IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Jom Berkaraoke... Ada Lesen Maaa...!!!!

>> Thursday, May 05, 2011

Sorry aarrr... beb, yang gua nak story nih pasal semalam punya cerita..., busy sesangat sampai tertangguh nak tulis pasal isu nih...

Malam semalam, on the way balik rumah kurang lebih dalam jam 9.30pm... gua calling2 rumah bertanyakan samada ada sumber makanan atau tidak, maid gua kata boliau..., so gua dah tau apa plan gua... hahaha.. gua pun melencong ke Seksyen 15 - Dataran Automobil dan lepak tak Restoran Temerloh pekena nasi putih dengan patin 8.00 hengget (patin sangkar)...

Ceritanya begini... dan gua tak pasti samada ada di antara lu orang yang tertonton program nih kat TV 3 Suku semalam...

Gua duduk meja yang mengadap TV, pada masa tu kat skrin TV tu menayangkan program Majalah 3 Suku (betul ke ada program nih.. yeaa.. lah kot...) dalam segmen program tu menceritakan pasal sejarah dan budaya karaoke bla.. bla.. bla... yang kini dah berkembang mekar di malaysia... wallaweiiii... happening gilerrrr.. beb...

Mulanya di ceritakan pasal aktiviti karaoke di majlis orang kahwin... ok.. lah.. boleh di terima pakai lagi pasal sekarang nih.. dah jadi budaya beb... setiap majlis walimatulurus kalau takda kumpulan muzik..., karaoke pun jadilah..... hehehe... kalau tidak setiap majlis perkahwinan dan pernikahan mereka2 itu walau sesiapapun tak sah beb... hahahaha...

Di lanjutkan lagi cerita pasal aktiviti karaoke nih, seperti yang di tayangkan kat kaca TV tu..., di sesetengah tempat contohnya seperti di satu tempat di Kampung Bintangor Simpang Rusa (kalau tak salah gua laaa... ingat2 lupa beb.. semalam punya cerita...), perghhhh... siap ada tiket masuk beb.. 5 hengget sekali masuk kat dalam pusat karaoke open air tu... berduyun2 kaki hiburan dalam tu... tak kira tua muda jantan betina... yang gua nonton mat dan minah indon berlambak... baik punya goyang gerudi... kah...kah...kah....

Gambar Hiasan

Bila wartawan TV 3 suku bertanya tentang aktiviti karaoke open air tu... macam2 komen positif kononnya untuk mengeratkan silaturahim sesama rakan, penduduk kampung dan kejiranan, menari dan berkaraoke dapat menyihatkan tubuh badan dan bla.. bla.. bla..., pada persepsi gua... kebanyakkan dari diorang tuuuuu... adalah puak2 umPORno... yang dah beranak pinak bercucu cicit... makcik pakai skaff/tudung pun turut sama bergelek... huisshhhh... dasat bangat... sampai terlupa gigi dah banyak luruh.... kih..kih...kih....

Walaupun tempat tu menghidangkan aktiviti karaoke berbentuk hiburan sihat (pada pendapat diorang lah...) tiada jualan arak dan larangan merokok serta dadah... kiranya dah macam ok... kan..???

Tapi apa yang gua nampak tempat macam tu dah macam kelab kabaret zaman 60an - 70an jer..., gua yakin sedikit hari lagi bakal menjadi budaya negatif di mana ada laki yang bini dia pasti cari... atau ada bini yang tak ingat rumah... rumahtangga pasti berantakan jika pihak2 agama/berkuasa tak pantau dari sekarang, satu lagi bencana atau bala bakal menimpa kerana hiburan terlampau... kah..kah...kah...

Gambar Hiasan

Lagi satu yang diorang terlupa nak sebut dalam wawancara aktiviti karaoke open air tu... ialah, pergaulan bebas jantan betina berlaga bontot, berlaga dada berkaraoke beronggeng dangdut dalam tu... 

HUKUMnya apa yeaaaa...????

8 IkutSukaLu...::

Anonymous,  Thursday, May 05, 2011 9:13:00 PM  

wakaka menang karaoke dapat roti sebiji hawaw betul org melaka

Anonymous,  Thursday, May 05, 2011 9:30:00 PM  

tolong confirm kerajaan beku kursus perubatan di ipt

buntat,  Thursday, May 05, 2011 9:39:00 PM  

kita garek gerek, kata penyamun jepun ali baba bujang lapuk, ayuh bik mama, jom ajib poco2 x best la, jom kita gerek gerek,

Hanz Newman Thursday, May 05, 2011 9:40:00 PM  

Orang kita tambahan pendatang berlesen/permit atau PATI tak kisah bayar tu janji happening ... karaoke keluarga, famili, konon. Kalau dangdut ada Poco-poco pun harus ada la situ. Kalau dah jadi budaya & open begitu depa tentu la kata ia boleh la digalakkan & dikembangkan. Lesen no hal la.

Aktiviti sihat, kan? Depa bukan percaya aktiviti begitu menjurus ke maksiat @ hidden agenda setengah antara mereka yg hadir. Hiburan kena ada batasannya yg sesuai. jangan bila dah kena anak bini sendiri kena angkut, sambar dek jantan lain, baru depa tahu apa punca masalah gejala sosial boleh berlaku. Takut dah terlambat saja la.

Isa Thursday, May 05, 2011 9:51:00 PM  

buntat;

gerek gerek aarrr... hahaha...

Isa Thursday, May 05, 2011 9:53:00 PM  

Hanz Newman;

Thats right bro...!!! cegah sebelum parah...

Fatmawati MN Thursday, May 05, 2011 11:18:00 PM  

As salam.

Saya tak pernah ketinggalan membaca blog saudara...saya tak nak komen pasal karaoke, tapi nak promote Ikan Patin Masak Tempoyak!:)

Kalau nak makan ikan patin masak tempoyak...dalam 5 henggek sepotong, jemput datang ke RESTORAN AYAHANDA, JALAN PANDAN INDAH 4/6, PANDAN INDAH. Landmark : Masjid Al Azim, paling hampir dgn SEK Rendah Agama Pandan Indah

Jemput datang yer dengan keluarga atau kawan2...Wassalam.

heatonxp Saturday, May 07, 2011 10:33:00 AM  

sama la bro, wa pun tgh makan tertgok kisah ni...wa rasa lu tahu sebenarnya mesej program tu

mesej dia nak tunjuk...kalau undi umPORno, walaupun dah tua anda masih berpeluang jadi macam ni dan ..

1.perbuatan ni x salah kalau niat untuk kesihatan(alasan tua kutuk x sadar diri),
2.ini riadah selepas penat bekerja(alasan GRO tua kena tangkap polis).
3.Saya buat sebab hidup susah tanggung family(PELACUR tua nak mampos).
4.Melacur sebab dia dlm darurat x pa(ALASAN MASITAH OTAK TERENCAT tersuntik "BOTOX")

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP