IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Sila ambil perhatian...!!!!
Blog ini bukan tempatnya bagi orang2 yang berasa dirinya beradap sopan santun dan bajet bagus. Jika tidak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan dalam pembacaan. Sila blahhh.... gua bolayan....

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati gua (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik, Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PH), Wakil Rakyat (Ahli Parlimen/DUN) yang tugas mereka suka memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Brahim Ali Di Jumpai Di Papua New Guinea.

>> Tuesday, October 12, 2010

Spesies baru ditemui di pergunungan terpencil di Papua New Guinea. Hampir 200 spesies baru ditemui dalam masa dua bulan kajian. Berikut antara gambar yang menarik spesies yang baru ditemui itu. Disebabkan tak tahu nama bagi spesies tersebut, maka gambar je la yang boleh tolong explainkan..

Ekpedisi ini dijalankan oleh Conservation International dengan kerjasama Papua New Guinea's Institute for Biological Research dan Rocha International.



Lu orang.., ambillah seminit dua untuk melafazkan kalimah Subhanallah, Maha Suci Allah yang menciptakan semua ini, masih banyak lagi yang tersirat disebalik kejadian alam ini walau berjuta tahun diciptakan dan masih tersembunyi serta tidak ditemui manusia.

Kalau lu orang nak tengok lebih banyak lagi spesies2 baru dan bukan setakat suku sakat brahim ali jer... suku sakat maslan ahmad, ezam, zul nordin dan puak2 umnoapco pun banyak... klik sini.

3 IkutSukaLu...::

hj jamaludin,  Tuesday, October 12, 2010 11:52:00 PM  

Bismilah Hir Rahman Nir Rahim
Salam Bro ISA
Subhanallah
Gambar kat N3 lu , gua rasa macam gua kenal tapi dimana ya?...... Kalau tak silap spesis yg lu pamerkan , gua rasa ada satu d kelantan kalau tak silap kat Parlimen Pasir Mas? Walahualam

Pak Long Wednesday, October 13, 2010 12:20:00 AM  

Salam Isa,
Yang kita dok ada dah la ni bukan spesis baru ka?

Ajaib lagi pasai boleh lawan maki ngan MCA... haha...

Almy Wednesday, October 13, 2010 9:04:00 PM  

Wakaka...blog gua jadi sasaran..thanks bro isa..

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP