IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

RM Punya Pasal..., Jiwa Kacau Beb....!!!!

>> Tuesday, September 27, 2011

Sepatutnya hal2 dan spam sebegini yang Rais Yatim dan SKMMnya pantau dan halang..., kerana banyak menyusahkan rakyat/masyarakat. Ini asyik nak berpolitik jer... tak habis2.... bodoh piang punya menteri...!!!!

Apa yang menteri tua nak mampus ni tau hanyalah bodek, ampu, jilat Presiden umno/PM... sejak dulu, kini dan selamanya.... gua tak nampak apa sumbangan dia pada negara... kecuali "win-win situations" Pulau Batu putih... hahahaha....

Gua berharap Najib Razak tak senaraikan nama orang tua kutuk nih dalam PRU-13, dah lama sangat jadi Menteri sejak 1968 sampai la ni... dari ada rambut sampai kepala botak licin... otak pun dah tepu... yang dia tau mengencing rakyat jerrrrr..... hahahaha.... ini macam punya jembalang pun boleh jadi menteri... bodohnya rakyat yang mengundi jembalang nih...

Salam hormat.

Dengan izin dan limpah dan kurnia  Yang Maha Kuasa saya masih lagi berpeluang meneruskan hidup ini.Walau saya tahu entah esok atau luasa masa akan datang dan saya akan dipanggil untuk menemui yang Kuasa.

Saya tahu hari demi hari kondisi tubuh saya semakin lemah dan penyakit lukimia yang saya tanggung semakin parah .Saya pasrah pada ajal dan maut tapi sebagai manusia ada hajat yang tidak kesampaian.

Bagaikan tak terasa begitu cepat masa berlalu tanpa saya dapat mengejarnya. Sebagai insan biasa di bumi ALLAH saya tahu saya tak dapat lari dari melakukan kesilapan .Hari demi hari berlalu dan saya tetap seperti dan doktor juga memberitahu yang saat itu semakin dekat.Seperti yang saya katakan saya reda. Tiada apa yang tinggal hanya lah sedikit harta yang akan saya sumbangkan  untuk bantuan kemanusiaan kepada yang memerlukan dari saya dan juga allahyarham suami mandangkan kami tidak  mempunyai pewaris.

Saya tidak mengharapkan apa-apa sebagai balasan cuma dengan izin ALLAH sedikit sumbangan yang akan saya salurkan ke jalan yang benar akan menjadi amal jariah untuk saya dan Almarhum suami insyallah.

Dana simpanan kami sebanyak £2,000,000.00 (Dua Juta Great Britain Pounds) telah saya berikan amanah dan kuasa kepada peguam saya untuk menguruskan hal selebihnya sehingga ianya dapat dipindahkan kepada pewaris saya yang amanah dan bertanggungjawab demi menunaikan niat saya dan arwah suami saya untuk membantu projek amal kepada yang memerlukan.Harapan saya ianya dapat dilakukan sebelum saya menutup mata.

Semoga ALLAH SWT  memberi petunjuk dan membantu kita bersama-sama melakukan amal jariah...... Amin...

Sekian,

Puan Norhayati Binti Ibrahim
From: Malaysia.
ibrahnorhayatiibinitiim@hotmail.com


hahahaha..... jawapan yang gua reply kat Puan Norhayati yang dah nak mati nih... seperti di bawah... kah..kah..kah.... orang penipu kena ajar secara kurang ajar la kannnnn... pi mampuih la kat dia.
Isa to ibrahnorhayati show details 26 September 2011 18:44

Kayanyaaaaaaaaa... hahaha... apakata daripada buat penipuan macam ini, lebih baik lu dermakan pada rumah anak2 yatim jer.... kah..kah...kah.... banyak sungguh kaki penipu dalam dunia ni yeaaaaa....

Kalau di takdirkan lu mati pun... itu tandanya malaikat izrail dah menyampah gileeerrrr... dengan lu.... hahaha... daripada hidup menyusahkan orang lain, lebih baik cabut jer nyawa lu... kah...kah..kah... dah sampai seru untuk di mampuskan... so... innalillah... jelah gua ucapkan....

Takziah... buat lu dan almarhum suami lu yeaaaaaa...... jangan lupa mengucap dua kalimah syahadah yeaaaa... bila nak mati nanti, sekurangnya mati dalam imannnn...
Minah nih... and sindiket penipuannya, memang tak serik2 dan berputus asa menghantar email untuk memancing pembaca... satu usaha yang gua salute... tapi ada jugak masyarakat malaysia yang kantoi tertipu... siap masuk suratkhabar lagi... ternyata dalam banyak2 rakyat malaysia masih ada lagi yang bangang dan bodoh... dah tu pulak yang kena tipu tuuuu... bukannya jenis masyarakat pertengahan/bawahan... sebab golongan ini duit tak pernah cukup beb...

Tetapi masyarakat yang kononnya high class, educated dan banyak RM inilah yang selalunya menjadi mangsa... hahahaha... gua tak mau komen banyak... sebab bagi gua ramai rakyat atau masyarakat malaysia yang educated berlagak cerdik tapi akal kat tumit kaki beb.... harapkan lagak jer... lebih... hahahaha....

Yang tak bestnya... apabila penipuan haprak nih pergunakan nama/kalimah Allah untuk menyakinkan melayu2 bangang lagi tolol...

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP