IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Sila ambil perhatian...!!!!
Blog ini bukan tempatnya bagi orang2 yang berasa dirinya beradap sopan santun dan bajet bagus. Jika tidak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan dalam pembacaan. Sila blahhh.... gua bolayan....

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati gua (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik, Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PH), Wakil Rakyat (Ahli Parlimen/DUN) yang tugas mereka suka memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

umno ketandusan idea.

>> Thursday, September 29, 2011

Surat kepada Editor: Jangan Banding Jamil Khir dengan MB Selangor.

Merujuk kepada artikel di Sinar Harian bertarikh 26 September 2011 bertajuk “Politik Matang dan Desperado”.

Penulis artikel tersebut menulis:
“Kenapa tidak melihat rumah pimpinan mereka seperti rumah Menteri Besar Selangor sekarang? Adakah wajar kita menuduh beliau mengambil duit PNB dan Guthrie semasa menjadi pemimpin organisasi tersebut”


Saya rasa perbandingan MB Selangor dgn Jamil Khir Baharom tidak adil dan tidak tepat. Ini adalah kerana:

1.0: Rumah Tan Sri Khalid dibina sebelum beliau menjadi MB Selangor. Tan Sri Khalid mempunyai sejarah kareer dalam sektor korporat dan berjaya menjadi seorang yang kaya hasil dari usaha beliau.

2.0: Sejelasnya, Tan Sri Khalid membina kekayaan beliau dengan jalan halal dan tiada keraguan. Tiada siapa yang berani mempersoalkan dari mana hasil kekayaan beliau datang.

3.0: Berbanding rumah Dato Jamil Khir Baharom, ia diubahsuai SELEPAS beliau menjadi Senator dan Menteri di Jabatan Perdana Menteri.

4.0: Dianggarkan nilai rumah Dato Jamil Khir Baharom di sekitar RM5 juta ringgit.

5.0: Mustahil beliau dapat membina rumah sebegitu mahal dengan elaun yang beliau dapat sebagai Menteri di Jabatan Perdana Menteri

6.0: Seharusnya, Jamil Khir Baharom mesti menjawab di mana beliau mendapat wang untuk membina rumah sebegitu mahal terutamanya selepas beliau menjadi Senator dan Menteri Penuh di Jabatan Perdana Menteri.

Maka, tiada asas untuk penulis artikel tersebut membanding rumah Jamil Khir Baharom dengan rumah MB Selangor. Hasil kekayaan Tan Sri Menteri Besar Selangor jelas dan tidak pernah dipersoalkan sesiapa. Perkara yang sama tidak boleh dikatakan untuk Dato Jamil Khir Baharom.

PENDUDUK SELANGOR PRIHATIN

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP