IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Khusus Buat Melayu Bangang...!!!!

>> Tuesday, January 03, 2012


Apabila terjumpa gambar keratan akhbar ini dalam peti pakcik google..., gua termenung terkesima melihat mulut si bapak munafik tuuuu... tengah memunafikkan ntah siapa agaknya... apa yang gua nampak kat situ ada tertera tulisan Putra World Trade... hahaha... di PWTC lah tuuuu....

Kalau di PWTC sudah tentu2 dia tengah memperbodohkan lembu2 bangang umporno muakakakaaaaa.... pi mampuih laaaa... kat melayu2 bangang dalam PWTC tuuuu.... buat apa kita semua nak ikut bangang macam diorang betul takkkk....????

Berbalik pada tajuk kat keratan akhbar tuuuu.... hahahaha.... "Ingat Jasa Umno".... eeerrrr... apa jasa umno selama ni....????

Itu yang membuatkan gua termenung sesaat tadi... hahaha.... , puas gua memikirkan apa jasa umno selama ini... dari duduk gua terlentang, dari terlentang gua guling2 sambil terjun tiruk.... akhirnya gua terkincit-kincit.., punyalah nak memerah otak mencari apa "Jasa umno" selama ini..???

Sori beb... gua tak nampak apa jasa umno selama gua hidup dan mengambil tahu bab politik sikit2 selepas isu Tun Salleh Abas dipecat oleh mamak kerala anak pandykutty..., yang gua nampak jasa umno hanyalah di sini.

Selain daripada itu... jasa umno adalah melenyapkan RM1 trillion sejak dari zaman mamak kerala pandykutty hinggalah kini.... semuanya tu bersabit dengan PKFZ, Komisyen Kapal Selam, Jambatan Bengkok, Bailout anak Mamak Kerala dan banyak lagi... terbaru projek Lembu Sakit yang tiada kaitan dengan Menteri bininya hahaha...

ooppssss... dan ada lagi yang terbaru... hahahaha... nak cat flat Samudera kat Gombak Setia menelan belanja RM1.2juta... hahahaha... songlap selagi boleh wahai puak2 melayu yang berjasa kepada melayu...

Jasa Umno kepada orang2 melayu adalah memperbodohkan orang2 melayu dengan omongan kosong, dengan slogan haprak, dengan semangat melayu yang LAYU.... hahahaha... hingga kini orang2 melayu sendiri menjadi bangsa kelas ketiga dari segi ekonomi, hanya setakuk dibawah bangsa India... sedangkan orang melayu adalah 65% daripada jumlah keseluruhan rakyat Malaysia.

Apa sudah jadi beb... satu persoalan kepada puak2 melayu yang bangang dalam umno kerana selama ini puak2 ini dikencing sambil berlari oleh pemimpin2 mereka yang kaya raya contohnya seperti melayu dalam gambar di atas tuuuu.... menyalak tak ingat donia mengelentong melayu2 bangang dalam dewan pwtc...

Dengan dasar DEB yang dicanangkan oleh Tun Razak, peratusan orang Melayu yang miskin pada tahun 1990 ialah 23.8%, manakala orang Cina yang miskin cuma 5.5% dan India pula hanyalah 8.0%. Ini menunjukkan orang Melayu masih jauh ketinggalan beb....
Sekarang ini sudah masuk tahun 2012. Berapa pula peratusan orang2 melayu yang miskin hahaha... cer..citer...cer..citer... berjayakah parti laknat umno memartabatkan bangsa melayu....???? Lu orang jawap laaaa... sendiri muakakakakaaaaa.... so apa jasa umno pada melayu....????

Gua tak nak ambil data daripada Anuar Brahim yang mengatakan peratusan melayu miskin kini adalah 95%... sebabnya gua yakin tentu puak2 lembu umporno akan mengatakan Anwar Brahim tu kaki kelentong.. temberang kuat beb... hehehe... so gua ambil statement seperti di bawah;
Ketua Eksekutif Institut Kajian Strategik dan Antarabangsa (ISIS), Datuk Dr. Mahani Zainal Abidin berkata, ini kerana daripada 40 peratus jumlah penduduk miskin di negara ini, 80 peratus daripadanya adalah kaum Melayu dengan pendapatan di bawah RM3,000 sebulan.
Amacam... puak2 melayu bangang umporno sekalian.... puashati dengan dasar DEB - MEB pemimpin umporno lu orang semua... kah...kah...kah....

Nanti2 bila lu orang ada kerajinan sikit... lu orang pergi tanya pulak di LHDN... peratusan permohonan 1BRIM yang sedang diproses sekarang ni... berapa peratusan permohonan mengikut bangsa..., gua berani potong tote Najib Razak sepuloh kali lagi kerana jawapannya adalah bangsa melayu.... kah...kah...kah....

Selama 54 tahun, dari umno lama hingga bertukar kepada umno baru (1985 ciptaan Mamak Kerala Pandykutty) hingga la ni.... orang2 melayu sekalian dibuai mimpi dan lena di ulit intan dengan sogokan lolongan, salakan pemimpin2 umporno tentang Ketuanan Melayu.

Dengan slogan2 yang tulus mulus fulus itu.... hakikatnya Melayu masih corotttttt.... yang bertambah kaya raya hanyalah kaum kerabat pemimpin2 umporno sahaja... terutama sekali Babi Tua yang ada kat Sarawak tuuuu.... harta dalam Malaysia saja RM4 billion lebih....

Kesimpulannya di sini... Melayu Elitis umporno akan bertambah kaya-raya seperti adik Najib Razak, selagi mendapat sokongan dari Melayu Miskin jenis Bangang yang sanggup mampus demi Pemimpin yang berjaya memperbodohkan mereka...

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP