IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Cayalah KJ....!!!! he..he..he...

>> Thursday, October 21, 2010

ha..ha..ha.... gua suka sangat dengan gambar ni....

Di bawah tu..., petikan dari ucapan KJ dalam perhimpunan lanun2 melayu umnoapco di Pirates World Trade Centre. Walaupun bagi gua ucapan beliau itu ada kebenarannya, tetapi bagi ahli/penyokong umnoapco hanya masuk telinga kanan keluar telinga kiri jer... kerana sejak dulu, kini dan selamanya diorang asyik diperbodohkan dengan slogan dan ntah apa sajalah yang berkaitannya. Praktikalnya tarak... hanya sembang dan bacaan teks ucapan kosong jer.... dan secara umumnya pula, ucapan itu hanyalah retorik semata2...
"Cuma saya perlu ingatkan berulang kali dan saya kena ingatkan mereka bahawa sekiranya ditunding jari kepada pemimpin... kita juga kena ingatkan kepada mereka bahawa sifat itu bukan hanya kepimpin tapi juga ahli-ahli biasa," katanya.

10 ciri negatif Pemuda yang perlu dikikis:

1. Elitis dan egois.

2. Suka melihat orang lain dihentam.

3. Syok sendiri.

4. Budaya 'check in'/'check out' dan 'punch card' - hanya tunjuk muka bila pemimpin ada.

5. Suka 'enter frame'/ gemar mengambil kredit atas usaha orang lain.

6. Budaya 'politik sate' - cucuk dan kipas pemimpin.

7. Baling batu sembunyi tangan.

8. Budaya 'yes man' / 'yes bos'

9. Talam dua muka

10. Oportunis.
Lu orang percaya tak... jikalau gua katakan 10 ciri tersebut juga ada dalam PKR dan PAS. Jadi kepada ahli politik PKR dan PAS pandai2 lah lu orang nak adjust benda tu... hehehe... kalau tidak takda bezanya lu orang dengan umnoapco yahudi melayu laknatullah tuuuu.... 2x5 jer...

Sebabnya... lu orang nak menjadi ahli politik kerana ada kepentingan, susah nak cari ahli politik yang benar2 ikhlas untuk perjuangkan Islam dan Bangsanya seperti TGNA, selain daripada beliau gua nampak masih ada sifat/ciri yang disebutkan.

Bab umnoapco gua malas nak cakap apa dah... sebab dah memang macam haramjadah...!!!! 10 ciri tersebut memang tepat kena berdepek kat batang hidung diorang... ha..ha..ha...

4 IkutSukaLu...::

baginda® Thursday, October 21, 2010 7:36:00 PM  

tapi secara tak langsung 10 perkara tu.. KJ ngaku umngok mmg camtu sebelum tu.. walaupun sbln nih depa tak ngaku.. kahkahkah

Hanz Newman Thursday, October 21, 2010 8:52:00 PM  

Kononnya KJ tu nak nasihat ahli-2 UM?NO supaya insaf, berubah, trasformasi ...TAPI sebab semua ahli & penyokong UM?NO jenis tak makan nasihat, kecuali makan suap (baca: rasuah), KJ sebenarnya hanya 'highlight'kan kelemahan UM?NO saja. Tahniah KJ kerana berani berkata benar? Atau KJ lu pun bodoh sebab mendedahkan pekung UM?NO yg busuk tu secara terbuka (public).

Pak Oncu Thursday, October 21, 2010 10:54:00 PM  

Hebat sungguh ahli parlomen Ghombau ni ,,, :)) :)) :))

a.samad jaafar Friday, October 22, 2010 3:04:00 PM  

huiii.. meluat betui aku tengok mamat sebelah KJ tu.. nampak sgt gelak dibuat2...

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP