IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Sila ambil perhatian...!!!!
Blog ini bukan tempatnya bagi orang2 yang berasa dirinya beradap sopan santun dan bajet bagus. Jika tidak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan dalam pembacaan. Sila blahhh.... gua bolayan....

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati gua (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik, Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PH), Wakil Rakyat (Ahli Parlimen/DUN) yang tugas mereka suka memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Warisan Salasilah UmporNo (SUMPAH) - Wajib Baca

>> Saturday, April 30, 2011

Entry ini khusus buat puak2 yang berketurunan umPORno, kerana dari sinilah berasalnya susur galur mereka yang telah wujud sejak dulu, kini dan selamanya, jadi bacalah sejarah ini wahai puak2 gerombolan umnGok sekalian dengan hati yang lapang dan minda terbuka, inilah sejarah tok nenek moyang lu orang (umPORno...) selama ini, yang di sembunyikan oleh Keraaa jaaan Barisan Nasional selama ini, dan ceritakan kepada anak cucu lu orang.

Kerana itulah puak2 umPORno ini sejak dulu, kini dan selamanya suka bermain dengan SUMPAH, kerana sejarahnya telah termaktub seperti di bawah ini..;

Sang Kelembai merupakan makhluk ghaib yang menghuni hutan tertentu di beberapa tempat di 'Tanah Melayu'. Di sesetengah tempat dipanggil dengan pangilan Sang Gedembai..., hanya sang kelembai sahaja yang tahu apa nama sebenarnya....

Al-kisahnya Sang Kelembai mempunyai kuasa sakti yang boleh menyumpah apa sahaja menjadi batu. Sang Kelembai biasanya berada di dalam hutan dan pantang kepada bunyi bising ketika berada di dalam hutan. Jika Sang Kelembai tertarik dengan bunyi tersebut, Sang Kelembai akan menegur. Manusia atau binatang yang ditegur akan menjadi batu... Lawak sungguh noh..!!! (sebab itulah umPORno mewarisi sifat lawak gilerrrbabi nih hingga ke hari ini...)

Fakta Asal usul Kampung Gajah:
Pekan Kampung Gajah di Teluk Intan, Perak mendapat nama daripada batu di kaki Bukit Tunggal yang menyerupai bentuk gajah. Kewujudan batu ini dikatakan kerana gajah yang banyak di situ telah membuat bising dan Sang Kelembai yang tidak suka dengan suasana bising, telah menegur gajah-gajah tersebut. Akibatnya gajah tersebut dikatakan menjadi batu.

(Woooiittt.. Isa - 'Dari mana lu tau cerita nih...???' hahaha... pi tanya ADUN/MP kawasan tuuu...)

Fakta Sumpahan Jadi Batu;
Batu Gajah, Batu Berangkai, Batu Mesjid Temoh-Tapah, Batu Kawan, Batu Belah Batu Bertangkup Bidan Lanjut, Batu Maung, Batu Feringgi...

Durian Batu, Belimbing Batu, Tembikai Batu, Keris Batu, Patung2 Batu, KOTE Batu/ Batang 'I' di Sabah dan segalanya yang ada dalam landskap2 negara.

Rumah Batu, Jam Batu, Kuil Batu, Tuhan2 Batu, Gunung Batu, Mata Batu, Gigi Batu, Tangga Batu-Melaka dan macam2 Batu. Kecuali 'yang tak kena sumpah', semua benda2 yang bersifat kayu, plastik dan jangan lupa pula tentang Pulau Batu Putih di Singapura (Pulau Putih Mata) dan rumah Batu White House di Washington DC.

Semuanya telah disumpah oleh 'Sang Kelembai' tok nenek moyang kepada puak2 gerombolan umPORno iaitu 'Manusia Sang Kelembai'.

Sang Kelembai di sahkan oleh JAWI telah berkahwin dengan Tok Bidan Lanjut kat Taiping. Dari hasil mesra seks/mengonek mereka, lahirlah 'seorang atau seketul cahaya mata' (entahlah... errr... errr... errr... apa ka namanya... !!!!).

Walau bagaimanapun waris Sang Kelembai yang satu ini telah mati ditimpa pokok bayam kat tepi kasino di Gunung Genting.

(Laaaahhhh.. takan lu orang tak tahu kot...!!! sayur bayam lah... ngiler babi punya celita nih... oopppsss... Taiping Mali maaaa....!!!! Kincing ada munyi crettt.. crett... hahahaha.... sambung lagi... sambung lagi... ini celita...)

Di kisahkan juga Sang Kelembai boleh melangkah dari Kota Temasik (S'pore) sampai ke Arau, Perlis dengan sekali langkah jer..., namun begitu Shahidan Kasim tak terkejut 'pown', Pelik tapi tak Benar.

Fakta dan Bukti Sejarah Ujudnya Sang Kelembai;
Salah satu buktinya "Sarung kote (Kondom) Sang Kelembai" masih ada lagi dan di abadikan sebagai kenang-kenangan hingga kehari ini, dimana tu...???? iaitu Kelongsong arah angin lintang di persisiran lebuh raya PLUS, berwarna oren atau merah.

Namun demikian sehingga kini, tidak dapat dipastikan lagenda atau 'merapu' sebenar Batu yang menyerupai Gajah di Bukit Tunggal itu.

Dalam masyarakat orang Asli Semai di Kampung Gajah, jika mereka hendak memburu binatang di dalam hutan, sesiapa yang melaluinya tidak boleh sekali-kali menegur atau menyapa. Jika menegur juga, orang Asli tersebut akan kembali semula ke rumah dengan tangan kosong kerana beranggapan hasil buruan tidak akan dapat. Malahan mungkin telah ditegur dek Sang Kelembai. Berkemungkinan monyet2 buruan mereka telah berubah menjadi lebuhraya BATU Karak Highway.

Masyarakat Melayu Ngok sering mengaitkan sesuatu penyakit atau kejadian dengan alasan yang tidak masuk akal 'tetapi keluar akal'. Contoh seperti Mahkamah, Polis, SPRM, SPR, Media dan segala Agensi Keraaa jaan Barisan Nasional yang menyogok minda melayu2 cerdik dengan kenyataan yang selalunya keluar dari akal hingga sanggup bersumpah menyumpah.

Lagi contoh melayu2 ngok yang terkeluar dari akal ialah bentuk batu-batu yang aneh bentuknya dan menyerupai manusia akan dikatakan telah 'ditegur' oleh Sang Kelembai akibat melanggar pantang.

Masyarakat Melayu tradisional dan Ulama-Ulama NgapNgekNgok tidak menggemari kanak2 yang suka bercakap banyak. Bagi mengunci mulut kanak-kanak yang petah bicara ini, barangkali cerita Sang Kelembai direka-reka. Jadi, mereka jer... yang boleh bercakap lebih dari mulut tempayan. Kalau mulut tempayan terlebih-lebih bercakap akan di hantar ke hotel kemunting... Taiping Mali maaaa...!!!!

Peliknya!!! sumpahan Sang Kelembai tidak pula menjadi emas atau benda-benda yang berharga lain. Hanya menjadi batu???? Kalau semua sumpahannya menjadi emas, yang pastinya emas tidak lagi punya harga. Maka Minah2 yang rambut mengerbang akan menukar cita rasa mereka dengan memakai rantai2, gelang2, loket2... daripada batu, gigi babi atau manik. Jadi batu2 bolehlah masuk pajak gadai (Ar Ranh).

Dalam filem si Tanggang di Malaysia atau cerita Malim Kundang di Acheh, Sumatera, Indonesia, saudagar si Tanggang atau Malim Kundang, disumpah menjadi batu oleh ibunya. Di Acheh memang wujud batu-batu di tepi laut yang menyerupai manusia yang sujud menyembah bumi dan tali-tali kapal... hahaha... pandai2 jer.. diorang buat cerita kan...???

Orang Melayu keturunan Acheh memang ramai di tepi Sungai Perak, khususnya di Kampung Gajah dan Pasir Salak. Dialek Perak yang digunakan hampir-hampir menyerupai dialek Acheh. Manakala pelakon dan pelawak terkenal dari Acheh yang bertutur menyerupai dialek Acheh ialah Benjamin S muakakakaaaaa.......

Dongeng Sang Kelembai nih adalah fakta Sejarah dari negoriiii ENTAH BERANTAH. (Fakta Tahyul @ Ngok buat makhluk2 yang bongok macam puak2 umPORno). Bilalah agaknya Melayu nak reka kapal selam sendiri...???? kah...kah...kah....
Tamatlah kisah tok nenek moyang umporno setakat ini sahaja, harap Menteri Warisan dan Budaya Malaisia dapat merekodkan sejarah ini supaya tidak tergadai kepada Singapura dan Indonesia yang mungkin mengaku 'Sang Kelembai" adalah tok nenek moyang mereka juga.... ngeeeee....


Perghhh... cantik dan anggunnya First Lady of Malaysia... 
jauh bezanya dengan Fat Lady yang celup dan muka tak malu tuuuuu... hahaha...

p/s: Kak Mah... jangan pening kepala dengan apa yang telah terjadi...? Bukan salah ibu mengandung... tetapi salah bapak yang tersalah pancut... sebab tu lu dah konpius sekarang nih... apakah lu First Lady atau Fat Lady of Malaisia.... kah..kah...kah....

Penyelesaiannya amat ,mudah... salasilah umPORno di atas telah membuktikan hanya dengan berSUMPAH sahaja boleh membuktikan lu adalah First Lady of Malaisia.. hahaha... lawan tetap lawan... dapatkan kembali gelaran tersebut walau apa pun yang terjadi.... ada berani kaaaaa.... atau tersipu2 malu kulit babi.... hahahaha....

10 IkutSukaLu...::

Anonymous,  Saturday, April 30, 2011 9:25:00 AM  

Bro..
1st..batang i tu bukan d sabah, tp batang tu d sumpah kelembai d sarawak bro hehehe..

2nd..bab 1st lady yg lu ckp cun dan anggun tu,mmg 100% aku setuju coz aku tertarik ke n3 ni pun pasal gambo tu..bangga aku negara kita punyer 1st lady cm tu punye cantik..bkn cm fat lady tu hahahahaha..

-anakjin-

cucuopah,  Saturday, April 30, 2011 11:39:00 AM  

Bro..... perenggan terakhir tu teman nak tanya balik....fat lady ada kemaluanke????hahahah..

ada otak Saturday, April 30, 2011 2:11:00 PM  

uhh..uhh..,patut pong..
menteri warisan x sempat nak layan pasal sang kelembai ngan batu2 ni semua..klau sang kelembai ni suka membakar..pasti dah lama dia iktiraf..wakaka..

Isa Saturday, April 30, 2011 6:10:00 PM  

Anak Jin;

Sang Kelembai ada masalah Geografi.. Sabah/Sarawak.. hahaha..

Fat Lady tu.. apa barang bhai.. hahaha...

Isa Saturday, April 30, 2011 6:11:00 PM  

cucuopah;

Nanti kita upah orang pi tanya ada ke takda kemaluannya... kah..kah...kah...

Gua malu2 kucing jer...

Isa Saturday, April 30, 2011 6:12:00 PM  

ada otak;

menteri warisan tak nak pulak bersumpah macam tok nenek moyang dia si Kelembai tu yeaaaaa.... pasal robek merobek tuuuu... muakakakaaaaa..

sheikh teluk intan Saturday, April 30, 2011 7:07:00 PM  

Salam Isa,

Bagus posting ini. Pak sheikh seronok membacanya. Umno ni memang keturunan GAMPANG. Tak mampus-mampus lagi. Talian hayatnya hanyalah berpegang pada prinsip kegampangan, iaitu melakukan beribu kemungkaran melalui cara-cara memfitnah, rasuah dan pelbagai cara yang mungkar. Semoga Allah merejam berhala orang Melayu yang bernama UMNO.

Salam, jumpa lagi!

( Pak Sheikh dah tulis email pada Isa)

Atikah Binti Rostam Sunday, May 01, 2011 12:19:00 AM  

Nice! banyak ko buat research yerk!

"I loose control, because of you babe.."

Nk je aku..tpi aku amik 50-50 dlm entri ni. Aku x minat politik tpi aku suka baca blog kau.

p/s"lirik lgu You and I nyanyian Scorpion..

sheikh teluk intan Sunday, May 01, 2011 7:45:00 AM  
This comment has been removed by the author.
kudin,  Thursday, May 05, 2011 10:38:00 AM  

gila babi bangga aku dgn 1st lady of malaysia yang asli ni !!!!!!!!!!

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP