IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Anwar Ibrahim... Banyak Sangat Wayang Daaa...!!!!

>> Monday, March 07, 2011


Apabila baca di Free Malaysia Today berkaitan PKR... hahahaha... gelak guling2 gua di buatnya... gua sangkakan umnoapco yahudi laknatullah jer... yang suka dan selalu memperbodohkan ahlinya... rupa-rupanya PKR pun 2 x 5 jugak beb... hahahahaaaa...

ooppppssss... gua terlupa yang PKR tu asalnya dari daki umnoapco jugak daaaaa.... kah..kah...kah....

Nama sedap... Parti Keadilan Rakyat... tetapi di manakah "KeADILan"nya beb......????

Apa diorang ingat orang2 kat bawah nih... bodoh2 belaka ke...???? 

wooiii... orang yang menyimpan rekorder suara mamat tuuuu... semasa pemilihan di Permatang Pauh... upload jelah rekorder tuuu.. dalam YouTube... buat apa nak kesian2 lagi kat Parti yang tak ADIL tuuuu... biar semua orang tau... siapa mamat tu sebenarnya... khakkk ptuuiiii.... wa mau ludah sama si perosak parti tuuuu...

Banyak sangat kaki bodek dalam PKR..., siasatan apa kejadahnya ntah... pengadu tak di panggil saksi pun tak di panggil... tiba2 keluar kenyataan siasatan dah selesai.... kah..kah...kah....

Ni... ada lagi satu perkara pasal PKR nih... dah 3 minggu lebih gua peramkan perkara nih, ceritanya pasal satu retreat untuk semua ADUN di Morib... dalam punya ramai ADUN negeri tersebut... yang hadir hanya 2 orang jer.... apa sudah jadi beb... implikasi kepada tuan yang menganjurkan retreat tersebut adalah besar..., gara2 campurtangan si gila mabuk kuasa yang sekor tu....

Weiii... Anwar Ibrahim... lu ada link twitter dengan gua... gua harap lu boleh buat sesuatu sebelum semakin ramai yang menyampah dengan PKR... dan tolong warning mamat tu.. supaya jangan kacau dan campurtangan dalam pentadbiran MB Selangor...!!!!


Nota: Sorry kepada gang2 PKR yang lain... gua sudah panas hati sama pimpinan atasan PKR yang banyak main wayang dan memperbodohkan orang bawahan ikut suka mak bapak diorang jer....

Harap Puan Presiden PKR dapat berbuat sesuatu... PRU dah dekat nih... !!!

21 IkutSukaLu...::

urka,  Sunday, March 06, 2011 10:06:00 PM  

Apa cerita ni gua tak faham? wayang apa bagi lah tau ,wayang kulitka,cinaka,wayang biruka,biar semua org tahu............senang nak belasah...........nyampah betoi;

Anak Sungai Derhaka Sunday, March 06, 2011 11:08:00 PM  

Hah?? Recording suara mamat itu??? Kecil sungguh dunia ini..

Kita pasrah sajalah... kata Presiden seperti biasa.. ha..ha..ha..

Raden Sunday, March 06, 2011 11:41:00 PM  

PR kalau hancur pon... hancur dari dalam... bukan sebab BN yg hancurkan

Anonymous,  Sunday, March 06, 2011 11:50:00 PM  

Dear Raden san.

You are right,Pakatan rakyat hancur bukanya sebab UMNO/BN tapi Allah yang telah membuka mata dan hati ahli tentang buruknya kepimpinan PR especially pemimpin yang digelar Anugerah Tuhan.

Hidup BN

Anonymous,  Monday, March 07, 2011 12:01:00 AM  

Pengundi Atas Pagar mengundi UMNO sebab:
1. UG - kalau bagi PAS menang depa tetap nak UG dengan UMNO. Baik bagi UMNO menang.

2. PKR - undi PKR ibarat undi UMNO jugak! beza PKR takde duit, UMNO ada duit. Baik undi UMNO dapat duit! Cash woo!

pue,  Monday, March 07, 2011 12:05:00 AM  

PKR ni mula2 nmpk elok...lama2 dah menjadi memburuk..bkn semakin baik.. aku yakin, kalau yg ramai keluar PKR, bkn sebab UMNO sogok tetapi sebab PKR sendiri..nak jadi leader pakatan konon..parti sendri pun xblh nak jaga.. pirahh!!! gua dah semakin meluat dgn PKR..bagi aku, PKR merupakan punca terbesar kalau rakyat mula beralih arah kepada BN dan banyak memberi penyakit kepada pakatan rakyat.. mmg patut ramai yang keluar PKR..padam muka!!

PAS pulak, aku rasa dah semakin ikut jejak PKR.. mcm dah tercemar ckit.. isu zina ari tu, adun tu dah buat laporan polis ke blm yang dikatakn fitnah??mcm senyap semacam je... xkisah la kalau geng UMNO blh buat jadi isu kat pilihanraya.. jgn kita jadi baik sgt la...orang duk pijak kepala kita, masih kata xpe lg.. kamon la PAS..satu lagi dgn PAS ni, susah nak terima tegur dan nasihat orang.. bajet diorang ni btl sgt..

bukan semua yang PAS atau PAKATAN buat betul belaka..kadang2 lebih teruk daripada UMNO dan BN..kadang kala ada gak yang UMNO buat tu yang baik tapi lebih byk kepada xbaik..

telan la kepahitan itu walaupun dia sepahit mana pun..

(gua nak hamun banyak2 pun bkn diorang fhm pun)

ANAK MUDA BENCI PEMIMPIN AMALKAN RASUAH DAN KRONISME...

Sheild,  Monday, March 07, 2011 12:46:00 AM  

The PKR coalition lost today in the Pilihan Kecil Rakyat in Merlimau and Kerdau on PAS candidates. I am sad, really wanted and cross my fingers for the BN to BUNGKUS even though I know the chance are like NONE!!. The candidates from PAS are both, kalau tenguk muka pun, senak perut Dan boleh cirit-birit dibuatnya. They lack of charisma, sincerity and they look as stupid and as blurred as a monkey in the zoo.

The problem is not PK and DAP but PAS who even I do not trust them. When a party use religion and surpassed the Prophet, then this is what happened. I have nothing against the old man Nik Aziz (I will never call him Tuan Guru) but I do think he should stick to being a Mufti ke, Kadi ke, Imam ke and leave politics alone because his mentality is still 120 years ago. Do not get me wrong, its NOT the RELIGION it is PAS itself. Full of "ulamak segera'' and ''ulamak pentingkan diri sendiri''.


I support PK(not much of a choice of opposition party is there)even tough PK are made up of a bunch of fickle Malay (if they can get their brain to work what they are supposed to be doing like Lim Guan Eng instead of trying to look important, intelligent and mighty), Indian (if some of them can actually see and honestly represent the Indians and not him/herself) and Chinese (if they actually give a shit about PK instead of just being "kaki penuhkan quota and penuhkan dewan orang ramai) minded leader comparing to DAP.

Love Lim Kit Siang for his wise, rational, mature and Intelligent thinking. Love Lim Guan Eng for his transparency, sincere and honest leadership. He has made his father and people who voted for him proud in Penang.

HIDUP DAP!!!! (I do NOT give a flying f*%k if people think that I am MURTAD because I SOKONG DAP! To all of you who think I am MURTAD, go back to the jungle, hidup style Tarzan, senang cerita!! Kubur lu, lu punya, kubur gua, gu punya!!)

Sheild,  Monday, March 07, 2011 12:54:00 AM  

p/s: Saudara Anak Sungai Derhaka, sejak beberapa bulan ni bila saya layari blog saudara, internet dan laptop ''hang'' disebabkan oleh salah satu iklan di blog saudara. Saya menetap kat Manama Bahrain dan suka menyibok diblog saudara
Dah patah hati (lebih sakit hati actually) Please do something. . Terima kasih.

Kerajaan Rakyat Monday, March 07, 2011 2:20:00 AM  

bantai bro... bantai.

gua dah saparuh muntah dengan pkr ni..

musang hassan,  Monday, March 07, 2011 2:52:00 AM  

itu macam ka kawan???

harap blog ni selalu diupdate, bahaya juga kalau korang selalu bikin ini ONAR..


betul apa kata penjual tokek terkaya ni


wakjoyono.blogspot.com

bila kaya macam2 ada.. kekekeke..

baca kosmo tentang joyono
http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2011&dt=0302&pub=Kosmo&sec=Dunia&pg=joyono-medan-jutawan_06.htm

Anonymous,  Monday, March 07, 2011 5:48:00 AM  

mcm ni la gang..wa syorkan pr berpecah jela..n wa suruh anwar rest..kesian dia..penat2 berjuang..bila kalah dia plak kene..bila menang sanjung..nila melayu..ape beza lu orang dgn umno..lu org pegi undi umno lg bagusla...ma ka hai betul...baru kalah prk dh goyang..perangai sama mmc umno..org mcm lu org la buat pr bnyk yg lompat..sebab yg lompat semua mcm lu org..b

Anonymous,  Monday, March 07, 2011 5:51:00 AM  

kalau rasa pkr bny buat onar..lu org pegila undi umno..pas kalau rasa bagus pas bole keluar pr...tk mengenang jasa..pas menang bnyk dulu pun faktor anwar..cina vote pas pun faktor dap dan nik aziz....nak harap hj hadi memang tkla....kelam kabut baur kalah prk kecoh

Raden Monday, March 07, 2011 7:43:00 AM  

PKR teruk... aku setuju... but... masih boleh dibaiki... kena usaha lebih lagi la... hahahahaha... tapi x la sampai aku nak undi BN/UMNO... hahahahahaha... tu mmg nmpk molek... tapi kat dalam busuk giler...hahahahahahaha

Anonymous,  Monday, March 07, 2011 8:50:00 AM  

aku dulu ikut reformasi. saje suka2 sebab masa tu menyampah sangat kat kerajaan mahazalim.

ingatkan bila dah sokong keadilan keadaan akan berubah. huh! habuk pun tarak

makin tambah menyesal aku di buatnya

faezal,  Monday, March 07, 2011 9:12:00 AM  

baguss.. ramai dah lari meninggalkan pr.. makin ramai yg dah nampak betapa hampehnya pr, sebab tak buleh nak mengikut selera setiap orang ahli dan penyokong deme.. marilah kita sama2 sokong taat setia pada umno.. biarkan umno meerintah kita utk 50 tahun lagi.. yahooo

Anonymous,  Monday, March 07, 2011 10:32:00 AM  

tah nyaaa kalau dah tak boleh pakai hangpa pi la masuk umno ada orang kisah...betul tu kasi umno perintah lagi 50 tahun...kot kot hidup hangpa bole senang...

Anonymous,  Monday, March 07, 2011 12:27:00 PM  

bro...wa tak rela undi wa tidak ada pahala...mana parti yang nak tubuh undang - undang islam itu wa undi..wa rela tak undi mana - mana parti kalau asyik mengarut dengan dunia...alasanya wa..wa bukan hidup untuk selama - lama di dunia...biar wa buat semuanya dapat pahala dari Allah...cita -cita kita..nun di kubur nanati.

tok kiyai,  Monday, March 07, 2011 12:51:00 PM  

helo admin......
nama blog nie pun ikut suka aku...
tapi apa yg hang suka tu belum tentu orang lain pun suka.....

kalu hang pun terikut prangai sesetengah puak kaldai yg tak paham sepak terajang politik...nampak sangat laa hangpa nie jumud sangat dlm cara berpikiaq.........

perjuangan menegakan 'just' nie....ambik masa lama sikit...dlm keadaan 'pemimpin' yg dok dlm pkr ke atau PR ke......banyak yg seropa lalang.....kalau tiup kiri ke kiri laa dia....kalu kanan...kanan laa dia pi.....

coba bagi pandangan yg 'membina' sikit......

bukan senang nak kaleh 'otak karat BIRU' yg dah melekat mcm siput berangaih toh.....

kah kah kah........

Anonymous,  Monday, March 07, 2011 2:22:00 PM  

BRO,

1.Bukan PKR je patut ko belasah, ko belasah je sekali dengan NIk Ajis tu..

2.Dulu ramai orang kata baik dalam PR ataupun dalam UMNO sendiri semua maki hamun Tun Dol sebab dia liabiliti UMNO banyak kalah masa PRU 12..sampaikan dia terpaksa letak jawatan dengan terpaksa.

3.Kali ini korang berani ke nak hentam NIk ajis yang dia tu liabiliti pada PAS..makin teruk PAS ni jadinya semenjak dia banyak melalut ni..

4.Kalo PRU 13 nanti, PR dan PAS kalah korang nak kata siapa pulak yang liabiliti..Nik ajis ke atau DSAI...huu..huuu..

5. Baik korang awal-awal suruh dia berdua ni letak jawatan sebelum kecundang lagi teruk...haaaa...haaaa..

6. Bila dah jadi liabiliti nanti dan di mintak melepaskan jawatan..siapa pulak nak jadi penganti..mesti kelam kabut punya...Hj.haji??Azmin??Mustapa Ali, Nasaruddin,Salahuddin Ayub?Lim Kit siang? Lim Guan Eng? Khalid,Sivarasa dan lain-lain..

7.Makin jahanam lah parti korang ni..huuu..huuu...

8.Bila UMNO/BN kalah..rupanya banyak kesan dan faedahnya pada rakyat..sekarang UMNO/BN dah berubah walaupun tak banyak..tapi rakyat rasa juga lah kesannya..


anon tanpa nama-ikhtiar selagi bernyawa

terompah Sunday, March 20, 2011 6:46:00 PM  

faezal berkata...
baguss.. ramai dah lari meninggalkan pr.. makin ramai yg dah nampak betapa hampehnya pr, sebab tak buleh nak mengikut selera setiap orang ahli dan penyokong deme.. marilah kita sama2 sokong taat setia pada umno.. biarkan umno meerintah kita utk 50 tahun lagi.. yahooo

kepala hotak kau kalau 50 tahun lagi agak2 minyak naik harga berapa ya,gula pula naik berapa ya.

anak cucu kau mesti marah punya la..kenapa datuk aku bodoh sangat sokong umno ni nak beli gula pun mahal asik naik je....oppp lu pulak
bn maksud barang naik
pada isa gua tak kisah lu hentam siapa janji meraka boleh berubah..

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP