IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Pening... Pening... Pening... !!!!

>> Tuesday, October 18, 2011

KUALA LUMPUR, 17 Okt: Hutang Kerajaan Persekutuan sehingga 30 Jun 2011 berjumlah RM437.2 bilion atau 52.7 peratus daripada Keluaran Dalam Negeri Kasar (KDNK).
   
Daripada jumlah tersebut, sebahagian besar hutang Kerajaan Persekutuan merupakan hutang dalam negeri yang berjumlah RM421 bilion atau 96.3 peratus daripada keseluruhan hutang, manakala baki RM16.2 bilion atau 3.7 peratus merupakan hutang luar negara.
Pak2 Menteri barisan nasional haramjadah tu selalu menyalak mengatakan harga minyak masih rendah jika dibandingkan dengan negara lain... walaupun pasaran harga minyak dunia dah turun sejak sebulan dua yang lepas, namun kerajaaaan barisan nasional haramjadah masih buat bodoh lagi sampai ke hari ini, masih tak membuat sebarang pelarasan harga minyak Malaysia.

Begitu juga dengan harga barangan... masih lagi rendah jika nak dibandingkan dengan negara2 lain. Ayam di pasar pun dah mencecah harga RM8.90 sekilogram jika di bandingkan beberapa bulan yang lepas hanya RM7.00/sekilogram... tapi harga ayam masih lagi rendah jika dibandingkan dengan Jepun... muakakakakaaaa...

Sayur-sayuran, ikan, udang, sotong dan bahan asas lain toksah cerita laaaaa... lu orang sendiri pun tau kannnn...???? Setiap kali pergi ke pasar mulut mesti kumat kamit buat budget.... hahahaha..., tapi semua harga barang tuuuu... masih rendah lagi jika dibandingkan dengan Indonesia... ngeeeee...

54 tahun barisan nasional memerintah... lu orang punya persepsi terhadap keraaaaajaan barisan nasional haramjadah nih macamana...???? Sepatutnya rakyat semakin senang... bukannya semakin susah beb....!!!!

Lu orang fikirlah sendiri... masih mau kekalkan keraaaajaan barisan nasional haramjadah yang penuh dengan korupsi nih atau nak berhijrah kepada keraaaajaan baru... nak buat perubahan atau tidak... jika kerajaan baru pun perangai macam barisan nasional haramjadah... kita tukar lagi dan lagi dan lagi... sampai kita semua sebagai rakyat dapat hidup dengan sejahtera...

Baru laaa.. best layan lagu Scorpion..., "What You Give You Get Back" bukannya asyik kita jer... yang memberi... untuk diorang membuncitkan perut anak bini sanak saudara diorang.... itu celaka namanya...!!!!



Lagu nih takda kena mengena dengan entry... saja jer.. buat layan kepala yang boring dengan kecelakaan yang di buat oleh barisan nasional haramjadah nih... dah 54 tahun memerintah kehidupan ekonomi rakyat bukannya makin bertambah baik malahan makin teruk... terhimpit gileeerrrr....  wa cakap luuuuu... paras kemiskinan semakin tinggi beb.... pening... pening... pening....

Tahun 2019... Malaysia akan bankrup beb.... sekurang-kurangnya boleh berkawan dengan Greece... kih...kih...kih...

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP