IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Minta Pandangan...????

>> Wednesday, November 30, 2011

Minta Pandangan/Nasihat.

Baru sebentar tadi, pramugari gua bertanyakan keputusan gua... (gua masih senyap dan belum beri apa2 jawapan), alkisahnya begini;

Hari Sabtu 3 December 2011, Anniversary adik ipar gua, laki dia ASP Polis, nak buat jamuan makan keluarga di sebuah restoran jam 8.00pm...

Persoalannya... wajibkah gua pergi, sebab sebelum2 ini gua dah berjaya mengescapekan diri... hahaha.. kali ini apa pula alasan untuk gua escape lagi...??? dah habis alasan dah nih....!!!!

Alasan gua tak nak pergi sebab gua tau dia makan rasuah (di SAHkan juga oleh Mak Mertua gua), dan gua was2 nak makan apa yang dia belanja selama ini....!!!! Sebelum ini memang gua dah berjaya mengelak... cuma kali ini pramugari gua dah sound awal2 jangan cuba nak melarikan diri lagi... adusssss....!!!!

(Setakat hari ini, gua dah pesan kat pramugari supaya pesan pada adiknya... supaya adik dia yang belanja dan bukan laki dia... tak tau laaaa.. pramugari dah sampaikan ke belum pesanan tuuu... belum dapat jawapan atau pranugari pun dalam dilemma untuk menyampaikan pada adiknya... pasrah...)

Adusssss... gua dalam dilemma nih... kantoi...!!!! Semua hati gua nak jaga... pasal tu gua katakan polis2 nih kebanyakkannya GAMPANG... bukan sekadar menyusahkan orang luar saja... adik beradik sanak saudara semuanya terlibat beb.... hahahaha...


Gua tak nak bersubahat makan duit HARAM... jadi darah daging woooo.... (kalau tak tau takpa... belasah jer..., ini dah memang terbukti sudah tau....)

Apa nasihat lu orang....????

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP