IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Sila ambil perhatian...!!!!
Blog ini bukan tempatnya bagi orang2 yang berasa dirinya beradap sopan santun dan bajet bagus. Jika tidak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan dalam pembacaan. Sila blahhh.... gua bolayan....

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati gua (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik, Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PH), Wakil Rakyat (Ahli Parlimen/DUN) yang tugas mereka suka memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Setelah 54 Tahun Merdeka... BeEnd Memang Superp Beb...!!!!

>> Saturday, November 05, 2011

Orang Asli Kampung Bot Bot Akhirnya Dapat Bekalan Elektrik Selepas 40 Tahun Menanti

MARAN, 5 Nov (Bernama) -- Penantian selama 40 tahun bagi 120 penduduk Orang Asli Kampung Bot Bot dekat Chenor untuk mendapatkan bekalan elektrik akhirnya kesampaian apabila kampung itu disalurkan bekalan elektrik.

Tok Batin Amran Mersat berkata Tenaga Nasional Berhad (TNB) telah menyalurkan bekalan elektrik Sabtu lepas.

"Saya bagi pihak penduduk mengucapkan terima kasih kepada pihak kerajaan yang prihatin dengan kebajikan kami walaupun kami hanya kelompok minoriti sahaja," katanya ketika ditemui Bernama di sini.

Sebahagian besar penduduk Orang Asli di kampung itu bekerja mencari hasil hutan atau menangkap ikan selain mengusahakan pertanian, kebun dan ternakan.

"Dengan adanya bekalan elektrik ini, taraf hidup penduduk di sini akan meningkat, anak-anak pula dapat belajar dengan lebih selesa," kata Amran.

-- BERNAMA
 

hehehe... siapa kata beEnd tu bagus beb... kah...kah...kah.... sembang berdegar2 pasal kemajuan itu ini... tapi masih ada lagi kawasan yang takda elektrik... muahahahaaaaa...

Errrr.... cuba intai2 dalam kawasan Pengkalan Hulu, Perak...???
Dah ada elektrik ke belum...???
TNB sakau ratusan juta setiap tahun...!!!!
Kerajaaaan beEnd terkebil2 jadi unta... bela IPP....
Rakyat masih ada lagi yang menderita... hahaha...

hihihi.... itu negeri beEnd yang punyaaaaaa.... Tajol Rosli mesti tau ini cerita.... kah...kah...kah.... Seltannya pasti gumbira kerana rakyat dalam negeri masih pakai pelita... yabbbbadaaabeduuuuu...!!!!!

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP