IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Mau Saman Gua... Silakan...!!!!

>> Wednesday, December 14, 2011


hahaha.... hari ini gua berjaya pekenakan "Pizza Hut"... padan muka lu orang dan lu orang memang patut kena ajaq macam tuuuu.... mau saman saman gua dipersilakan....!!!! Gua menanti dengan pintu rumah terbuka.... wakakakaka...!!!!

3 - 4 bulan yang lepas... gua ada pengalaman hampeh dengan Pizza Hut nih... di mana pada suatu hari anak gua yang bungsu demam, mulut pecah2 dan tak boleh makan apa2. Memandangkan beliau meminati sup pizza.., dalam jam 8.00 malam gua start kereta dan pergi ke Pizza Hut berdekatan. Gua order 2 sup pizza dan Garlic bread..., dalam masa menunggu tu... gua nampak dan buat kepastian sup pizza dah ready tapi kena tunggu lagi 10 minit untuk garlic bread.

Sementara menunggu garlic bread... gua bagitau staff kat situ gua nak ke kedai belakang sekejap, nanti gua datang balik... so... gua pun blah laaa...., tak sampai 10 minit gua datang balik ke pizza hut tu.... dan gua dapati garlic bread belum siap malahan sup pizza yang dah ready tu pun sudah lesap beb....

Staff in charges cakap kat gua.... "tadi ada sorang kakak tu... nak cepat, jadi saya bagi dia dulu"... hahahaha... tanduk gua pun tumbuh tak ingat dunia laaaa... terus staff tu kena maki hamun cow..cow punya kerana tak ikut SOP... habis dengan manager dia gua amput sampai ke dapur... bla..bla...bla....

Lepas tu gua lodged complain pada management (Customer Service) diorang..., salah sorang staff tu passed gua pada Supervisor dia... gua pun bla..bla..bla... dan Supervisor to promise akan minta Manager Bahagian Khidmat Pelanggan call gua keesokkan harinya... gu pun ok jer..., dan seperti biasalah sampai hari ini... Manager dari Pizza Hut tak call punnnnn..... memang cibai lah diorang punya servis.....

So.... itu kisah 3-4 bulan lepas...., hari ini punya kisah pulak.... bibik tak sihat dan tak boleh nak memasak. Jadi tengahari tadi tapau lauk jelah. Malamnya pulak... lepas maghrib tadi pramugari call "Pizza Hut" dah lama tak makan pizza katanya... anak2 pun setuju jer.... 7.30pm pesanan di buat, sepatutnya dalam masa 45 minit seperti dijanjikan mesti sampai.... hahaha... 8.20 pramugari call lagi dan CS diorang bagitau dia akan meminta Manager/Supervisor dari Rest. Pizza Hut berdekatan call kami.

Namun hingga 8.30pm tiada langsung panggilan telifon dari pihak diorang, dalam waktu yang sama juga gua suruh pramugari call Domino's Pizza... hahahah.... dalam waktu pramugari buat pesanan tu... Rider Pizza Hut pun sampai.... jeng...jeng...jeng....

Mamat tu pun bagi salam.... dan keluarkan semua pesanan, gua tanya pada dia berapa harga satu mangkuk sup pizza tu... dia pun tak pasti, so... gua congak2 gua katakan pada dia RM2.50 kot... dia dalam teragak2 mengiyakan jer..... jadi kalau 5 mangkuk sup maknanya RM12.50 jelah... dia kata yeaaa....

So.... ikut total kesemuanya RM80 hengget lebih... gua cuma bayar RM12.50 untuk 5 mangkuk sup dan pesanan yang selebihnya gua suruh dia bawak balik dan suruh Manager dia makan...., gua siap tulis lagi nombor telefon gua pada resit dan pesan padanya, kalau manager lu bising atau marah2 suruh dia call gua, dan kalau harga bayaran untuk sup tu salah suruh manager lu sendiri call sama gua atau dia sendiri boleh datang collect duit kat rumah gua.

Dan gua juga tuliskan nota "Hanya ambil sup sahaja kerana Servis lembab, pengurusan macam cibai", gua tandatangan dan tulis I/C number untuk tindakan selanjutnya. Gua memang berminat gila nak bersemuka dan bertentang mata dengan Manager Pizza Hut nih...., so mamat tu pun blahhhh...

Tak sampai setengah jam... Rider Domino's Pizza pun sampai gua bayar RM79.00 dan siap bagi tip lagi untuk dia makan malam sebab servis baik, berbudi bahasa dan terbaeeekkk.....

Sehingga entry ini di taip, sapa sekoq dari Pizza Hut belum call lagi.... adakah diorang berani mau call... lantak pi kat diorang lah.... hahahaha... kalau Pizza Hut mau ambil tindakan terhadap gua dan mau saman gua silakan.... gua bersedia fight dalam mahkamah...!!!!

Kesimpulannya, kita adalah pengguna dan kita ada hak kita sebagai pengguna. Mereka juga ada terma dan syaratnya serta janji2 manis berkaitan mutu perkhidmatan perniagaan mereka.Apa saja yang kita beli semuanya berbayar dan kita bukannya peminta sedekah. Ada masanya kita boleh bertoleransi dan bertolak ansur, tetapi sehingga ke peringkat menindas dan memperkotak-katikkan kita... itu sudah lebih beb...

Begitulah juga dalam politik... kita sebagai rakyat ada hak kita, jadi kita tak perlu takut, akur dan tunduk dengan permainan mereka. Jangan jadikan hidup kita sebagai hamba kepada makhluk yang berjenama Pemimpin Politik.... itu bodoh namanya... hahaha...

Jangan serahkan hak diri serta maruah keluarga kita kepada makhluk2 anjing politik dan kapitalis2 seperti di atas. Terutamanya anjing2 politik barisan nasional/umporno hatta Pakatan Rakyat sekalipun jikalau anjing2 politik mereka lebih cibai dan haramjadah seperti umporno....

Sendiri mau ingat laaaaa..... Salam ABU... buat semua...!!!!

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP