IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Islamkah Dia...???

>> Friday, July 04, 2014

Assalamualaikum buat member2 Blog ISA seperti:
Hans Newman, Opisboy, Abang Chot, Tukang Kata dan juga yang bertanya khabar melalui email, ramai sangat hingga gua tak dapat nak recall kesemuanya. Apa pun gua ucapkan TERIMA KASIH banyak2 kerana sudi bertanya khabar serta keprihatinan kalian.

Gua ok jer... hanya menyepi atas sebab kesibukkan duniawi dan tanggungjawab sebagai insan serta pelbagai. In Syaa Allah.... lepas2 ni mungkin kerap sikit update blog gilerrrr... cadbury nih.... hahahaha....

------------------------------------------------------------------------------


Gua sebolehnya tak mau sentuh hal ehwal artis2 ni... sebab persepsi gua..., kebanyakkan daripada artis2 ni adalah ahli kelab neraka beb... melainkan yang sempat kembali kepangkal jalan (bertaubat)... yang tak sempat kembali ke pangkal jalan tu... eloklah layan lagu Rabbani (Pergi tak Kembali)... dan pi mampuih la kat diorang.... hahahaha...

Isu belasah bini (perempuan), yang bersangkutan dengan seorang penyanyi rock, pelakon dan juga tuan punya kepada Malai Rock Station (Kelab Malam) serta dengar khabarnya Ayahanda kepada kumpulan 37 ni tengah meletop sekarang ni.., seperti biasa kes2 selebriti ni banyak cover sana cover sini pastu senyapppppp..... lama2 melayu mudah lupa..., tak mau ambil pengajaran... hahahaha... berapa calit bro...???

So... kalau nak di conggak kali bahagi tolak campur mungkin mamat ni dalam kalangan senarai nama2 Samseng yang Zahid Komedian tahu dan ada rekodnya.... muakakakakaaa...., tapi apakan daya... Zahid Komedian tittle jer Menteri KDN tapi takda teloq beb..., tak bleh buat apa2 pun sekadar jadi boneka Kementerian jer.... sebab semua Samseng2 tu Pemimpin2 umno aka Menteri2 jugak yang pelihara.

Berbalik pada isu pukul bini tu... jika benar si Awie tu buat, maknanya dari segi fizikal nampak hero, samseng, gagah bla.. bla... bla.... dari sudut Islam (Agama)... mamat poyo tu seorang yang "DAYUS".... lu orang tau kan orang DAYUS tempatnya di mana.... pasai tu gua dah bagi tau awal2 kat atas tu..... hahahaha...

Nabi sebelum wafat dah pesan dah buat kita semua sebagai dan yang mengaku beragama Islam... "Pelihara Wanita. Lindungi Wanita"... ini di belasahnya.... Islamkah dia... jeng... jeng.... jeng...

Dah la kehidupan tak seperti orang Islam, lagi mau sembang bab Amal Makruf Nahi Mungkar.... kepala bana diorang laaaaa...., cuba lu orang perhatikan kawan2 dia yang iringi dia ke mahkamah... yang baju merah rambut macam red indian ooppssss.... sorry red melayu sesat tu...., agak2 lu orang laaa... kalau mandi hadas besar... sah atau tidak...??? bolehkah di akui sebagai saudara seIslam.... uuuweeeekkkk..... nak termuntah gua beb kalau di mengaku dia sebagai Islam beb... nampak sangat penipunya... munafiknya dan kekufurannya.... hahahaha... kapiaq...!!!!

Dalam isu ni... mampuih pi la kat dia salah atau tidak, itu keputusan biar mahkamah yang tentukan. Yang pastinnya kita yang mengaku sebagai Islam eloklah amalkan kehidupan cara Islam, bukannya mencontohi puak2 artis tu yang mengaku sebagai Islam, hakikatnya kehidupan kebanyakkan daripada diorang lebih kapiaq daripada artis2 Hollywood, Bollywood yang majoritinya kapiaq... hahahaha...

Sebab jika benar sebagai seorang Islam, adakah puak2 artis ini sanggup mengadai perintah Agama Islam demi populariti dan karier mereka.... hipokrit wal poyo jelah puak2 artis seperti itu.... hahahaha...

Tapi jika diperhatikan betul2 dan perhatikan dengan matahati... puak2 yang mengaku beragama Islam ni hasil didikan siapa....??? Dalam sudut politik cenderung bersekongkol dan menyokong parti mana...??? lu orang pun dah tau jawapannya.... hehehehe... sendiri mau ingat laaa...


Kalau macam ni punya paras rupa.... lu orang sanggup belasah kaaaaa.....???? Gua simpan dalam frame beb.... hahahaha...

Kesimpulannya, jangan ikut contoh tauladan para artis... nanti ramai2 terjun neraka. Jangan ikut dan join kumpulan2 samseng... sebab nanti jadi hahahaharamjadah macam puak2 dalam gambar tuuuu... hahahaha....

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP