IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Penyakit Misteri Najib...????

>> Tuesday, March 15, 2011

............. kadang2 syok juga sembang kedai kopi nih..., sok sek sok sek kedai kopi adakalanya benar... adakalanya sekadar khabar angin jer... dan adakalanya sendiri mau ingat laaaa....

malam tadi bertempat di kajang... gua dan member2 melepak melepaskan lelah dahaga, tiba2 si pendi bukak cerita pasal Najib kena kitchenpork... alaaaaa.... pada awal november 2010 yang kecoh2 si rosmah terpaksa cari daun mamboo dan ntah menatang apa lagi lah... yang kononnya nak merawat penyakit kitchenpork bini dia tuuuu...

 daun mambu

dan kecoh jugak laaaa... sekejap dalam alam maya nih... apabila si rosmah terpaksa takeover segala tugas rasmi bini dia selama beberapa hari termasuklah merasmikan Little India di Brickfields... macamlah TPM malaysia dah mampus hinggakan rosmah pulak terpaksa takeover...

berbalik pada cerita si pendi tadi..., katanya si najib tu bukannya kena kitchenpork tetapi penyakit lain...!!!! oopppsss... gua dan yang lainnya tercengang... hahaha... dah tu pulak si shamsul pun menyampuk... betol Isa... perkara ni... diorang cuba rahsiakan dari pengetahuan rakyat... gua, mamat dan normi... mampu tersengeh dalam ketakjuban dengan cerita dari pendi dan shamsul....

aaahhhh... sudah... apa pulak penyakit misteri si najib nih....dah tu pulak diorang siap bagi fakta yang logik jugak untuk kami fikirkan..., "jika betul najib kena kitchenpork... mana parutnya...????", kebiasaannya orang yang kena kitchenpork akan ambil masa seminggu dua atau lebih untuk kebah dari demam dan kesan parutnya akan mengambil masa untuk hilang... padahal dalam kes najib tak sampai seminggu dah boleh keluar hospital... tanpa kesan parut akibat kitchenpork...????

si mamat menjawap... "diorangkan vvip.. kaya raya pulak tu... dah tentu-tentulah rawatan dan ubat jenis mahal punya... tak main laaaa... rawatan/hospital 1malaysia nih..., mungkin pakai krim sapu untuk hilangkan parut yang jenis imported punya... manalah kita tau kan...???" dan sempat jugak si normi buat lawak... "krim import dari mongolia atau peranchis..." kah..kah...kah...

si mamat pulak sambung... "silap haribulan label kat krim tu... made in port dickson...!!!!" kah..kah...kah... sempat jugak najib laki bini jadi bahan gelak kedai kopi...

patah balik pada tajuk..., hahaha... logik jugak persoalan yang mamat dua orang nih timbulkan..., di sebabkan malas nak pikiaq banyak pasal penyakit si najib tuuuu... gua direct tanya si pendi dan shamsul... "lu tolong ringkaskan cerita dan bagitau apa penyakit yang sebenar"..., tapi gua kecewa beb... bukan jawapan yang gua dapat malahan soalan teka-teki pulak yang di berikan... binawe punya member...

Si pendi beri soalan pada kami bertiga.... "Lu orang pergi tanya orang2 lama... Allahyarham Tun Razak dulu mati sebab apa...??? dan itulah penyakit si najib..."

aaahhhh.... lagi satu hal... nak korek maklumat ni kat mana pulak dah...????

dalam kepala hotak gua dah terbayangkan pakcik google... dan sampai entry ini dipublishkan... gua masih belum bertanya lagi dengan pakcik google... nantilah ada masa free gua tanya.... hehehe...

apalah... penyakit misteri tu yeaaaa....????

11 IkutSukaLu...::

maw Tuesday, March 15, 2011 5:17:00 AM  

KITCHENPORK!!rujuk kamus dewan bahasa,kitchen tu dapor,pork tu babi.kitchenpork = dapor babilah.penyakit penjenih apa tu?.

cibai Tuesday, March 15, 2011 11:03:00 AM  
This comment has been removed by the author.
cibai Tuesday, March 15, 2011 11:04:00 AM  

mak cik wikipedia kata macam nie .. "Due in part to leukemia, Abdul Razak died on January 14, 1976 while seeking medical treatment in London. He was posthumously granted the soubriquet Bapa Pembangunan (Father of Development). He is laid to rest in Heroes Mausoleum near Masjid Negara, Kuala Lumpur."

Anonymous,  Tuesday, March 15, 2011 11:19:00 AM  

pembetualan... chicken pox kalu x silap, bkn 'dapur babi'...
peace..

Anonymous,  Tuesday, March 15, 2011 11:21:00 AM  

chicken pox bro...

pue,  Tuesday, March 15, 2011 12:32:00 PM  

wikipedia kata tun abdul razak meninggal sebab leaukimia bro...

Anonymous,  Tuesday, March 15, 2011 2:51:00 PM  

rasenye kitchenpork adalah disengajakan oleh bro isa...anyway,thanx pada yang bagi spelling chickenpox tu...

Natasha Tuesday, March 15, 2011 9:46:00 PM  

aku rasa la, najib kena penyakit TB (takut bini)..keh..keh..keh.

zmah Monday, March 28, 2011 8:55:00 PM  

Sampai macam tu sekali...

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP