IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Sila ambil perhatian...!!!!
Blog ini bukan tempatnya bagi orang2 yang berasa dirinya beradap sopan santun dan bajet bagus. Jika tidak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan dalam pembacaan. Sila blahhh.... gua bolayan....

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati gua (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik, Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PH), Wakil Rakyat (Ahli Parlimen/DUN) yang tugas mereka suka memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Senang Jer... Nak Jadi Jutawan Beb...!!!

>> Thursday, April 28, 2011

Bila terbaca kenyataan di sini, gua terus check lesen memandu gua... due date bulan May 2013... lama lagi tu...., gua berharap dalam tempoh tersebut kes blacklist oleh JPJ dan Polis tanpa bukti dan pengesahan dari mahkamah dapat di selesaikan.

Jika tidak... gua dah bertekad untuk mencabar JPJ dan Polis dalam mahkamah... tolong buktikan dulu kesalahan gua baru gua bayar..., kalau gua tak dibenarkan perbaharui lesen memandu atau cukai jalan... sehingga terbukti kesalahan gua dalam sesekian tempoh, maka gua ada hak untuk kemukakan saman pada Kerajaan Malaysia, JPJ dan Polis... gua nak mintak gantirugi jutaan dollar....

Pi mampuih laaaa... dengan keraaa jaan yang mengong akibat ikut telunjuk penasihat yang bangang, kali ini gua akan pergunakan hak gua sebagai rakyat Malaysia sepenuhnya untuk mengajar undang2 kejam JPJ dan Polis yang hidup atas peras ugut para pemandu jalanraya tanpa membuktikan kesalahan mereka. Selama ini rakyat di perbodohkan oleh undang2 jakun Mafia Malaysia.

Gua ada 15 saman... yang sehingga kini masih belum berbayar, orang ramai sibuk beratur membayar saman sehingga akhir Mac 2011, gua masih tetap tak pi bayar... pi mampuslah dengan diskaun kepala bapak keraaaa jaan Malaysia yang kononnya di offer kepada pengguna jalanraya..., apa barang nak bagi duit buta2 jer... kepada perompak negara...

Gua tidoq 4 ke 5 jam sehari.., siang malam cari duit untuk keluarga... keraaa jaan pulak senang2 jer... nak pow duit gua... boleh blah wa cakap luuuuu..., melainkan perkara2 yang telah termaktub dalam perlembagaan saja yang gua boleh bertoleransi...

Kalau dulu gua tergolong dalam golongan rakyat yang di perbodohkan oleh undang2 jakun keraaa jaan barisan nasional... sekarang tidak lagi beb..., dan gua juga berharap semua rakyat malaysia supaya tidak menjadi bodoh macam gua seperti dahulu kala... jom kita pakat ramai2 cabar supaya polis dan jpj buktikan kesalahan kita di mahkamah... atau lu orang boleh dapatkan nasihat dari KASE terlebih dahulu..., kalau lu orang rasa2 boleh menang kes... belasah jer... saman gantirugi kepada pihak2 bangang tuuuu...

Bagi gua... gua yakin gua tetap tak bersalah... walaupun gua speeding gilababi..., apa barang polis tembak kelajuan kereta gua dalam keadaan menyorok belakang tiang menyorok dalam semak.... kah...kah...kah..., itu skodeng namanya...


Kepada member yang mengenali kereta BMW hitam gua, lu orang mesti perasaan yang kereta gua takda roadtax, dah 2 tahun beb gua ke hulu ke hilir tanpa lekatkan roadtax... maaaa...., buat masa ini gua masih selamat lagi.. takda pulak beruk2 yang tahan dan saman gua... mungkin sebab gua nih pemandu yang berhemah kot... muakakakaaaaa....

So... kepada Polis dan JPJ... March 2013, kalau gua nak renew license tapi kena block... lu orang sendiri mau ingat laaaa.... walau gua takda lesen kereta... gua tetap on the road seperti sediakala.... gua akan guna lesen Agung maaaa.... selain daripada tuuuu... see you all in court mammoth.... hahahaha....

Gua nekad dan tekad sekali ini... hehehe..., nak jadi jutawan segera kena berani ambil risiko maaaa.... hahaha...

4 IkutSukaLu...::

muqlis04 Thursday, April 28, 2011 9:30:00 AM  

huh!..takan gua no satu kok..mana yg lain?..fulamak lu wa caya la...bukan pasal lu ade bm...tapi gua respek lu ade 15 saman beb dan dah 2 tahun takdak renew cukai...elegal giler lu..bayangkan kalau nak setel 15x300
itu sportrim kena tolak gua ni...muahhh

keladi,  Thursday, April 28, 2011 10:22:00 AM  

nasib baik gua x lepak kat mesia,kalu tidak ari2 gua kene saman ma.kat sini polis x de nyorok2nye.depa bagi tau lagi kat mana ade kamera dan boleh pakai lagi detector speed la.kahkahkah bodoh punye org sokong itu kera jaan umporno.

Isa Thursday, April 28, 2011 10:44:00 AM  

muqlis04;

itu sportrims lu kena tanya mat sembab beb... masuk malaysia tanpa cukai wa cakap luuuu... hahaha..

Isa Thursday, April 28, 2011 10:45:00 AM  

keladi;

itulah pasal.., gua pun ingat nak migrate ke Australia... selagi bn tak mampus jangan balik malaysia...

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP