IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Sila ambil perhatian...!!!!
Blog ini bukan tempatnya bagi orang2 yang berasa dirinya beradap sopan santun dan bajet bagus. Jika tidak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan dalam pembacaan. Sila blahhh.... gua bolayan....

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati gua (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik, Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PH), Wakil Rakyat (Ahli Parlimen/DUN) yang tugas mereka suka memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Ini Berita Tipu Beb...!!!!

>> Monday, November 07, 2011

Pulau Pinang, Selangor, Kedah dan Kelantan dah terbukti sebagai terbaeeekkkkk.... lagi apa mau cerita beb...!!!


Empat negeri di atas tu... semuanya di bawah kerajaaaaan beEnd beb... cekap dalam mengurus kewangan negeri masing2... sebabnya kerana tiada rasuah, tiada ketirisan dan pemborosan dalam perbelanjaan.

Bukannya macam Johor, Pahang, Terengganu, Perlis, Perak, Negeri Sembilan, Melaka, Sabah dan Sarawak... ini semua negeri2 di bawah keraaaaajaan Pakatan Rakyat beb... sembang jer lebih... paling cekai sekali negeri yang paling banyak hasil mahsulnya seperti Sabah jatuh dalam kategori negeri paling miskin beb...
Itulah hasilnya jika dapat melakukan perubahan kerajaaaan, lagipun Nabi SAW pun mengalakkan umatnya berhijrah... daripada keadaan sekarang kepada yang lebih baik, jika tak baik juga... hijrah lagi hingga menemui kebaikkannya.

Bukannya duduk selesa dalam sesuatu tempat/keadaan hingga terpaksa menderita buat selamanya, itu ciri2 orang yang takda wawasan beb....!!!!

So... jom pakat2 berhijrah dalam PRU-13 nanti.... kita bagi peluang kepada Pakatan Rakyat memerintah untuk sepenggal (5 tahun - walau jangka pendek sedangkan banyak taik beEnd yang perlu di cuci..) tetapi itulah peluang yang ada.

Jika 2 x 5 juga dengan beEnd atau lebih teruk dari beEnd... PRU-14... kita hijrah semula kepada beEnd atau mana2 parti yang relevan pada masa itu... gua menaip berdasarkan prestasi pemerintahan negeri dari Laporan Ketua Audit Negara.

Lainlah jika Laporan Audit Negara atau keratan akhbar kat atas tu menipu...

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP