IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Sila ambil perhatian...!!!!
Blog ini bukan tempatnya bagi orang2 yang berasa dirinya beradap sopan santun dan bajet bagus. Jika tidak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan dalam pembacaan. Sila blahhh.... gua bolayan....

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati gua (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik, Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PH), Wakil Rakyat (Ahli Parlimen/DUN) yang tugas mereka suka memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Kok... PM Malaysia 1 India, 1 Lagi Indonesia... Mana PM Melayunya...???

>> Friday, December 24, 2010

Mahathir Kutty Balik Kampung Kerala.

Apabila bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad tiba di Mumbai menjelang Hari Krismas, beliau akan menjadi tetamu kehormat bintang pujaan Bollywood, Shah Rukh Khan.

Dr Mahathir dan isteri Tun Dr Siti Hasmah Mohamad Ali, kedua-duanya kini melakukan lawatan peribadi ke India, akan tiba di pusat kewangan India hari ini, dan Shah Rukh Khan akan menjadi tuan rumah kepada negarawan ulung itu.

"Apabila beliau dapat tahu saya akan datang ke India, beliau kata saya mesti pergi ke Bombay (Mumbai).

"Beliau lebih merupakan seorang sahabat daripada peminat. Saya kenal dengannya sudah agak lama. Filem terakhir beliau yang saya tontoni ialah My Name is Khan," kata Dr Mahathir.

Shah Rukh Khan dijangka menganjurkan jamuan teh istimewa untuk meraikan pasangan itu di kediamannya di Mumbai pada Hari Krismas.

Sepanjang lawatan dua hari beliau ke Mumbai, Dr Mahathir dijadual melawat ke Yash Raj Film Studio - iaitu studio filem terulung India.

Dr Mahathir adalah tokoh kedua bertemu Shah Rukh Khan dalam tempoh kurang dari seminggu, selepas Presiden Rusia Dmitry Medvedev mengadakan perjumpaan dengan aktor berkenaan di Mumbai pada Rabu lepas.

Medvedev melakukan lawatan rasmi ke India minggu lepas. Konsul Besar Malaysia di Mumbai Wan Zaidi Wan Abdullah juga akan meraikan kunjungan kenamaan itu dalam majlis jamuan malam.

Dr Mahathir akan menamatkan lawatannya ke India dengan mengunjungi Kerala selepas Mumbai.

Pada Khamis, beliau bertemu Perdana Menteri India Manmohan Singh di Delhi.

Bernama

Wak Najib Pulang Kampung, Makassar Indonesia.

Opppsss.... siapa itu berbaju merah...!!!
mana dong...????
Itu... loh... yang macam ayam katek itu....????
loooohhh.... kok itu lakinya pahlawan Gowa.... !!!!

MAKASSAR; Meski telah menjadi Perdana Menteri Malaysia, Mohammad Najib Tun Abdul Razak tidak melupakan fakta bahwa dia adalah keturunan raja Gowa dari Sulawesi Selatan (Sulsel). Untuk itu, Najib berkunjung ke Gowa, Jumat (15/5), setelah menghadiri World Ocean Conference (WOC) di Manado, Sulawesi Utara.

"Saya bukan melawat, tapi saya kembali sebagai pahlawan Gowa," tutur Najib.

Darah Makassar yang mengalir dalam diri Najib berasal dari kakeknya, Raja Gowa ke-19, Karaeng Sanrobone Sultan Abdul Jalil. Keturunan Sultan Abdul Jalil merantau ke Pahang, Malaysia, sejak 722 dan menjadi syahbandar di sana. Kakeknya itu merupakan cucu Sultan Hasanuddin, seorang pahlawan nasional.

Kunjungan sehari Najib ke Gowa merupakan kunjungan balasan atas lawatan Gubernur Sulsel Syahrul Yasin Limpo dan Bupati Gowa, Ichsan Yasin Limpo, beberapa hari lalu. Anak-anak sekolah berdiri di sepanjang jalan yang dilaluinya rombongan Najib sambil melambaikan bendera Indonesia dan Malaysia berukuran kecil.

Begitu tiba di Gowa, putra mantan PM Tun Abdul Razak ini langsung menuju kompleks makam raja-raja Gowa. Rombongan Najib berjumlah 28 orang, termasuk Datin Sri Rosma Mansyur, istrinya, serta anaknya, Gina dan Ashman bin Muhammad Najib bin Razak.

Di makam itu, Najib meletakkan karangan bunga di makam Sultan Hasanuddin dan makam Sobata Mappadulung Daeng Mating Karaeng Sandrobone Sultan Abdul Djalil. Turut pula dalam rombongan itu Duta Besar Indonesia untuk Malaysia, Dai Bachtiar, dan Duta Besar Malaysia untuk Indonesia, Datuk Zainal Abidin Zein.

Najib berjanji akan menjalin kerja sama dengan Sulsel maupun Gowa dalam berbagai bidang. "Saya dengar kopi terbaik berasal dari sini, demikian pula beras, jagung, dan sapi. Saya akan perintahkan Menteri Pertanian untuk ke sini dan jalin kerja sama di sektor perdagangan maupun pertanian," katanya. MK/I-3

Sumber.

p/s: kok.... lu Najib selama ini melalak pasal ketuanan melayu kenapa dong....!!!
kok... lu keturunan makasar indonesia.... bukannya melayu malaysia sejati.... ohhhh.... melayu serumpun serai.... muakakahahahahhahah....

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP