IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Fatwa Sambal Belacan..!!!!

>> Wednesday, March 30, 2011

Yang ini gua cilok dari blog Kakcik Seroja, tak minta izin pun... nasib baik dia takda anak pompuan... 
kalau tidak nak jugak gua jadi menantu dia... kah..kah..kah....

Assalamualaikum semua....

hehehe... kenapa gua katakan "Fatwa Sambal Belacan"...???? Sebabnya...;

Apa dah jadi dengan Fatwa Yoga...???

Apa dah jadi dengan Fatwa Konsert Jomheboh/SureHeboh...???

Tak jadi apa-apa kan...???

Malaysia ada berapa Ketua Agama...??? Malaysia ada berapa ramai Mufti...??? Jika di bandingkan dengan negara2 Islam yang lain... tapi apa sudah jadi...???

Masing2 ada akal... gunakan sebaik-baiknya... jangan jadi seperti pemimpin puak2 umPorno.., ada akal letak kat kepala lutut... semua hukum Islam di langgar semacam jer.... kah..kah...kah...

Kalau tak caya dengan gua... lu orang pi tanya dengan Parpukari... muakakakaaaa.... (masak ranum paria nih kena belasah sampai lunyai dalam blog2 pro-PR dalam sehari dua nih... jangan dia terjun bangunan kat jalan raja laut sudah laaaa...)

Dia ni.. bukan setakat fatwa dia langgar... hukum agama pun dia langgar semacam jer... pemimpin borek.. penyokong pun rintik lah... hahaha... umPorno macam haramjadah...!!!!

8 IkutSukaLu...::

Fara Abdul,  Wednesday, March 30, 2011 3:10:00 PM  

oh, baru rasmi bulan lepas ke? dah lama aku dengar fatwa mengharamkan poco2 ni. diaorang ni keje main2, asal org cakap ada unsur2 kristian je, terus haram. bukan nak siasat betul2. eleh, haramkan poco2, YB YB masih tergedik2 menari poco2. xde hal pun. benda2 remeh sibuk nak haram. benda2 berkaitan dgn rasuah, salah guna kuasa xnk pulak keluar fatwa. piiraahhh!

Isa Wednesday, March 30, 2011 3:12:00 PM  

Fara Abdul;

Itulah Malaysia... hehehe..

kakcik Wednesday, March 30, 2011 3:21:00 PM  

Nanti bila Kak Ros buat senaman poco2 bersama dengan geng first lady, agak2nya ada sesiapa berani nak tegur tak? ;-)

Isa Wednesday, March 30, 2011 4:37:00 PM  

kakcik;

Semuanya jadi Syaitan Bisu... kah..kah..kah..

Panglima Muda Wednesday, March 30, 2011 4:57:00 PM  

mereka suka sangat bagi fatwa pujangga

Isa Wednesday, March 30, 2011 5:02:00 PM  

Panglima Muda;

Biasa lah.. pemimpinnya dengan Slogan, mufta muftinya dengan fatwa...

hasilnya...???? tak ke laut mana ntah...

Anonymous,  Wednesday, March 30, 2011 9:39:00 PM  

Kalau tak suka, tak yah la kutuk..
Amalan dah cukup ke??

bomosiam Thursday, March 31, 2011 12:18:00 AM  

Siapakah atau pihak manakah yg dipersoalkan disini? Pengeluar fatwa kah ( J/K Fatwa ) atau pelaksana kpd fatwa tersebut, yakni Pemerintah!

Perlembagaan mengatakan & ditulis bahawa Islam adalah Ugama Persekutuan. Jelas, Malaysia adalah sebuah negara Islam Mutlak! Malangnya, tafsiran Ugama Bagi Persekutuan di buat mengikut undang2 bukan Islam. Selagi pakar undang2 Islam kita tidak mampu mencabar 'tafsiran' tersebut, maka, permasaalahan ini sukar utk di selesaikan!

Mempersoalkan J/K Fatwa sebenarnya melambangkan kejahilan kita. Mempersoalkan pelaksana (pemerintah) Fatwa adalah tugas wajib pakar undang2 Islam. Robohkanlah 'tafsiran' tersebut dgn ilmu agung yg telah dikurniai. Hanya ini, penyelesaian kpd berbagai masaalah yg kita hadapi kini. Insyaallah!!

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP