IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Keluhan Marhaen.

>> Wednesday, December 29, 2010


Nasi sepinggan lauk hanya ikan & sayur shj harga rm4++ .(makan kat kedai2 biasa/warung2 biasa) kalau ambik ayam seketul & tambah sikit daging kari harga hampir2 RM10..., itu bukan makan kat restoran besar ADUYAIIII.

Breakfast = makan nasik lemak lauk ayam goreng@kecik saiznya + air nescafe suam RM5,00 (nih makan kat warung, ya... bukan restoran terkenal)... aduyaiiii...

******************************

Saya ni pikir gak nak cari duit extra, baru berniaga cloth diapers yang washable, harga pun reasonable... easy/save/safe..., masuk dalam washer machine jer. Sesiapa yang tau mana nak beli susu formula murah let me know... area kl... or ada sesiapa yg jadi pemborong bleh agi best price ok gak....

Membesarkan anak sekarang bajet nyerrrr... membuak buak... so selagi boleh jimat baik kita berjimat.. kang dah besar sikit nak antar smart reader... aah... tuisyen aah... itu semua perlukan duit... tanggungjawab... tangungjawab...


HARGA BARANG naik disebabkan NILAI DUIT TURUN. Bagi mengatasinya, kita wajar menambah kerja/income MELALUI perniagaan. Sektor perniagaan skrg makin perhebat SERVIS dan PRODUK mereka. Antara SERVIS yang banyak skrg ialah KATERING UNTUK PENGANTIN, jadi pelayan hidangan.

******************************

Kengkawan... sekarang ni mahal nyer harga barang... semalam saya nak beli bawang dah naik harga... gula n tepung tak payah citer aah... susu tepung dah makin naik... bulan lepas saya beli mamil gold step 3 RM 78.00 sekarang dah naik RM 84.00... mak aaiiiiiii.... macam lrt la plak naik nyer.. cepat nak mampus... sedih betoi.. dah la sebulan nak beli sampai 3  pack... jenuh gak...

Ni tak lama lagi nak tambah sorang lagi.... adus tensionnyer aku... gaji tak naik gak...

p/s: jangan ada sesapa komen kata nak murah bagi susu ibu.... dah bagi kat baby tu sampai umur 7 bulan tau... tapi tetiba je kering n baby asik lapar tak cukup... bukan semua orang dikurniakan susu yang banyak  tau....

*****************************

ya la kasihan pada yang berpendapatan rendah dan punya banyak tanggungan, apatah lagi pada yang ada pendapatan tetap.... nak makan pun susah..... yang kaya2 tu tak tahu susah... semuanya ditanggung tak rasalah perut lapar kalau tak makan...

Menteri bn Penipu.

Di antara segelintir keluhan marhaen yang gua kutip dari yahoo group berkaitan dengan desakan taraf hidup hari ini.... 

Pak Menteri apa tauuuuu....!!!!!

2 IkutSukaLu...::

Anonymous,  Thursday, December 30, 2010 7:28:00 AM  

bukan lu sorang yang bermasaalah bro, gua lagi sadis dahla beranak setahun sorang, harga susu mahal anak pulak taknak isap susu mak dia, susu kecik, mana cukup. dan lagi pasal tak rela berkongsi.... ada rasa cengkih, apa nak buat harga rokok pon mahal jadi lenteng je lar!!!!! kepada bapak yang belum berkongsi tetek, tolong kasihani anak anda!!!!

Anonymous,  Wednesday, February 09, 2011 3:08:00 PM  

kalau rs terbeban dgn belanja anak, x pyh beranak byk2. yg bujang pun perit nk hidup, ni lak yg berkeluarga.

-magebane-

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP