IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Percaya Kepada Kitab Lord Reid... Kah...Kah..Kah...

>> Saturday, May 07, 2011

Perghhhh... agak panas juga ruang komen N3 nih..., mana taknya ntah Alahai Si Luncai wal umPORno sudah mendakwa umno lah yang perjuangkan kemerdekaan dan kalahkan british... itulah akibatnya kalau dah mengaji dengan Al-Kitab Lord Reid... hinggakan perjuangan bangsa sendiri pun jadi gelap....

Dalam N3 tuuu... gua hanya persoalkan kenyataan bangang dan bodoh Presiden umPORno "Kalau British Kita Boleh Kalahkan"... gua persoalkan bila masa pulak umno zaman Tunku Abdul Rahman kalahkan British...???

Yang si Najib bebal nih yang kantoi bab sejarah masa sekolah dulu... boleh kelentong rakyat umPORno Selangor dengan kenyataan bangang tu... itu ke... kredibiliti seorang Presiden Parti TerbesaRRRR di Malaysia.... dah la bangang buta sejarah... yang menyokong pun lagilah triple kali bangangnya.. ada otak tak boleh pikir... kah...kah...kah.... 

Pejuang2 Melayu (Al-Fatihah buat mereka semua)
(lu orang ada nampak diorang pegang bendera umPORno tak..???)

Gua tertarik dengan satu komen dari mamat tanpa nama nih... (Bro.., lu lain kali letak laaa.. nama baru sedap mata memandang dan boleh sembang... hehehe... dia komen..);
Orang Melayu yang mendaulatkan Islam berjuang menentang penjajah sejak hari pertama secebis Tanah Melayu dijajah oleh Portugis, tak dak pun dalam sejarah mereka tu mengaku ahli UMNO. Kemudian menentang Belanda dan Inggeris dengan air mata darah, haramjadah seorang Melayu masa tu tak mengaku dia UMNO, Tok Janggut, Datuk Bahaman, Abdul Rahman Limbung, Datuk Maharaja Lela tak mengaku pun mereka UMNO.

Kemudian masa Jepun pun tak dak Melayu mengaku UMNO asyik tunduk je, selepas tu pemerintahan kurang 2 minggu MPAJA, haram tak ada pun UMNO bangkit berjuang menyelamatkan bangsa Melayu yang ditindas.

Kemudian Malayan Union, pertubuhan-pertubuhan Melayu bergabung menentang Malayan Union. Masa tu UMNO baru wujud dalam gerakan nasionalis hasil gabungan pertubuhan-pertubuhan tu... tu pun ada yang keluar awal sebab tak sehaluan seperti Parti Kebangsaan Melayu Malaya yang pertama membuat jerkahan 'MERDEKA'.

Tup-tup UMNO berjuang merdeka konon, yooooo... man... berjuang taik kucing kalau pi buat perjanjian dengan British. Sampai sekarang UMNO ingat William dan Kate tu adik beradik kerabat DiRaja Melayu.

Kalau tak ada UMNO pun, British tetap beri kemerdekaan terhadap wilayah-wilayah yang dijajahnya sebab dah termaktub di dalam perjanjian selepas Perang Dunia Ke 2 antara Tentera Berikat, mereka perlu lepaskan tanah jajahan mereka.

So British buatkan sebuah parti nasionalis Melayu yang terdiri dari anak-anak didik mereka agar mentadbir macam mereka, dan menjaga kepentingan mereka seperti ladang-ladang dan lombong-lombong milik British di Tanah Melayu.

Kalau British tak beri pada UMNO, dan tak diisytihar Darurat dan haramkan pertubuhan-pertubuhan yang anti British, haramjadah UMNO takkan dapat memerintah Tanah Melayu melalui kaedah demokrasi.

Rasanya UMNO cuma ditulis dalam buku sejarah sebagai 'sebuah parti politik pro British yang dipimpin oleh pemimpin-pemimpin didikan British yang cukup rasis terhadap kaum lain dan hanya kekal hingga Tanah Melayu mencapai kemerdekaan.
Nah... ambik kau..., buat penyokong2 umPORno yang buta sejarah... yang kononnya perjuangkan hak melayu... lu orang semua dah kena kelentong buta jer... dengan sejarah ciptaan umPORno dulu, kini dan selamanya.

Lagi satu gua nak tambah di sini..., tuuu.. yang Anwar Brahim dok menyalak siang malam... dok mempersoalkan "SAHAM BUMIPUTRA RM52 BILLION" dah pi mana...??? Cina mana yang sakau...???? India mana yang sakau...???? Tolong laaaaaa... bagi jawapan....???? Siapa yang Sakau...????

Haramjadah sepatah pun Najib Razak selaku PM 1Malaysia tak jawap sampai hari ni...., weiii... ingatlah wahai penyokong2 umPORno.... Duit Saham untuk orang Melayu telah di TIBAI oleh Penyangak2 Melayu yang dok melalak Perjuangkan Ketuanan Melayu... Hidup Bumiputera konon... macam sial wa cakap luuuu....!!!!

Itu pun banyak melayu2 umPORno tak boleh nak pikiaq kaaa...??? Sanggup hidup tertindas dan terhimpit dengan beban ekonomi yang naik mengila sekarang nih demi pemimpin2 yang rakus... bodoh punya melayu umPORno...!!!!

9 IkutSukaLu...::

buntat,  Saturday, May 07, 2011 1:26:00 AM  

masa gua kecil gua rasa dah merdeka tp bila gua belajar sejarah, masa form 3, gua terfikir betul ke gua da merdeka masa lps u gua lg bingung tentang kemerdekaan 1 malaysia gua cuba fahamkan kata da merdeka tp kenapa perlembagaan malayian union dgn perlembagaan yg dicdgkan lord reid yg menjadi kitab utama pentadbiran malaysia hampir serupa n kenapa begitu mudah ingris bg merdeka pada puak umno, tp pada penentang ingris semuany dicop sebagai penganas,berpa ramai pejuang melayu yg x disebut2kn mati dalam penjara. Sampai sekarang gua bingung merdeka kah kita, atau kita masih dijajah kenapa gua x rasa sgt kemerdekaan tu. kenapa gua rasa malaysia ni dipunyai oleh segelintir manusia rakus yg berjaya, menipu rakyat yg dianggap penyelamat bangsa melayu. gua heran kenapa org melayu xpernah belajar dr sejarah mcm mana melayu ni dibodohkan oleh puak melayu sendiri.

luffy,  Saturday, May 07, 2011 2:23:00 AM  

Sebab org melayu ni memang dari kecil di ajar utk membenci Sejarah...bila besar tak pernah rasa nak cerita sejarah kt anak2. dok ingat sejarah kat sekola tu dh cukup...walhal...menipu je lebih...semuanya dilindungi...kebenaran semuanya di hakis....dan utk masa depan di harap agar kita dpt menyampaikan sejarah ini pada anak cucu kita biar boring janji derang tak lupa

usop sontorian Saturday, May 07, 2011 2:39:00 AM  

betul memang banyak sejarah yang sebenarnya tidak diceritakan dalam buku2 sekolah...sejarah yang paling utama adalah malaysia,indonesia,brunei,filipina,singapura dan wilayah selatan thailand adalah satu wilayah umat islam di nusantara... wilayah islam ni dipayungi dengan khilafah islam ketika itu...masa negeri2 islam di nusantara diserang khalifah islam di tanah arab menghantar angkatan tentera membantu umat islam di sini...tapi malangnya sejarah2 ni tak diceritakan kepada kita melalui apa cara sekalipun kerana kerajaan malaysia celaka mengambil kafir lord reid sebagai rujukan bukannya kitab2 sejarah islam dan melayu nak kena di nusantara...nak kena hancurkan umno dan demokrasi barulah kebenaran akan timbul...

usop sontorian Saturday, May 07, 2011 2:41:00 AM  

betul memang banyak sejarah yang sebenarnya tidak diceritakan dalam buku2 sekolah...sejarah yang paling utama adalah malaysia,indonesia,brunei,filipina,singapura dan wilayah selatan thailand adalah satu wilayah umat islam di nusantara... wilayah islam ni dipayungi dengan khilafah islam ketika itu...masa negeri2 islam di nusantara diserang khalifah islam di tanah arab menghantar angkatan tentera membantu umat islam di sini...tapi malangnya sejarah2 ni tak diceritakan kepada kita melalui apa cara sekalipun kerana kerajaan malaysia celaka mengambil kafir lord reid sebagai rujukan bukannya kitab2 sejarah islam dan melayu di nusantara...nak kena hancurkan umno dan demokrasi barulah kebenaran akan timbul...

opisboi Saturday, May 07, 2011 8:38:00 AM  

nama pun alahai LANCOW oppss luncai..paham2 jer lah..kitab muktabar umngok dikarang olih lord reid nasib baik bukan lord murugan punya kitab....kahhh...kahh..kahh kalau dah jahil tukil mengaku je lah.

heatonxp Saturday, May 07, 2011 8:55:00 AM  

alhamdulillah, wa caya lu, kalu sesapa tgok ceramah Ustaz Ismail Kamus, dia ada citer pasal lord reid nihh...

saya rasa(peribadi), mmg patut puak BN ni kena maki baru dorang terkejut, kalu ckp lembut-lembut dorang x paham.

ada otak Saturday, May 07, 2011 11:52:00 AM  

bro..
cluncai lanchow ni setahu yg gua perasan bila dia komen kat blog2,lpas tu dia xkan balas atau komen balik kat n3/blog sama 3-4 ari (mungkin dia baca..)
ini lah perangai pencacai sekoq ni,dia berak,pastu tinggal..flush la dulu,cuba spray i ke..

sepupu luncai,  Saturday, May 07, 2011 11:54:00 AM  

bro bukak tv bro...luncai dah buat laporan polis pasal ko..dia kata ko dah cyberbullying dia...

awwwwww..wahahahahahaha

nama pun luncai...biase la..sedangkan yg nama najib pun bangang...

mat jenin bayangan,  Saturday, May 07, 2011 1:50:00 PM  

sebenarnya kita semua yg mengaku Melayu, lebih2 lagi Melayu yg tak mengaku Melayu, adalah tergolong dalam kelompok orang Malaysia yang paling bangang, bodoh, bahlol, tongong, pandai tak boleh diikut dan bodoh tak boleh ditunjuk-ajar oleh sesiapa pun.

sebabnya yg orang Melayu Malaysia pandai hanyalah bergaduh, buat dan sebar fitnah, mengata mencerca, memperbodoh2kan, dan bermacam2 perkara yg bodoh2 sesama Melayu.

jadi janganlah Melayu dalam sesuatu puak tu ingat mereka lebih pandai dari Melayu dari puak lain, kerana tahap kebahlolan mereka sama saja, tak lebih tak kurang.

agaknya semua Melayu di Malaysia ni baru sedar semua ni bila kuasa politik dah tak ada lagi ditangan mereka. kuasa ekonomi, Melayu sampai bila pun tetap jadi timun sepertimana kata bidalan.

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP