IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Sila ambil perhatian...!!!!
Blog ini bukan tempatnya bagi orang2 yang berasa dirinya beradap sopan santun dan bajet bagus. Jika tidak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan dalam pembacaan. Sila blahhh.... gua bolayan....

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati gua (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik, Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PH), Wakil Rakyat (Ahli Parlimen/DUN) yang tugas mereka suka memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Upacara Pensucian Sudah Bermula.. hahahaha..!!!!

>> Thursday, April 14, 2011

Gua pernah berkata, "Politik adalah Persepsi".... "Politik Itu Kotor"... "Kebanyakkan Orang yang beriya-iya hendak bertanding dan berpolitik semuanya ada kepentingan" tak kiralah dari parti mana sekalipun, waima Parti yang memperjuangkan Islam... hehehe... PAS dan umPORno sahaja parti yang kononnya memperjuangkan Islam... betul tak...???

Dalam soal perjuangkan Islam, secara terus terang sudah tentulah gua akan sokong PAS..., walaupun dalam PAS tu pun banyak songehnya juga... tetapi 110% lebih baik daripada melayu2 umPORno... hahahaha.... (PAS mudharat kecil, umPORno mudharat besar...)

Justeru itu yang mana elok kita sokong, yang mana songsang kita bagi penerajang..., samalah macam mamat nih.... yang mana satu betul weiiiii.... fulus sudah habis kaaaaa....

Pasti ada di kalangan kawan2 yang pernah bertanya pendapat gua berkaitan politik sebelum ini gelak guling2 dengan gua.... hahaha.... prinsip hidup gua very simple... "Setiap perbuatan/perkara mesti ada batasnya" jangan terlalu taksub dan jangan terlalu leceh.... baik dalam berkawan mahupun politik dan bla..bla..bla.... yang penting keluarga di utamakan, pencapaian dapur mesti berasap... perut mesti boroi... kah...kah...kah...


Semalam gua tukar RM1000 gua dapat AUD $315.00 jer..... mahal gila tuuuuu..... air mineral jer.. gua dengar cerita sebotol di Australia $2.00 dolar.... perghhhh... puasa lah gua gamaknya.... RPK lu amacam hidup kat sana...???? hahahaha....

1000.0 MYR = 315.244547257 AUD

1000.0 Malaysian Ringgit = 315.244547257 Australian Dollar

(as of 12th April 2011)

12 IkutSukaLu...::

ANUAR Wednesday, April 13, 2011 11:40:00 PM  

RPK spin?..tak pelik sangat.yang pelik bila BN tumbang kat S'wak nnt.
__________________________________________

Sarawakian plz vote 4 PR.
__________________________________________

Isa Wednesday, April 13, 2011 11:44:00 PM  

Anuar;

Yes bro... tak pelik langsung...

Yang penting BN tumbang di Sarawak, impaknya di Semenanjung.. perghhhh.. tak sabar gua nak tengok bn mampus dan kerajaan baru..

Rahwana Thursday, April 14, 2011 12:08:00 AM  

Bro,script untuk 15 hb apa plak yang gempaq?

bomosiam Thursday, April 14, 2011 12:28:00 AM  

Oooo....macam tu cite nye !! Mati2 teman ingatkan yg selama ini RPK ni di sponsor olih anti-gomen! Rupenye, kira diberi pelindungan le ye kat oversea tu. Nak lindung dari sape ye? Jeng jeng jeng !!! Abis ! abis ! Tak lena tido yeop !!!!

jai,  Thursday, April 14, 2011 1:47:00 AM  

Kah kah kah...

Dah cukup suci ke belum???

Kalau nak suci lagi sila minum air soya ini:

http://milosuam.blogspot.com/2011/04/peniaga-meludah-setiap-bungkus-air-soya.html

Kah kah kah...

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o Thursday, April 14, 2011 4:38:00 AM  

bn mula rasa nak deman kat sarawak tu bro

Anonymous,  Thursday, April 14, 2011 8:56:00 AM  

Salam brothers,
Mana ada benda yang murah di Australia ni, tapi gaji ok bro. Lain kali nak datang Perth, bawa le air mineral dari Malaysia, yang botol besar,1 botol untuk 1 hari. Penerbangan Malaysia kan boleh bawa baggage 20 kg barang,dapat le 15 botol, campur Maggi mee 20 bungkus.Datang sini kenapa, cari Raja Petra utk interview ke? Gook luck. Wassalam.
WestaussieMelayu

Anonymous,  Thursday, April 14, 2011 9:14:00 AM  

Orang macam RPK ni 1 sen tak guna, 1 hari pun tak boleh kawan,simpan orang macam dia ni 1 Malaysia dapat bala.

paloibinmulau Thursday, April 14, 2011 9:47:00 AM  

Relax bro. ini cerita lama cuma interview tv3suku spin jadi baik punya. kalau kita ingat dlm malaysiatoday dulu2 mmg itu la cerita rpk. SD yg dia kena ISA tu mmg jelas dia bgtau ini cerita org ketiga bkn cerita rpk. maksudnya cerita pembunuhan altantuya dan kaitan rosmah adalah sumber dr informer rpk. tugas rpk hanyalah buat SD.

tujuan SD tu utk siasatan patut dibuat. cerita rpk percaya rosmah terlibat atau tidak itu hal lain. kalau pakatan pandai ambik kesempatan dr isu ini RPK win pakatan win. cuba imbas kesah video blue...org bawak video tak kena siasat tp content video kena siasat. jadi kenapa SD rpk terbalik? content SD tak kena siasat tp RPK yg kena siasat? sampai dia kena ISA sbb SD ini. jadi tentulh rpk bercakap demikian sbb dia ada kepentingan.

hantu blog,  Thursday, April 14, 2011 3:07:00 PM  

aku tengok taik mamud tu cakap pun sropa gigi palsu nak luruh... bini lubnan dok tunggu di rumah jangan jadi tikus tokak besi jam omega dah ler kih kih kih kih

bunbinban,  Thursday, April 14, 2011 3:20:00 PM  

pehal kecoh2 psl interview RPK ni. Dia nak refresh cite tu. Dia pun ckp kenapa polis tak panggil informer2 yg dia sebut tu. Bagi org UMNO, mcm kemenangan bagi pihak dorang tapi maklumlah, dorang bknnya cerdik pun nak paham benda2 mcm ni. Jadi rakan2 dlm PR, relek la, paham betul2 apa yg RPK ckp. Interview tu pun bkn smlm atau kelmarin tapi baru2 ni bak kata pembaca berita tv3 suku tu, dorang je publish skang ni utk raih undi org sarawak. hahaha...korang ni kalut la. lain kali jgn tengok tv3, aku tak tengok, cuma tadi aku tengok dlm blog whisperer sbb aku pelik gak kecoh2 ni, so aku pun cari dan dengar...kan byk 'cut n paste' dlm interview tu. degil la korang ni....aku dah 3 tahun boikot media prima ni...lu terang2 kena spin dek tv3 pehal?. Org jerit boikot, ko pun jerit tapi blk rumah tengok gak...hahaha..skang RPK dah pecah rahsia..napa polis tak panggil informer2 dia...polis kena jawab ni

MOH KEMBARA Thursday, April 14, 2011 8:25:00 PM  

Salam, ha ha ha dah tau interview cut and paste. Sapa suruh tengok? Yob, sori ahhh tak buleh bawak makanan masuk Ostolia, jadi kena bertehor ler kat sana. Tak per, pagi makan roti malam makan angin! Nama pun pegi makan angin! Selamat bercoti!

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Ziarah Dari...


widget

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP