IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Ratapan Si Anak Polis...???

>> Thursday, May 03, 2012

from: insanprihatin@aftere.net via server1.senseihosting.com to: jiayi_0826@hotmail.com, happybaby_961029@hotmail.com, eizlan_smartbiz@yahoo.com, manjecyber@gmail.com, rscblogspace@gmail.com, raikage_eight_tail@hotmail.com, silver_claimer01@yahoo.com, bioman207@yahoo.com, aten.zone@gmail.com, amyleez@ymail.com, Baby.Sotong.1995@hotmail.com, eem_venom@yahoo.com, waqasmunir1@live.com, pjladd86@yahoo.com, pjladd86@gmail.com, the.icemaker.27@gmail.com, final_love520@live.com, wankiwi88@gmail.com, john_lean1@yahoo.com, vanillaespresso9@gmail.com, debbiecsh@gmail.com, lightfairy88@yahoo.com, zergdukes@gmail.com, hansley_myprivacy@hotmail.com, captbokkhari@yahoo.com, gothicmansion@gmail.com, infodigitalblog@gmail.com, serizage@gmail.com, nurullz_85@yahoo.com.my, pinky.lady81@yahoo.com, kurt_xacau@hotmail.com, profnabil91@gmail.com, me@eeleong.com, horcrux137@yahoo.com, erma_174@yahoo.com, vcent74@live.com, tgidham@yahoo.com.my, i.laft.euu@gmail.com, suemas2002@yahoo.com, ipsahnews@gmail.com, norliana_rosli84@yahoo.com, amely.romance@yahoo.com, peiyin96@hotmail.com, hellibra2@hotmail.com, ceriacoralph@gmail.com, ridwan_gp50@yahoo.com, akuagakbodoh@yahoo.com.my, biatch0@biatch0.net, kimisyahmi@gmail.com, matt_groening220@yahoo.com
Hahahaha... lu orang pasti pelik.. apahal pulak si ISA nih tempek alamat email bebanyak tu... hehehe, ini penjelasan gua, sebenarnya gua sengaja buat camtu setelah terima email dari mamat mana ntah yang tak perkenalkan dirinya, hanya dengan alamat emailnya insanprihatin@aftere.net.

Tajuk takda, Salam takda dan ucapan Terima kasih pun takda, tup2 terus start dengan cerita kat bawah tu..., hahahaha.. lu orang layan dululah cerita sedih dia yang gua bagi tajuk "RATAPAN SEORANG ANAK POLIS RAJA DI MALAYSIA"... hahaha.. amacam tajuk tu best tak...??? kah.. kah.. kah..., nanti gua sambung lagi di penghujung citer sedih yang menikam kekabu bantal nih...!!!!
Sbg salah sorang anak kpd anggota polis sy ingin bersuara bagi pihak rakan2 sy...
 
Mmg negara ini negara demokrasi tapi xbermakna sikap puak pembangkang esp Bersih berhak memaki hamun sehingga mnjatohkn maruah serta harga diri pihak polis...anda menggelarkan Anggota polis sebg ANJING kerajaan...jadi siapakah kami anak2 POLIS ini...adakah kami anak2 ANJING? (jawapan gua yessss...)

Tuduhan cacian yg xtrbatas seolah2 semua anggota Polis kaki rasuah, xbole di percayai n sehingga xsgp sy menulis disini... Berlinangan airmata sy bila melihat ada diantara anggota polis di pukul , di terajang seolah mrk xpunya sanak saudara n anak2 yg menanti kepulangan mrk dari bertugas.

Saban hari bila2 waktu yg kritikal spt bersih ini, sy sering trfikir apakah ini lambaian dan ciuman ayah utk kali terakhir krn ayah akan berhadapan dgn makhlok2 yg begitu bencikan tugas ayah...

Apakah tugas anggota Polis itu terlalu hina dimata puak pembangkang? Apakah selama ini rezeki yg ayah dan anggota polis dapat selama ini utk menyara hidup anak isteri mereka adalah rezeki yg tidak halal semata2 mrk bekrja utk kjaan yg dipilih oleh rakyat?

Apa yg sy tahu setiap kali sblm ayah pergi bekerja ayah kami adikbradik bersama ibu akan brsalam n mncium tangan ayah, dan setiap kali itu juga pesanan ayah akan diulangi...JANGAN LAWAN IBU, DGR CAKAP IBU, JGN BIADAP DGN ORG LAIN, HORMATI HAK ORG LAIN n YG PALING2 TRGURIS DIHATI SY IALAH AYAH AKAN BRKATA JGN SESEKALI TINGGAL SOLAT KRN ITU ADALAH TIANG AGAMA KITE. (part nih... bikin hati gua mengeletek ketawa sorang2, yang gua tau kebanyakkan anak2 polis jadi jahanam beb...)

Sedangkn di luar sana , ayah dan rakan2 dicerca , dimaki , di ludah dan di pukul semata2 utk menjaga keamanan negara...anda yg brkelakuan demikian fikirla, dgn penghinaan yg sedemikian xkn kami anak2 anggota polis akan berdiam , mmbiarkan org tersayang dalam hidup kami di perlakukn spt haiwan, sedang tingkah laku saudara2 pendemo itu lah yg kelihatan AMAT KEJI, seolah2 negara kite tiada undang2,, seolah2 anda semua tiada AGAMA, sehingga sgp mnghina memukul, menerajang dgn niat kalo polis itu mati adalah kejayaan anda... (they deserved it)

Inikah yg di katakn perjuangan menegakkn keadilan sedangkn keadilan dipihak kami, pihak ayah dan rakan2 nya , pihak org2 yg cintakn keamanan anda ketepikan? Maaf ..Bersih 3.0 ini menutup pintu hati kebanyakkan kami thdp perjuangan puak anda krn kami telah melihat betapa rakus dan liarnya perbuatan pendemo2 itu...negara akan hancur seandainya jatoh ketangan puak YANG TAK PUNYA PERI KEMANUSIAAN ini... (Apakah dengan gambar2 Polis Belasah Orang Awam Berperikemanusiaan)

Kpd ayah dan rakan2 polis ayah, sy amat berbangga dan kagum melihat kesabaran dan dedikasi anda semua dlm melaksanakn tugas mnjaga keamanan negara...InsyaAllah ayah, sy akan belajar rajin2 supaya menjadi insan ygg berguna thdp agama, bangsa dan negara , menyara hidup keluarga agar ayah xperlu mngharongi lagi episod duka n hina ini.... Sy tetap berbangga dgn tugas ayah sbg anggota polis, yg sgp menggadai nyawa demi keselamatan negara. AYAH KAU LA WIRA KU.... (Gua harap lu punya AYAH tak terlibat membelasah orang awam secara membabi buta, moga AYAH lu tergolong dalam Anggota Polis yang Baik... bukannya Jahat seperti Polis dalam Bersih) Amin...

Jika benar email ini dari anak seorang Polis. Gua teramat simpati dengan lu sebab lu dilahirkan dari acuan seorang Polis... hahahaha.. dah di takdirkan macam tu nak buat camna kan...??? Tak pun lu suruhlah AYAH lu berhenti dari kerja Polis dan jual goreng pisang lagi bagus dan mulia wa cakap luuuu...!!!!

Berdasarkan email yang gua terima, dengan cara penghantarannya tanpa nama dan seperti gua nyatakan di atas. Gua anggap email ini hanyalah email sampah daripada puak2 cybertroopers umporno, kononnya untuk meraih simpati dan membaiki persepsi serta imej Polis Raja Di Malaysia.

Tujuan email di hantar, jika mamat nih jujur dan berani, mamat Bangang aka DAYUS ini pasti akan letakkan nama dan beradap beb, dengan harapan ada mana2 blogger akan publish suara hati diorang yang berlakon sebagai anak polis tuuuu.... hahahaha... tapi ini malaun sudah salah masuk kat gua punya inbox daaaaa.... nasib lu laaaa...!!!! (lihat senarai email yang malaun nih hantar... ada di antaranya email bloggers PR setakat yang gua kenali...)

So.. kepada mamat anak polis nih..., kalau email lu kepada gua adalah ihklas... lain kali kasi taruk nama laaa..., buktikan bapak lu seorang polis yang baik dan bukannya Anjing beb..., apa nombor pengenalan polis bapak lu, balairaya mana... kasi stori sikit laaaaa... jika ada Nombor MyKad lagi bagus..., setakat nak menyamar macam nih... silap banyak laaaaa.. wa cakap luuuu...

Apa yang boleh gua katakan pada luuu... wahai InsanPrihatin, secara peribadi gua nak bagitau lu persepsi gua terhadap Polis tetap negatif sejak dulu lagi atas sebab gua dah banyak kali kena buli dengan polis, kalau tak kerana uniform diorang... dah lama dan ramai polis pasti kena hempok dengan gua....

Polis2 nih hanya berani apabila ramai dan bersenjata... kalau sorang2 (one by one) teloq diorang hilang beb... perangai macam tu sebijik serupa Anjing wa cakap luuuu... bila acah nak ambil batu berterabur lari tak henggat dunia...

Dan buat pengetahuan lu juga, majoriti rakyat Malaysia  memang dah lama angin/marah/benci dengan polis, bila dapat peluang macam dalam Bersih takan nak di sia-siakan pulak... itu bagi pihak yang dah lama bengang dan berdendam dengan Polis laaaa...!!!!

Ada juga peserta Bersih yang prihatin dan membantu selamatkan Polis, peserta yang selamatkan Anggota Polis daripada di belasah ramai tu... lu nak kategorikan sebagai apa pulak beb...????

Akhir kata... pi mampus laaaa... dengan Polis2 Penyangak Samseng Negara...!!!!

Kesimpulannya, apa yang lu tulis tu... lu cuba terjemahkan sebaliknya pula dari kacamata rakyat marhaen..., so... bagi gua.. adalah amat malang sekali kerana lu dilahirkan sebagai anak polis jika ianya benar.... hahahaha...

Nota: Kepada Polis Yang Baik dan sedar kerjaya lu orang sebagai Ibadah... gua mohon jutaan maaf dan ampun, cacian gua di tujukan khas buat Polis2 yang gua maksudkan kejahatannya.
(Kepada member gua "BlackEngineWhiteEngine" lu tolong check email address and Server mamat tu dari mana beb...)

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP