IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Dengan penggunaan bahasa kasar, bahasa pasar, biadap serta maki hamun yang mungkin keterlaluan bagi sesetengah pihak. Jika tidak boleh terima konsep blog ini, dengan segala hormatnya eloklah lu orang blah atau logout secepat mungkin. Agar ianya tidak menyakitkan hati, atau berkemungkinan juga bakal membuatkan lu orang (pembaca) jadi sawan, hilang akal, meroyan serta menambahkan dosa di sini.

Di sini tiada bahasa sopan santun penuh beradab lagi tertip dan berhemah.
Wujudnya blog ini khusus untuk memaki hamun dan ruangan luahan tidak puashati gua (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Kepada SKMM, Polis atau mana2 lembu umno nak repot blog ini di bawah Akta Hasutan atau Section 114A, lu orang tak payah menyemak di sini.

Jom Pekena Rendang Landak.

>> Tuesday, September 20, 2011

Entry ini gua tak mau cerita pasal politik, makin lama makin menyampah dengan penipuan beEnd dan umPORno yang asyik menipu dan memperbodohkan rakyat. Nak kekal berkuasa macam2 penyundalan yang diorang lakukan... jahanam, laknat lah... puak2 beEnd/umPORno pengadai kedaulatan negara dan pengkhianat bangsa dan agama buat selamanya...

Malam semalam gua keluar mengeteh dengan Dr. Abdul Wahab Arbain (Dr. AWA), banyak perkara yang disembangkan dari hal pengurusan nursery kami hinggalah kepada topik menu makanan eksotik.... terutamanya daging landak dan pelanduk..., tup tup.. pagi tadi setelah selesai menghantar pramugari ke tempat beliau berkursus dalam minggu ni... gua ada assignment di Puncak Alam pada jam 9.30am.

Dari KL gua sms Dr. AWA saja jer... survey line samada orang tua tu continue atau dah bangun tidoq... sms berbalas dan beliau bersetuju untuk menjengok nursery..., 9.00am gua jemput beliau di rumah dan terus ke Alam Jaya, Puncak Alam. Bersarapan di sana dan selesaikan assignment gua... kemudian kami pergi meninjau nursery yang terabai sepanjang bulan Ramadhan lepas.

Pergghhhh.... berserabut dengan rumput meliar dan lalang... pasti berpeluh selepas nih nak membersihkannya. Dalam perjalanan pulang ke rumah Dr. AWA kami membincangkan soal pembersihan nursery, dan kata putus di capai. Kemudian dari rumah Dr. AWA kami buat perancangan untuk meninjau pula tanah 2 ekar di Sekinchan... untuk projek seterusnya... bertolak ke Sekinchan pulak dahhh....

Punya sedap melantak lupa nak ambik gambar, so pinjam dari sini.

Dari Sekeinchan gua calling-calling Restoran Selera Rimba, panggilan berjawap dan kompom restoran di buka sehingga pukul 5pm beb... dan kompom jugak daging landak ada stok pada hari ini.... apa laaaaagggiiiii..... gua pun henjut kereta menuju ke Sungai Panjang, Sabak Bernam. Tapi sebelum tu sempat jugak singgah di Parit Sembilan, Sekinchan atas urusan peribadi Dr. Awa...

Sampai jer... kat Restoran Selera Rimba... perggghhhh.... kereta yang parking kat situ semuanya ganas-ganas beb.... dan gua pun dengan selambernya parking bagi menambahkan keganasan kat situ..., peduli apa gua... hahaha...

Cari port baeeekkkk... punya dan terus order...., hummm... daging landak setengah kilo 60 hengget... ok..., ayam hutan 3 ketul (seketul 5 hengget) belasah jer...., daging rusa... tak jadi ambik pasal gua dah pernah merasa daging rusa, daging pelanduk tarak stok.... Udang Galah super giant pun tarak stok... ok lah.. belasah jelah apa yang ada... dan sedikit ulam-ulaman cicah cili padi dengan tempoyak... perggghhhh... meleleh air hidung wa cakap luuuuu....

Daging Landak masak rendang dan Ayam Hutan Goreng Berempah..., makan berdua dengan Dr. AWA... itu pun tak habis beb... balance kasi tapau.... total lunch siang tadi 81 hengget..., sendawa lebih kurang angkat kaki blahhhhh.... dalam perjalanan pulang Dr. AWA teringat pulak kat pramugari dia (suami mithali) dah nak tapau pulak untuk pramugarinya... so.. kami pun singgah pula di Restoran Lembah Bernam adik kepada Restoran Selera Rimba... kasi tapau Rendang Daging Landak untuk pramugari Dr. AWA dan gua tapau Ayam Hutan Masak Kicap sekoq buat pramugari dan anak2 gua...

Sepanjang perjalanan balik ke rumah Dr. AWA, sempat jugak gua tapau buah-buahan kat sepanjang jalan Sekinchan tuuuu.... rabak jugaklah poket untuk anak2 kat rumah tuuuu.... asalkan diorang happy gua pun tumpang happy... hahahaha....

Walau macamana pun, syukur Alhamdulillah.... hajat gua untuk makan Daging Landak, Ayam Hutan, Unta, Burung Unta, Bangau, Burung Kendi, Burung Kepala Besar, Burung Wak Wak, Burung Ayam-Ayam, Burung Kuang, Pelanduk dan Rusa dah tercapai.... yang belum tercapai ialah daging Kuda, Kancil, Kijang, Tenuk, Seladang, Gajah dan Harimau... hahahaaaaa.... gua harap satu hari nanti pasti dapat punyeeeaaaarrrrr.....!!!


Lagipun apa yang gua tau Daging Landak nih elok untuk penyembuhan penyakit Asthma/Lelah.... sapa2 yang ingin mencuba boleh klik kat sini... lepas tu klik lagi... hahaha....

Gua ingat nak buat projek ternak landak laaaaa.... ada nilai2 komersial tuuuuuu...... amacam...???? Buyer dah ada.... Tanah 2 ekar pun dah ada tuuuu.... hehehe... orang melayu tak boleh malas2... nanti cepat layu... muakakakaaaaaa....

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP