IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Antara Lilin dan TNB

>> Tuesday, January 18, 2011

Gambar hiasan jer.... hahahaha...
Takda siapa yang boleh buat aksi camni kecuali First Lady jer...., 
tak caya cubalah kalau boleh...???

Sepasang pengantin yang baru berkahwin 4 bulan. Pada suatu malam si isteri memeluk leher suami dengan nada manja seraya berkata,,,;

"Ayang, period I dah lewat sebulan, tapi I tak boleh nak pastikan lagi sebab kita kena gi check kat doktor."

Si suami yang teramat gembira tu pun berpakat dengan isterinya untuk tidak memberitahu sesiapa pun tentang perkhabaran gembira ini sehingga ianya benar2 pasti.

Pada suatu hari, rumah pasangan ini di datangi oleh pegawai dari TNB kerana terdapat tunggakkan dalam pembayaran bil elektrik rumah mereka. Pegawai TNB tu pun berkata "Ini rumah En. Najib ker?" "Iya, saya ni isterinya. ada apa encik"

Pegawai TNB tu pun berkata, "Puan, ni dah sebulan lewat, saya dah tak boleh tunggu ni, nanti boss saya marah."

Dengan nada terkejut, si isteri itu pun membalas balik cakap pegawai TNB tu. "APA??? Macam mana pulak encik tahu yang saya ni sebulan lewat???"

Pegawai TNB tu pun dengan selamba menjawab " Alaaa... puan, ni kan zaman IT, semua tu ada dalam komputer dan kita boleh check Online"

Kata-kata pegawai TNB tu membuatkan si isteri tu lagi terkejut.

"APAAA....???? Saya lewat sebulan pun awak semua boleh tahuuu...???"

Pegawai TNB tu pun mententeramkan keadaan "Relek puan, puan ni baru lewat sebulan, ada yang lagi teruk, lewat 5-6 bulan".

Si isteri yang terperanjat beruk dengan kenyataan pegawai tu pun berkata, " Nanti saya bincang dengan suami saya.". Lalu pegawai TNB tu pun beredar dari situ..

Keesokkan harinya, selepas En. Najib ini di beritahu oleh isterinya, dia pun naik berang dan terus ambik cuti dan pergi ke kedai TNB yang berdekatan..

Dengan tanpa menghiraukan pegawai-pegawai TNB yang ramai di situ, dia pun memekik seraya berkata;

"Apa korang ni, isteri saya sebulan lewat pun nak heboh2 ke dalam internet, awak ni semua yang berkeluarga tak pernah lewat sebulan kerrrr????!! bisness apa korang buat niii...?? nak kena saman kerr???

Lalu pegawai yang datang ke rumah En Najib ni berdiri dan mententeramkan keadaan. "Sabar encik, sabar encik... apa susah, kalau cik nak settlekan perkara ni, bayar je..." kata-kata pegawai TNB tu membuatkan En Najib naik berang....

"APAAA?? nak bayar korang? belahhhh lahh...." Lalu pegawai TNB tu pun cakap "kalau macam tu, Kita terpaksa potong encik punya....... ...."

Belum sempat Pegawai TNB tu habis bercakap..., En Bung mencelah "Apa??? Potong??? Abih tu isteri saya di rumah nak pakai apaaaaaa???"

Pegawai TNB tu pun cakap " Nampak gayanye.. ISTERI ENCIK KENA PAKAI LILIN AJERRRLAAA..."

Moral of the story : Saje nak buat lawak bagi hilang tension..!!!!

Nota : Tiada kaitan antara yang hidup mahupun yang dah mati, mahupun dengan First Lady... kah..kah..kah...

2 IkutSukaLu...::

baginda® Tuesday, January 18, 2011 5:39:00 PM  

kahkahkahkahkahkah paling lawak pasai gune nama bungbongjib.. kahkahkah

Abang Chot,  Tuesday, January 18, 2011 8:04:00 PM  

....macamana nak pakai lilin kata En Najib
cucuh api jaa..sahut pegawai TNB.

huk hukkk

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP