IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Sila ambil perhatian...!!!!
Blog ini bukan tempatnya bagi orang2 yang berasa dirinya beradap sopan santun dan bajet bagus. Jika tidak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan dalam pembacaan. Sila blahhh.... gua bolayan....

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati gua (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik, Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PH), Wakil Rakyat (Ahli Parlimen/DUN) yang tugas mereka suka memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Perghhhh... ada lagi suami sebegini..!!!!

>> Friday, July 29, 2011

Selalunya apabila gua petik atau kopipes sesuatu dari mana2 group, gua akan link email yang empunya artikel/n3. Untuk yang ini... gua tak bleh dedahkan.. maaf yea... demi menjaga maruah sahabat kita nih..

Tujuan gua publishkan persoalan dibawah ini adalah kerana umum, terutama sekali untuk berkongsi ilmu sesama kita, dan sedarilah bahawa ramai lagi disekeliling kita yang jahil dan jauh dari pengetahuan agama.

Gua bukan berniat nak mengaibkan sesiapa, jika ada yang pakar dalam agama tolong selesaikan isu di bawah, dan jadikanlah panduan buat semua.

Jommmm.... layan dilema seorang isteri di bawah ini;

Salam semua kawan2 SIM,

Setiap kali ramadhan tiba saya akan berasa berdebar debar dan sangat gusar. Kisahnya camni... suami saya mempunyai keinginan yang sangat tinggi dan sentiasa berkehendak.

Bila masuk bulan puasa sepatutnya nafsunya akan kurang dek kerana menahan lapar tetapi lain pulak jadinya. Saya akan sentiasa mengelak dari bertembung tetapi kadang2 tak lepas jugak.

Minta nasihat dari kawan2 sekelian cara bagaimana nak atasi perkara ni..... minta tolong sangat2 yea.


Perghhhh... masih ada lagi suami yang sebegini....???? Tak kesian kat bini ke...???? Tak takut dosa ke...????

Ramai melayu yang mengaku Islam.... tapi ntah apa2 punya Islam.... selam banyak aaarrrrr..... hehehe... siapa yang harus di persalahkan dalam hal sebegini.... waaaccchhhaaaaaa.....!!!!

9 IkutSukaLu...::

omaq,  Friday, July 29, 2011 8:38:00 PM  

salam bro...nak tau gak siang ke malam..kalau malam apa kisah..laki bini pa..benda halai beb...bercucuk tanam je la....
hehehe...mana tau benih bulan Ramadzan nih.InsyaAllah nanti anak jadi lebih beriman...
Tapi kalau siang tu...mintak dijauhkan,mula2 bagi nasihat elok2,kalau tak makan jugak,nampak dia dok menggatai gak,garpu dok jalan gak,angkat kaki terus blah...balik umah mak...engkar kat laki atas perkara mungkar tak nusyuz kot no....

keladi,  Friday, July 29, 2011 10:40:00 PM  

awat susah sangat .kerat gan pisau je/sunat je skali lagi..kahkahkah

johor born Friday, July 29, 2011 10:52:00 PM  

Masalah besar ni bro, bila islam tu dipandang pada nama je ni la jadinya.

Gua nak jemput semua melawat blog gua, gua mlm ni jd cikgu sejarah. Maaf bro lari tajuk sikit

Na'im Nikmat Friday, July 29, 2011 10:57:00 PM  

Nauzubillahiminzalik....Bawak2lah bertaubat....Kalau puasa pun tak dapat menahan nafsu syahwat memang parah....Rujuklah kepada mak n bapak suami itu, sebab bab ni bab serius melibatkan dosa besar.

Isa Friday, July 29, 2011 11:03:00 PM  

Salam Omaq;

Ini cerita si laki nak tenet waktu siang la bro..., itu yang buat dia pasrah...

kalau malam takan bini dia nak kecoh beb... diam2 udah lerrrr... hehehe..

Isa Friday, July 29, 2011 11:04:00 PM  

keladi;

hang kejammmmm...!!!! patut la banyak kes la ni bini kerat **** laki... hahaha..

Isa Friday, July 29, 2011 11:05:00 PM  

johor born;

banyak yang jahil bro..., mengaku jer islam... islam waris jari hantu.. hahaha..

Isa Friday, July 29, 2011 11:07:00 PM  

Naim;

Penerapan agama yang perlu diperluaskan... ini tanggungjawap kerajaan bagi melahirkan ummah yang cemerlang.

Canser vs B17 Saturday, July 30, 2011 12:11:00 AM  

lepas berbuka kejarkan solat dulu...selepas itu bersiap-sedialah kemasjid untuk bertarawih pula...

janganlah kita dulukan nafsu...dulukan Allah..insyaalah nafsu akan tunduk...kalau suami hendak juga..tak menyempat-nyempat sampai mengaum-ngaum..

Puan boleh cuba dekatkan bibir puan di telinganya disusuli kerdipan mata Puan yg romantik sambil Puan azan kuat-kuat...biar dia sedar sikit..

hawau punye laki...buat malu kaum jeee...

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP