IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Betul Ke... Sayangkan Nabi SAW...???

>> Friday, September 21, 2012

Pi sana pi sini... pakat2 dok bercerita pasal penghinaan kepada Nabi SAW...., hinggakan tengahari tadi gua dalam salun gunting rambut..., si mamat tukang gunting gua nih yang berasal dari Sabah dan beragama Kristian pun dok bercerita dan kondem si pembikin pilem tuuu... hahahaha...!!!!

Merayau kat blog2 pun dok asyik cerita benda yang sama..., hinggakan posting blog tajuk lain... komennya pun sudah lari dari tajuk... hahahaha... what the hal laaaa....!!!

Sampai isu pemuda umno dengan pemuda pas nak berdemo pun jadi hal..., apatah lagi dengan provokasi dari blogger umnoporno yang tengah high mabuk guiness stout menaip akan isu si tantawi kata Nabi SAW jemput untuk berdemo.

Gua tau laaa.. lu orang high mabuk arak sambil menaip posting untuk blog, takan bahasa kiasan pun tak paham... tu la pasal mak bapak hantar pi mengaji agama masa kecik2 dulu.. lu semua lari menyorok belakang bangunan sekolah ramai2 baca buku seks... kan dah benggap jadinya.. muahahahaaaa..!!!!

Walau apapun gua suka dan bersetuju 110% dengan komen member kita nih... Hanz Newman. Gua tepek komen beliau untuk tatapan semua.

Demo yg Pemuda UMno, PAS nak buat tu dah dpt permit polis ker? Kata demo@perhimpunan camni 'tak bagus, boleh cetus huru-hara' ? Why allow it?

Gua ingat gua sokong tak payah la susah-2 demo hal "filem hina nabi & Islam' lah.. 'buang masa & tenaga' saja. macam ya ya aje Pemuda nak melalak hal ni.. salama hari buat apa? Hal Islam kat negara sendiri pun depa sendiri buat masalah & hina.. apasal? Hipokrit!

Baik kita teruskan dakwah, penerangan & dll kepada semua orang, nationwide & global. Kalu boleh, pemimpin tunjukkan dulu akhlak islam tu camna... tu lagi elok dibuat.

Demo camtu elok kita mintak H-ass-an JATI yg kuat perjuangkan aqidah tu, & orang-2 (ya patung orang-orang tu) PERKASA, samseng Melayu ngaku Islam yang 3 line tu, & NGO-2 Islam lain buat, sudah la. Jemput la sama si ustaz Harussani, Na$ha baca doa dgn penuh emosi. Yg hat partisan duk tepi, sokong idea tapi just be cool. Wiser!

Disclaimer : Lain la kes kita demo@himpun untuk 'gertak' Umno-BN kat sini. Tu amat releven !
Dan baca di sini juga, apa yang baik kita ambil dan sokong. Yang tak elok kita campak jauh2... buat menyesakkan kepala hotak nak buat apa...???? hahaha....!!!!


Persoalannya pada gua, yang dok melalak sayangkan Nabi SAW tu... benar2 Ikhlas sayang atau sekadar berpura2 demi kepentingan politik..., setakat nak menangguk di air keroh melaka.. baik tak payah laaaa... buang masa jer...., sebabnya kerana Islam yang dituntut oleh Nabi dan Tuhannya tak pula di bela dengan sepenuh jiwa raga... siap diperlekehkan lagi... tup-tup dalam isu pilem macam nih... semuanya pakat2 melompat... hehehehe...!!!!

Nampak sangat hipokritnya..., tuntutan agama dan sunnah2 Nabi untuk kehidupan seharian pun susah nak ikut... sayang kejadah apanya tuuuu....???? Terutama sekali kepada Pemuda Umnoporno... betul ke lu orang sayangkan Nabi Muhammad SAW..... tolong jawap dengan seikhlas... ikhlasnya.... ngeeee....

Buat pemuda PAS... gua tarak hal... kalau tak lengkap 100% sayang pada Nabi SAW... ada jugak laaa... percentage ikutan sunnahnya... hahahaha... tapi kalau pemuda umnoporno tuuu... gua rasa kena hantuk kepala kat dinding berjuta kali baru boleh percaya beb....!!!!

Tak salah nyatakan bantahan demi agama..., cuma perlu ikut tertib dan adabnya, tanpa merosakkan harta benda awam dan menimbulkan keganasan seperti yang berlaku di negara2 Arab tuuu.... pasal tu negara diorang asyik bergolak jer... dari dulu sampai la ni... bodoh punya bangsa Arab...!!!! Harapnya Bangsa Melayu esok tak perlulah jadi bangang dan bodoh macam bangsa Arab... ahakksss....

Errrr.... Perhimpunan esok ada permit ke... Watercannon dan Teargas ada tak... FRU apa khabar...???? hahahaha... tak HARAM ke Perhimpunan tuuu...??? SB tak mau menyelit sama ke....??? KPN... Menteri Auw..Auw... amacam...???? Rais Yatim dah standby dengan tasbih nak kira berapa ramai peserta esok.... muakakakakaaaa....!!!!

Lu orang buatlah apa yang patut esok...., jom pakat ramai2 ucapkan Selawat kepada Nabi Muhammad SAW sebanyak mungkin... itu yang terbaik. Lagipun Allah dah janji Islam takan hilang di dunia ini sehingga hari kiamat... so apa ada hal..., itu firman Allah dan bukannya kata2 si Hang Tuah tau.... muakakakakaaaaa.....!!!!

Nota: Kalau sayangkan Nabi Muhammad SAW... apa yang perlu dilakukan bagi menunjukkan kasih sayang kita terhadapnya.... hahahaha... jangan jadi HIPOKRIT sudah laaaa....!!!!

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP