IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

RON1M - Petrol 1Malaysia...!!!!

>> Monday, July 23, 2012

Dalam obsesnya si Najib Razak sebagai Perdana Menteri 1Malaysia mempromosikan gagasan 1Malaysia, dan kita telah mendengar serta melihat banyak produk 1Malaysia sudah siperkenalkan oleh beliau.

Dalam isu ini gua sokong Perdana Menteri berjiwa rakyat nih... hehehehe... walaupun dia bagi suku kepada rakyat dan selebihnya dia dan kroni2nya balun tak henggat dunia... kah... kah... kah...!!!!

Hari ini rakyat Malaysia ada Kedai 1Malaysia, Klinik 1Malaysia, Email 1Malaysia, Yayasan 1Malaysia, Restoran 1Malaysia, Perpustakaan 1Malaysia, BR1M... walaupun wang KWSP menjadi mangsa. Dan banyak lagi laaaa... yang PM 1Malaysia nih berikan kepada rakyat... kononnya, ntah dari mana di sakaunya wang yang banyak tu pun wa pu chi tau... hahahaha...!!!!

Padahal hutang Malaysia setakat 2012 dah semakin meningkat mencecah 456.1 billion hengget, di mana kita sebagai rakyat Malaysia terpaksa menanggung hutang yang di buat oleh keraaaa...jaan barisan nasio-anal sebanyak 17,000 hengget setiap seorang, termasuklah baby yang baru lahir setiap hari. Kalau lu orang perhatikan baby yang baru dilahirkan sekarang ini dah advance beb... diorang pandai letak tangan atas dahi..., itu semua angkara barisan nasio-anal... hahahaha...!!!!

Yang si PM 1Malaysia ni pulak kemana saja dia pergi meronda dalam Malaysia nih pasti tabur janji dan wang di mana setiap janji dan taburannya pasti cecah juta-jutaan hengget punyeeearrrr...., ini PM memang handal dalam bab nih... hahahaha...!!!!

Berbalik pada rangkaian 1Malaysia tadi, seperti yang gua katakan bahawa gua amat menyokong PM 1Malaysia nih kerana cuba mendahulukan rakyat... hihihi... dan gua amat berharap dan ingin memanjangkan cadangan dari seorang rakyat marhaen di sini.

Beliau memohon supaya Perdana Menteri 1Malaysia dapat mewujudkan pula "Petrol 1Malaysia" singkatannya  "P1M"... tapi gua tak berapa setuju dengan "P1M". Bunyinya macam PAM jer.... meletop pulak Rosmah Mansor kalau asyik kena PAM dengan Najib... hahahaha... tak bleh.. tak bleh... kecian kat kak mah kesayangan gua tuuuu.... hahahaha....!!!

Gua ingin mencadangkan singkatannya"RON1M", dengan kadar harga RM1.00 p/liter. Amacam.... bro Najib Razak... boleh ke...???? Rakyat di utamakan maaaa.... takan tak bleh kot...????

Sebagai pelopornya gua harap Najib Razak boleh approach anak Mahatet Kutty yang mempunyai rangkaian Syarikat Minyak jenama Petron... hahahaha... ada berani kaaa...????

oopppsss... ada orang tanya sama gua apa makna "RON1M"... jawapannya "Rosmah On Najib 1M"... maknanya jika Rosmah kata "Yes"... maka Najib akan setujulah ujudkan "Petrol 1M"... kalau Rosmah kata "No".... maknanya... tidoq luar laaaa.... Najib Razak oooiiii.... muakakakakaaaa....!!!!

So... rakyat Malaysia jangan mimpi aarrr.... nak dapat "RON1M". Walau apa pun gua akan cuba pujuk Kak Mah untuk berkata "YES" pada Najib Razak.... ok... hahaha...!!!!

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP