IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Wooiii... Kerajaan Dah Sesak Tu....!!!!

>> Thursday, February 24, 2011


Wooiii... Kera...Kera...jaan dah sesak tuuuu..... hahaha... Merlimau dan Kerdau nak pakai duit tuuuu... banyak wooooo..... lepas Februari nih... sendiri mau ingat laaaaa....

Woooiiii.... jom aarrr... pergi beratur bayar SAMAN... jangan tunggu last minit baru terhegeh2 nak pi bayar... kera..kera...jaan tengah baik hati bagi diskaun tuuuu... selagi boleh sakau semampu yang boleh akan di sakaunya...

hahaha... kera..kera..jaan... bukan peduli pun harga barangan sekeliling makin meningkat, harga kos dapur makin meruncing... diorang bukan peduli pun dapor lu orang berasap atau tidak... anak lu orang cukup makan atau tidak... yang penting kera...kera...jaan tengah baik hati tuuuu... bagi diskaun untuk lu orang settle SAMAN...

wakakaaaa... keluarga lu orang merana ikat perut asalkan SAMAN mesti di bayar... hahaha... lu orang kena kerja lebih masa nak cari duit lebih... diorang tak peduli pun...  asalkan lu orang wajib settlekan SAMAN... kah...kah...kah... laporan mengatakan ramai rakyat malaysia kena sakit mental... diorang bukan peduli pun... pergi mampuslah lu orang nak jadi apa pun... yang pasti SAMAN wajib di selesaikan...

Wooiiii.... cepat2 jom bayar SAMAN..., lera..kera..jaan tengah sengkek giler tu.... 1 March 2011... sendiri mau ingatlah.... Ah Long SAMAN akan bertindak.... cukup tempoh talak mau bayar.. itu SAMAN punya harga akan naik lagi... sampai cukup dia punya tempoh lagi... itu harga SAMAN akan naik lagi woooo.... itu sudah serupa AH LONG punya interest wooooo...

Tapi ini bukan AH LONG haram... ini AH LONG ada lesen punya... AH LONG halal maaaaa.... Tarak bayar SAMAN itu interest ada naik maaaaa.... oopppsss... itu bukan interest laaaaa... itu diorang panggil denda... ohhhh yeaahhh... DENDA akan naik secara berperingkat-peringkat selagi tak buat full settlement... hahaha... manyak pandai woooo... diorang punya kelentongan...

Ah Long panggil itu INTEREST atau BUNGA... ini SAMAN punya orang panggil DENDA.... ohhh... memang tak sama aarrr... hehehe...  dari segi ejaan memang tak sama pun.... tapi itu interest, bunga, denda dia punya konsep ada sama juga kan...????

Oleh yang demikian... marilah kita beramai-ramai serbu ke Balai Trafik, JPJ, Balai Bomba dan Balairaya mana yang patut untuk bayar SAMAN... lupakan budget perbelanjaan rumahtangga untuk bulan MARCH... janji SAMAN wajib di bayar dulu....

- Bernama.

2 IkutSukaLu...::

Cucuopah,  Thursday, February 24, 2011 9:55:00 AM  

Kesian rakyat 1Mesia....dapat kera...kera...jaan yg bersifat kera. Kera2 yg kat hutan tu pun simpati dgn kita. Nasib....nasib....

Anonymous,  Thursday, February 24, 2011 11:25:00 AM  

bro isa nak pinjam duit bayar saman boleh wakakakaka

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP