IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Pontianak Jadi Anggota Polis...????

>> Monday, March 07, 2011

Katanya, beberapa anggota bertugas juga pernah melihat kelibat individu tidak dikenali sedang tidur dalam lokap pada waktu malam dan keadaan itu bukan saja membuatkan mereka ketakutan, malah tahanan sendiri merayu supaya dipindahkan ke lokap lain.
Sebelum ini, IPD Betong menjadi tumpuan apabila kelibat wanita berpakaian putih dan berambut panjang yang dikaitkan dengan pontianak didakwa sering mengganggu anggota dan pegawai polis bertugas pada waktu malam selepas sebulan berpindah.

Kejadian berlaku beberapa hari selepas IPD berkenaan berpindah ke lokasi barunya kira-kira dua kilometer dari Jalan Kuek Huat Wee bersebelahan Stadium Betong, April lalu. - Metro Hairan

Berdasarkan pemberitaan di atas, pertama sekali buat Metro Hairan yang suka sangat dengan cerita2 tahyul dan mistik untuk di sogokkan kedalam minda rakyat terutamanya melayu.

Keduanya, kepada Pak Polisi yang di katakan hebat bangat... kah..kah..kah... orang seludup beras kat sungai golok dah dapat tangkap pun lu orang boleh tembak, anak saudara mangsa pun lu orang tembak jugak semasa di hospital, budak umur 15 tahun bawak kereta tengah malam pun kena tembak... dan apa lagi yang lu orang tak tembak... cuba habaq mai sat... pantang ada pistol kat tangan asyik gheja nak menembak jer... hahaha...

Haaa... tu cerita kat atas tu kat IPD Betong... apasal lu orang tak nak tembak pulak.. tembak aarrr.. kalau berani... ini siap ada yang ketakutan sampai sanggup terjun dari tingkap... bodoh punya polis.

Gua ingatkan kebanyakkan polis-polis nih berani sangat... sampai hukum Tuhan pun diorang langgar semacam jer..., aniaya orang ikut suka makbapak diorang jer... buli sana.. buli sini.. macam undang2 nih diorang yang punya.. dengan tuhan tak takut.. dengan pontianak pakat2 kecut... penakut nak mampus... kah..kah..kah... binawe natang bewak betul puak2 nih...

Tapi gua ada cadangan pada KPN... hahaha... apakata lepas ini kalau bab soalsiasat serahkan jer.. kat pontianak tu... contohnya lu orang letakkan Sepol Baukari, Anwar Ibrahim, Najib Razak, Rosmah Mansor, Khir Toyo dalam lokap kat IPD Betong tu... pasang video/audio rekorder... lepas tu lu orang tengok hasilnya... pasti superb beb....

So.. kepada pegawai penyiasat sekalian lu orang tak payah nak stress buat soal siasat sampai terpaksa gunakan getah nak libas tapak kaki OKT semata-mata nak dapatkan maklumat... sakit woooo...., lu orang serah jer... kepada pegawai penyiasat kat IPD Betong tu... pasti semua kes selesai beb... hahaha....

Dan kepada Ketua Polis Daerah Betong, Deputi Superintendan Mohd Bukhori Saffai, lu tak payah pecah kepala nak cari pengamal perubatan Islam nak halau anggota polis extra tu... kalau lu nak panggil Uncle Seekers pun tak boleh pasal dia busy dengan bekas permaisuri... hahaha... apakata lu panggil Uncle Mountdweller dangan kameranya... pasti masalah selesai beb... kah..kah..kah....


Kesimpulannya, apa yang gua nak highlight kan kat sini ialah.... punyalah handal Polis Raja Di Malaysia nih... dengan gangguan Pontianak pun diorang dah kecut teloq... kah..kah..kah...

Apa guna ada pistol... Apa guna ada water cannon... Apa guna ada gas pemedih mata... hanya berani dengan rakyat tapi penakut nak mampuih dengan Maya Karin.... kah..kah..kah...

5 IkutSukaLu...::

Mohamadazhan hjDesa Monday, March 07, 2011 2:06:00 PM  

salam

semua nak laku...tajuk berita byk ttg seks, rogol,...

macam mana pembaca nak terdidik.hehe.

mahaza Monday, March 07, 2011 2:38:00 PM  

dorang bukan takut ngan Maya karin... tu yang pistol air nak memancut jer tu. kah kah kah..... naik atas bumbung? kah kah kah

tukang kata,  Monday, March 07, 2011 3:10:00 PM  

hantu ada hantu mana mana hantu ada hantu mana mana.....aku rasa elok pontianak tu hisap jer darah pepolis tu. Tak pun beli la paku 3 inci taruk dia punya blkg tengkok ha ha ha terus tukar jadi INSPEKTOR ALIZA cun siot..

Peringatan: Jangan jumpa kat chua soi lek nanti lunyai masuk cd plak

AmenoWorld Monday, March 07, 2011 8:31:00 PM  

Paper tue mmg tak boleh blah.. ada je nak sogok minda melayu dengan benda2 khurafat macam neh..

Hanz Newman Tuesday, March 08, 2011 12:56:00 PM  

Penjilat UM?NO memang perangai rupa tu...kalau takde cerita hari semalam nak up'kan UM?NO @pemimpinnya, depa mesti burukkan PAS-PR. Edit, spin 180 degree? Adui la...tu semua usaha merendahkan intelektualiti rakyat. Bagi saja la cerita 2 2 pihak 100% seadanya. Biar rakyat tentukan.

Bila isu politik tu dah takda nilai komersil, depa layan buh tajuk front page yg hat songsang@tahyul@sensasi e.g. hantu, rogol,bayi kena buang dll. Melayu makin layu la pemikiran lagu tu.
Karut.

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP