IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Surat Pembodohan Dari Rubingah.

>> Saturday, January 08, 2011

Jika ada sesiapa nak buat penghantaran surat menyurat Malaysia-Indonesia bolehlah gunakan khidmat umnoapco. Dijamin cepat dan pantas... "nextday delivery" hahahaha....

Lu orang baca jelah surat dari Rubingah ini, buatlah andaian masing2 berkaitan tarikh surat di tulis dan sampai ke tangan blogger umnoapco. Sedangkan Rais Yatim pun ambik masa 2 minggu nak buat penafian....

oopppsss.... 2 minggu mengambil masa untuk penafian... gua boleh terbang ulang alik Malaysia-Indonesia berapa kali haaaa.....???? kowtim beb.... ada duit semua boleh jadi beb....


Berbalik pada surat tadi.... gua bersangka baik jelah, Rubingah tulis pada 07/01/2011 dan terus faks atau email pada blogger umnoapco untuk dijadikan bukti pertahankan Menteri diorang... Indonesia kan bertaraf negara maju... di kawasan pendalaman Banjarnegara pun ada talian internet dan telepon, tak macam Malaysia yang mengaku negara maju tapi kat kawasan pendalaman.... line telepon pun takda.... kah..kah..kah....

Hari ini berapa haribulan yeaaa...???? sedangkan surat tersebut dah bertebaran dalam blog sejak semalam... hahaha...., kalau menggunakan faks sudah tentu multisetem tersebut juga berwarna hitam, mungkin mereka mengunakan email agaknya....

Apalah bangangnya sukarelawan Migrant Care bersusah payah menjejaki Rubingah hingga ke pendalaman sedangkan puak2 umnoapco punyalah advance... senang bangat jer... boleh dapatkan surat dari Rubingah tak sampai sehari punya kerja dah settle....  hahaha.....

So... layan jelah kebodohan yang cuba di pentaskan oleh puak2 tu....., dah nasib rakyat Malaysia selalu diperbodohkan... terima jelah... dengan gelak ketawa sambil guling2.... hahahaha....

Peneroka Felda pun dah cerdik bhai..... dah boleh buat andaian macam mana kes yang melibatkan orang2 atasan nih di tutup serapat-rapatnya, baca jelah andaian Peneroka Felda di sini.

Segala apa yang berlaku dalam Malaysia SerbaBoleh Land ini tiada yang mustahil...., sedangkan Tivoli Villa yang belum siap di bina pun Anwar Ibrahim boleh liwat Azizan dalam salah sebuah bilik di situ. Inikan pula hanya sekeping kertas.... apa ada hal beb....

Sedangkan Perlembagaan Negara dan Perlembagaan Negeri pun diorang boleh langgar semacam jer.... inikan pula hanya sekeping kertas yang tak bernilai apa-apa pun.... Malaysia Serba Boleh Land....

Yang pasti dan penting sekali ialah.... "Hentikan Pembodohan Ini" menjelang PRU-13 nanti.

12 IkutSukaLu...::

5sal,  Saturday, January 08, 2011 3:04:00 PM  

salam! wa rasa bibik indon yg ada dalam video tu depa paksa n upah utk tulih surat temberang tu.lu pun bukan x tau perangai depa mcmana umgok ni.

Anonymous,  Saturday, January 08, 2011 3:21:00 PM  

wakakakaka tabik spring pada rubingah yang sangat berteknologi tu. tapi satu saja silap kt sini. asal2 surat tuduhan digelapkan nama perogol tapi dlm surat pernyataan ini telah diterang2kan nama perogol. apakah maksudnya itu? kwang kwang ada org sudah masuk perangkap sendiri maknanya!

Abang Chot,  Saturday, January 08, 2011 4:07:00 PM  

Bro... ada kata nama Rubingah ada katanama dia Rubengek ...kompius laaa.... apa pun hanya abang bakar jambatan aja yang tahu...hik-hik-hik

Abang Chot,  Saturday, January 08, 2011 4:09:00 PM  

Tulisan org Indon tak macam ni gua tauuu.... ini mesti sang puteri yg lakarkan.. hik hik

Anonymous,  Saturday, January 08, 2011 4:38:00 PM  

Ini dia kg. Rubingah yang cangih mangih tu.

Anonymous,  Saturday, January 08, 2011 4:38:00 PM  

http://maps.google.com.my/maps?hl=en&rlz=1C1GGGE_enMY402MY402&q=Madukara+banjarnegara+indonesia&um=1&ie=UTF-8&hq=&hnear=Madukara,+Indonesia&gl=my&ei=1CAoTYC1OYLWrQeY1-GZCQ&sa=X&oi=geocode_result&ct=title&resnum=1&ved=0CBUQ8gEwAA

amran,  Saturday, January 08, 2011 4:39:00 PM  

kalau tak silap ari tu kan si rubingah ni kalau tak silap waa kan tak tahu membaca tapi kok tahu tulis plak....macam macam memang canggih laa tempat dia...

Anonymous,  Saturday, January 08, 2011 5:23:00 PM  

Kenapa tak bawa Rubingah ke Kuala Lumpur atau ke Jakarta buat penafian.
Ini surat, menambahkan konfius lagi.

Waris,  Saturday, January 08, 2011 8:57:00 PM  

Aku rasa cewek ni mesin fax pun dia tak pernah tengok...

Makin bnyk melayu kena tipu sebab masih bnyk melayu yg tak tau kewujudan internet masih baca utusan

mahaza Sunday, January 09, 2011 1:01:00 AM  

Dengan stem meterinya berwarna bermakna ianya samada yang ori atau di scan dan di hantar menggunakan e-mail - perghhh.....

tukang kata,  Sunday, January 09, 2011 3:56:00 PM  

Aku rasa robengah ni bukannya dok di indonesia cuba tengok tulisan tak rupa orang indon pun ni sure dok di PWTC tak pun PUTRAJAYA memegang keahlian tegar umngok

Anonymous,  Sunday, January 09, 2011 11:41:00 PM  

hahahahaha........sendiri buat surat, lepas tu sendiri komen...memang hamPAS....

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP