? Ini mesti jenis orang yg nak jejak kaki kat hospital kerajaan pun geli ni. Jenis pandang rendah doktor hospital kerajaan, tapi nak pergi Hospital Pantai nak free...pirrrahh!

Selalu nya yg komplen macam ni orang2 Cina dan juga segelintir Melayu yg perasan bagus dan ada sindrom superiority complex.

tukang kata,  Sunday, February 20, 2011 3:12:00 PM  

Laa ada jugak babi BN nak melalak kat sini....

Hanz Newman Sunday, February 20, 2011 6:41:00 PM  

Bukan cari silap orang@UMNO@kerajaan pimpinan UMNO for just the sake of it. Salah tu sengaja atau tidak, perlu diperbetul. segera. Itu saja. Melayu pro-PR pun memang ada silapnya. Tegur la apa silap mereka.

Yg perasan bagus tu lu la Tanpa Nama 12:44:00 PM. Memang ada Cina tak puas hati dgn UMNO tapi dia tempelak secara borong kena semua Melayu. That's obvious to see. Tapi be fair & get to their points memang ada jenis Melayu yg perasan bagus@UMNO yg rasa dia tak silap apa & tak payah ditegur untuk terus membangunkan negara secara Islam & adil.

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP