IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Sila ambil perhatian...!!!!
Blog ini bukan tempatnya bagi orang2 yang berasa dirinya beradap sopan santun dan bajet bagus. Jika tidak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan dalam pembacaan. Sila blahhh.... gua bolayan....

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati gua (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik, Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PH), Wakil Rakyat (Ahli Parlimen/DUN) yang tugas mereka suka memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Selamat Jalan Celcom...!!!!

>> Tuesday, February 01, 2011


Baca dulu email yang gua terima melalui SIM Groups berkaitan Celcom. Walaupun tiada kena mengena dengan gua... tetapi ianya adalah bukti kepincangan perkhidmatan dari Celcom.
---------- Forwarded message ----------
From: johanihsan
Date: 2011/1/27
Subject: [sim] KOMPLEN : Penipuan CELCOM Broadband Weekly
To: SahabatInteraktif@yahoogroups.com

Assalamualaikum,

Berikut adalah pengalaman saya menggunakan CELCOM Broadband Weekly

Untuk subscribe:

hantar SMS : Broadband Weekly to 28882
SMS terima: Reply YES to activate
hantar SMS: Broadband YES.

Selepas saya reply YES maka saya connect henfon ke PC utk internet.

Rupa2nya bil saya bulan ini utk 3G charges saja adalah RM103.40
Setelah dibuat aduan ke CELCOM dia kata En telah connect hanphone 2 minit awal sebelum sistem kami activate Broadband Weekly.

Penggunaan: Start 6:35 pagi
Sistem Activate : 6:37 pagi

Dan RM18 broadband weekly telah di caj.Utk guna 2 minit internet kena caj RM103.4. Bayangkan kalau sistem ada delay mcm ni utk 2 jam kaa.Atau tak go thru. Tak kaa beribu nak kena bayar. RM0.10 utk 10kb pay per use.

Sesiapa yg kerja CELCOM tu tolong laa insaf jgn tipu customer.
No akaun CELCOM saya: 93085600
No akuan SKMM : 0607/01/11

Diharap pengguna lain berhati2.
Wassalam.

Dalam kes pramugari gua pula ialah, pada 2/1/2011 jam 2.52am ada pengunaan internet melalui line phone dia. Apabila terima bil bulanan hujung bulan Januari charge pengunaan internet RM41.00.... blur sekejap...

So... pagi tadi kami ke Celcom untuk membuat pertanyaan, kerana ternyata bagi pihak kami sememangnya tiada sebarang penggunaan internet melalui telefon tersebut, pramugari gua punya time tidur setiap hari jam 10.30pm... gua pula kalau tak tidur akan mengadap laptop sambil update kerja pejabat dan melayan blog menggunakan Wimax... so siapa yang melayan internet melalui phone pramugari gua... pening kepala memikirkannya.... lagipun genetik gua takda yang bela hanturaya... hahaha...

Awek Celcom pula menafikan dan mengesahkan ada penggunaan, dan memberi options yang mengarut-ngarut termasuklah mencadangkan pramugari gua tukar telefon yang tiada fungsi internet... apa kejadah punya options...

So... setelah menjadi pelanggan setia Celcom sejak tahun 2000, hari ini gua dan pramugari telah menamatkan perkhidmatan line 019 kami..., lagipun ini bukanlah kali pertama kami melayan dan bersabar dengan kerenah Celcom yang gah pada promosi macam tak ingat dunia... padahal servis macam cibai...

Selamat tinggal Celcom... dan kali ini gua nak cuba line Ananda Krishnan pulak... ok... ke tak... hahaha.....

14 IkutSukaLu...::

mahaza Tuesday, February 01, 2011 11:59:00 AM  

celcom ngan ananda punya line sama jer kencing ... dari pengalaman gua lah... mungkin tak sampai

Waris,  Tuesday, February 01, 2011 12:17:00 PM  

Pakai winson tonne punya line pun ok gak bro. So far aku pakai 016 murah boleh becakap sehingga 1000min dgn byrn Rosmah Mansur 160 shj. Tak habis pakai sebulan.

pakwe Tuesday, February 01, 2011 1:18:00 PM  

sama aje pak cik oi...kalau ada tulisan kecik terms and conditions tu suma ada tipu muslihat...itu la seni tipu helah berkontrak..

baginda® Tuesday, February 01, 2011 1:18:00 PM  

Haha bro nnt jgn lupe sms no br k..

Sahabat Sedaka Tuesday, February 01, 2011 1:48:00 PM  

Wa setuju lu tukaq ini telco....
cukup gila babi... ada ka patut jadi macam tu...

Bro Mazidul TV3 suku punya dah meyampah dengan celcom tau....

tungkaran hati Tuesday, February 01, 2011 2:22:00 PM  

bukan setakat Celcom...Maxis pun sama...harap tuan hebahkan keseluruh tanah melayu ni...!

tukang kata,  Tuesday, February 01, 2011 2:22:00 PM  

Bro isa lu kena ingat ni kan negara 1malaysia negara islam bro hilary kelin-tong pun dah iktiraf so tak heran la kalau line internet pun kena rembat tu yang terdapat ramai pencuri kabel telefon gua pi thailand tengok kabel tepon pasang rendah jer takde pulak yang nak rembat kawan gua kata ni kalau di malaysia riuh rendah dah pakat pi rembat wayar tu.

Bro gua bagi tau lu satu jer... lu niat jer duit yang lu kena bayar tu kalau memang caj yang tak sepatutnya kira tak halal dunia akhirat jer sama jugak dengan menteri yang makan duit rakyat gua dah niat dah.

Wuucin Kimora Tuesday, February 01, 2011 3:35:00 PM  

Terlalu byk charge mengarut2.. mase promotion xckp lak! demn!

aimi-san Tuesday, February 01, 2011 9:45:00 PM  

setuju sangat. celcom banyak kenakan customer... pernah kena.. right now, stop kan line celcom. baik pkai Upack. dapat wet topup orang sesat. gmat.. huhu

saypocek Wednesday, February 02, 2011 1:25:00 AM  

mari lah kite beramai2 bermain iP & handler......supaye penipuan dpt di atasi.......

Edyes Wednesday, February 02, 2011 1:01:00 PM  

bang... gua dulu dah kena dengan CELCOM kat sini... tapi masa tu bukan lu gelak kan gua ke??

dalam entri SIAL PUNYA CELCOM!!

Lau Tze Wednesday, February 02, 2011 10:23:00 PM  

mujur gua rembat line internet..setakat ni x pernah bayar lagi bil kahkahkah.. Aku guna hp dan pc x pernah bayar..tak caya ? Percayalah

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP