IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Kerjalah Sampai Tua...

>> Monday, December 26, 2011


SBPA membawa maksud..;

Sistem Bodek Pegawai Atasan.....!!!!!

Kakitangan Kerajaan pasti tau pasal SBPA ni.... ada bodek2 ada kipas2 cepatlah naik pangkat... dah tuuuu... itulah cara kebanyakkan orang melayu bekerja.... kah...kah...kah....!!!!

Perasaan Hasad Dengki... pun kuat wooooo....!!!!

Kebanyakkannya apabila berurusan dengan kakitangan kerajaaaaaaaan.... hahahaha... macam cibai wal laknat.... gaji tiap2 bulan nak... muka macam asam..., senyum pun tak mau... dah tu pulak pi letak spesies kakitangan yang dah kerepot dan menopause.... banyak sembang dan membebel dari buat kerja... tambahan pulak yang dah pangkat makcik2... hahahaha... nak bawak badan pun tak terlarat.... apatah lagi nak cerita soal produktiviti... kualiti.... hampehhhhh....!!!!


Buatlah apa pembaharuan sekalipun... transformasi keeee.... reformasi keeeee.... oopppssss... perkataan reformasi tak boleh sebut.... Keraaaaajaan Haji Nazak fobia dengar perkataan tuuuu.... Dewan Bahasa dan Pustaka sedang mengkaji perkataan yang sesuai.... anak yatim kata... perkataan reformasi bakal diharamkan di Malaysia..... muakakakakaaaaa....

Tu belum masuk bab kencing manis, darah tinggi, jantung dan pelbagai lagi.... buat perabeh boghehhhh jer....., umur 55 tahun tuuuu... eloklah bersara... tak payah nak sambung2 lagi... menyusahkan orang jer buat apa woooiiiii..... tangan pun dah mengeletar... kepala lutut pun dah loose.... hahahha... sendiri mau ingat laaaaa..... hahahaha....

Yang Muda pasti Tua....
Yang Hidup pasti Mati...
Cukup 55 tahun tolong Bersara
Berlambak yang Menganggur Boleh Ganti

Nak lagi cun.... umur 50 tahun bersara awal... so adalah peluang kepada generasi muda yang ramai graduate dan menganggur boleh mengisi kekosongan tuuuu.... kalau golongan nih pandai SBPA.... hahahaha... cepatlah naik pangkat.... muakakakakakaaaaa....

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP