IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Sila ambil perhatian...!!!!
Blog ini bukan tempatnya bagi orang2 yang berasa dirinya beradap sopan santun dan bajet bagus. Jika tidak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan dalam pembacaan. Sila blahhh.... gua bolayan....

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati gua (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik, Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PH), Wakil Rakyat (Ahli Parlimen/DUN) yang tugas mereka suka memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Satim Diman Besar Punya Cilakessss...!!!!

>> Tuesday, March 20, 2012

Kita semua tau.... kalau bab bodek raja.. jilat bontot raja... JUARAnya sudah pasti puak2 bangang umporno... hahahaha..., lu orang tengok jelah celakessss nih... cakap tak serupa bikin, sedangkan permohonan celakesss nih sendiri telah di reject oleh MB Selangor pada tahun lepas. Sikap bermuka2 melayu umporno nih lebih celaka dari puak2 mamak restoran KIMMA/PRESMA... muakakakaaaa...!!!!

Lu orang layan jelah pembacaan di bawah yang dihantar melalui email oleh Pengundi DUN Kota Anggerik kepada gua.


YB Satim Diman Seperti Menjual Koyok

Dalam Berita Harian hari ini (lihat lampiran), Ketua Pembangkang UMNO, YB Satim Diman telah membuat kenyataan meminta supaya tanah2 rizab Melayu tidak digadaikan kepada bangsa lain selaras dengan titah dari Duli yang Maha Mulia Tuanku Sultan Selangor.

Saya telah merujuk kepada sebuah blog di pautan Malaysiawaves.com

Mengikut blog tersebut, UMNO Bahagian Puchong pimpinan Satim Diman pernah mencuba untuk mennggadai tanah rezab Melayu yang di atas nama UMNO Puchong. (Dokumen2 berkaitan adalah dilampirkan)

Kalau perkara ini benar, sikap UMNO Selangor ini adalah amat dikesalkan.

Mana boleh di satu masa YB Satim Diman menyatakan sikap menolak penggadaian tanah rezab Melayu namun di waktu lain beliau terlibat dalam aktiviti penggadaian tanah rezab Melayu? Tidakkah ini dinamakan “telunjuk lurus tapi hujung berkait”?

Setahu saya, UMNO lah juara menggadai tanah rezab Melayu seluruh Malaysia. Sepanjang Kerajaan Pakatan Rakyat memerintah Selangor tiada seinci pun tanah rezab Melayu digadaikan oleh mereka. Apakah UMNO..???
Adakah ini sebenarnya sikap UMNO Selangor? Lain yang dikata, lain yang dilakukan.

Soal saya kepada UMNO Selangor, sampai bila kamu hendak hidup bermuka-muka seperti ini?

Kepada rakyat Malaysia dan rakyat Selangor, janganlah kita tertipu dengan sandiwara UMNO dan Barisan Nasional. Mereka lah juara menggadai tanah rezab Melayu di seluruh Malaysia dan mereka tiada hak menasihati sesiapa sahaja dalam perihal menjaga tanah rezab Melayu

PENGUNDI DUN KOTA ANGGERIK

3 IkutSukaLu...::

mohd ali nafiah Mat Tuesday, March 20, 2012 11:41:00 PM  

nak tengok wayang tak yah gi panggung dah sekarang ni

Waris,  Wednesday, March 21, 2012 12:43:00 AM  

Apa yg umno tak pernah jual? Mykad pun dia orang boleh jual ini kan pulak tanah rizab melayu. Suatu masa dulu sultan pun hampir kena jual oleh puak puak umno haramjadah ni.

Hanz Newman Thursday, March 22, 2012 10:31:00 PM  

Soal ampu sana ampu sini ni budaya orang tak sukup sifat... 1 drpnya sifat tamak masih ada dlm diri. UMno byk la parasit jenis penjilat, pengipas Sultan, kerabat diraja ni. Dah dapat balak beribu hektar pun tak cukup-2 lagi nak rembat lagi projek ratusan juta RM sana sini. Punya cilaka spesis elit, bangsat-w-an ni!

Gua mimpi...1 day kita boleh undi pilih kita nak sapa jadi Sultan, Raja setiap negeri & Agung negara kita ...fuhhh.... Punya la best..white dream pun kalah ni. Dasat!

hehe!

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP