IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Bangangnya Kerajaan 55 Tahun...!!!!

>> Tuesday, April 03, 2012

Petang tadi dok melepak kat port melayan kerenah member2 pelbagai fahaman politik, terpacul isu jalan jem di Federal Highway yang dah sekian lama, lepas tu ada pulak suara lembu sumbang cuba provoke kononnya sekarang nih Pakatan Rakyat dah memerintah Selangor, apasal tak hapuskan saja Toll Batu 3 (Shah Alam) dan Toll Sungai Rasau (Klang).

Lepas tu apalagi... mamat lembu umporno tu terus kena lanyak cow.. cow.. aaarrr... hahahaha... pasal tahap bangang lembu tu lebih daripada Nazrina Lembu... kah... kah... kah..., tak sampai 20 minit kena taruk kiri kanan lembu umporno tu start motor terus blah... pasal kaum2 lembu yang lain tak boleh nak back-up kepala otak lembu dia tuuu... hahaha...

Apa punya bengap laaa.. puak2 lembu nih, kedua-dua toll tersebut di bawah kuasa Kerajaan Pusat laaaa..., wahai lembu2 bangang umporno... kalau di bawah kuasa kerajaan negeri Selangor... gua ingat dah lama tutup toll tuuuu... hahahaha..

Tapi apa yang gua ceritakan kat atas tu.. hanyalah nak membuktikan pemikiran mangkaq puak2 lembu umporno yang dah lanjut usia... nasib baik malaun lembu tu tak rebah kat port tadi pasal lembu tu baru jer... buat "bypass jantung" beberapa bulan yang lepas... hahaha...

***** Noktah *****

Berkaitan dengan toll batu 3, kebelakangan nih gua tengok dah semakin teruk beb..., lorong tunai jer... dia punya beratur hampir 1 km pada waktu puncak... gilababi punya buang masa kat situ.

Dan gua pun tak nampak apa perlunya pengguna membayar toll Batu Tiga (RM1.10) dan toll Sungai Rasau (RM 1.00). Jalan tetap jem... lagipun bukan sikit punya jem..., jadi apa gunanya pengguna bayar toll, tapi confirm tersekat dalam jem...?

Walau bagaimanapun gua tetap hairan dan kagum betul tengok ketabahan orang2 sebelah Klang dan Shah Alam yang sanggup beratur panjang gileerrr... kat Toll Batu Tiga...(lorong tunai). Tak berbaloi langsung dan buang masa, kalau dah tahu hari2 lalu di situ, adalah lebih baik lu orang beli sajalah Smart Tag atau T & G..., selagi kedua Plaza Toll tu tak dilupuskan... hahahaha...

So... gua cadangkan kepada kedua-dua parti Politik samada Pakatan Rakyat dan Barisan Nasional. Sesiapa yang nak menang Piliharaya Umum Ke-13 samada hendak merampas atau pertahankan Negeri Selangor..., elok lu orang berlumba untuk menghapuskan kedua-dua toll tersebut, kompom rakyat Selangor akan berterima kasih beb... kah... kah... kah...!!!!

***** Noktah Lagi... hehehe... *****

Kepada pengguna2 yang melalui Federal Highway setiap hari, lu orang pasti akan kantoi dalam jem... setiap kali selepas/sebelum bayar toll Batu 3 Shah Alam samada pergi atau balik... betul tak...???

Lu orang sedar tak port2 yang menjadi punca jem... tersebut..???
Pernah tak lu orang terfikir negara mana yang ada tempat Perhentian Bas (Bus Stop) sepanjang Highway... hahahaha...

Hanya di Malaysia jelah agaknya kannnn..., yang ada Bus Stop sepanjang Federal Highway, iaitu di Motorola, Seri Setia, Avon, PJ Hilton, Amcorp Mall, Kwsp, Kerinchi, Mid Valleys, Brickfields, Sekolah Cina Jalan Istana dan mungkin ada lagi yang gua terlepas pandang...

Selepas tu banyak sangat susur keluar masuk highway yang menjadi punca jem..., letaklah seberapa banyak kuda putih sekalipun... kadang2 bukannya menyelesaikan masalah tapi menambahkan lagi sesak...

So... lu orang nampak tak macamana bangangnya Kerajaan yang mempunyai "Track Record" 55 tahun membuli rakyatnya, dengan rantaian songlap duit rakyat secara halus..., bermula dengan tiada pengawalan jumlah kereta atas jalanraya, dengan keadaan jalanraya semasa di mana tahap jalanrayanya masih di takuk lama dengan peningkatan jumlah kereta yang membuatkan jalan semakin sesak setiap masa.

Bila jalan sesak (jem).. penggunaan minyak kereta akan bertambah, secara tak langsung menyumbang kepada penggunaan/pembelian petrol/diesel yang tinggi dengan harga yang paling rendah jika dibandingkan dengan negara2 jiran... hahahaha...

Selepas itu Kerajaan 55 tahun ini juga secara saikologi telah mendera mental dan fizikal rakyatnya, lu orang cuba cari statistik berapa ramai rakyat Malaysia yang Stress di Jalanraya dan mengakibatkan tekanan perasaan itu hingga ke rumah dan menjadi penyumbang kepada pembunuh senyap (penyakit).

Kalau gua sembang banyak pasal ini pun tak guna jugak kannnn.., kepada pengguna2 Federal Highway khususnya dan Jalan2 dalam bandar amnya... lu orang tepuk dada dan hantuk kepala ke dinding, tanya secara jujur dan ikhlas pada diri sendiri... adakah lu orang stress atau tidak menghadapi kerenah sesak atau jem di jalanraya setiap hari...

Cuba2 lahhh... renung dan fikirkan sudah berapa lama perkara ini berlaku, apakah penyelesaiannya oleh kerajaan 55 tahun ini untuk membantu rakyatnya dari segi ekonomi, kesihatan dan mental... hahahaha... sendiri mau ingat laaaaa...

Kesimpulannya bagi diri gua sendiri... "Pembunuh Senyap" itu adalah "Kerajaan Barisan Nasional"... dan gua nak hasut lu orang semua untuk bersama2 pancung Kerajaan 55 tahun ini dalam PRU-13 nanti..... muakakakakaaaa...

Jom bebaskan diri kita dari Belenggu Stress akibat daripada salah satu faktor kelemahan Pemerintahan Kerajaan Barisan Nasional....!!!!

ABU... ABU... ABU...!!!!

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP