IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Sila ambil perhatian...!!!!
Blog ini bukan tempatnya bagi orang2 yang berasa dirinya beradap sopan santun dan bajet bagus. Jika tidak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan dalam pembacaan. Sila blahhh.... gua bolayan....

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati gua (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik, Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PH), Wakil Rakyat (Ahli Parlimen/DUN) yang tugas mereka suka memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Keluhan Sahabat.

>> Tuesday, November 09, 2010


Ujian Allah yang amat berat. Semalam terpaksa sewa lori untuk selamatkan keluarga. Ada 2 orang anggota polis tumpang bergayut sebab nak balik tengok anak-anak kecil. Sifat kemanusiaan dimana-mana. Banyak yang tak mahu tinggal rumah sebab pencuri pasti akan masuk. Ini juga human nature. Sebagai muslim kita redha apa yang ditentukannya.

Cuma marah bila tengok TV1 hari ni Shahrizat menteri yang tak diundi rakyat berpolitik menghentam kerajaan negeri (kedah agaknya) kerana lambat bertindak. Kerajaan persekutuan yang songlap habis duit petroleum, mengutip cukai melalui incometax dan kastam boleh mengkritik kerajaan negeri yang harap cukai pintu dan cukai tanah.


Perlis (negeri BN) separuh mati bergelut dengan banjir, keputusan letrik, air dan petrol serta makanan tak dikomen. Kita faham seluruh sumber pembayar cukai disalahgunakan untuk memenangi galas dan batu sapi, buatlah selagi ada orang tua kampung yang boleh bernafas dan beratur mengundi. Tapi dalam tragedi kemanusiaan begini janganlah ambil kesempatan politik.

Alhamdulillah 90% manusia di malaysia masih baik, masing-masing tolong menolong membantu sesama kita.

Semoga Allah mengampunkan dosa-dosa kita dengan tragedi silih berganti ini, muslimin-muslimat Thailand, Malaysia dan Indonesia. Sebelum tragedi akhir memusnahkan kita semua.

Nota: Keluhan sahabat dari Kotak Email.

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP