IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Sila ambil perhatian...!!!!
Blog ini bukan tempatnya bagi orang2 yang berasa dirinya beradap sopan santun dan bajet bagus. Jika tidak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan dalam pembacaan. Sila blahhh.... gua bolayan....

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati gua (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik, Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PH), Wakil Rakyat (Ahli Parlimen/DUN) yang tugas mereka suka memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Siapa Nak Join Bisnes Juta-Juta Meh Sini.

>> Wednesday, September 01, 2010

Daripada melayan Katak, Sesumpah, umnoAPco gilababi dan penyangak-penyangaknya... lebih baik layan tokek... ha..ha..ha...

Gua bercadang nak buat bisnes cari tokek pulak, upah mat bangla, myanmar dan mat indon suruh cari tokek. Kalau nak upah mat pet lagi bagus, kurang sikit kejadian curi wayar kabel elektrik, telepon, besi penutup jalan dan sebagainya... ha..ha..ha.... upah pun murah beb...

Kalau tengok pada harganya..., lumayan beb... misalnya dapat yang berat 1000gram... perghhhh... wa cakap lu... khir toyo punya harga rumah pun kalah beb.... dah tentu2 halal beb... tak payah nak cilok.. rembat sana sini... buat loan dengan HSBC ntah apa2 jelah...., sekor tokek lebih mahal dari harga rumah Khir Toyo...

Cuba lu orang tengok senarai harga kat bawah tu.... gila baboon dia punya offer....; 

Senarai harga belian tokek. — Butterworth

400 gram - 440 gram = RM 1 Juta - RM 1.2 Juta
500 gram - 600 gram = RM 2 Juta - RM 5 Juta
600 gram - 700 gram = RM 8 Juta - RM 10 Juta
700 gram - 800 gram = RM 11 Juta - RM 15 Juta
800 gram - 900 gram = RM 15 Juta - RM 20 Juta
900 gram - 1000 gram = RM 20 Juta - RM 33 Juta

BERAT MELEBIHI 1 KG - Boleh dirundingkan harga ..

Kepada sesiapa yang ada sepasang tokek (jantan dan betina) boleh hubungi gua (email), gua nak komersialkan perniagaan tokek ni. Gua nak buka pusat ternakan tokek pulak.... amacam..???

Nak harapkan kerajaaan mengambil peluang nih... untuk majukan industri ternakan tokek nih untuk bumiputra... ahhh... lembab bebeno... buat perkara mengarut2 diorang pandai laaaa...., ada think thank pun semuanya jenis pak angguk dan burung belatuk..., makan gaji buta...

Gua nak bagitau kat lu orang semua..., kalaulah Najib tu bijak sangat.. tak perlulah nak selaraskan harga gula dan kurangkan subsidi, tapi dah jenis umnoApco... kepala otak lembab nak buat camna kan...???

Bila kerajaaaaaan takda duit jer... rakyat jadi mangsa..., cubalah ikhtiar cara ni... buka pusat ternakan Tokek dan jadikan bahan eksport, dah tentu2 masyukkkk..., bayangkan 1000gram dah RM30juta sekor, bukan susah pun...

Dengan segala fasilitis yang ada Kerajaaaan dengan mudah boleh ternak tokek nih... bagi makan kenyang2 cukup 1000gram eksport, takan laaa... nak eksport sekor2 kot... dah tentu ratus riban ekor sekali eksport... lu orang pergi ambik kalkulator cuba kira... berapa billion RM..RM...RM...., duit komisyen kapal selam pun dah tak pandang bhai....

Ooopppsss.... cukup...cukup... gua tak boleh dedah ide bijaksana nih... lebih-lebih, nanti Rosmah potong stim pulak... melopong projek gua bak buat bisnes nih...

Setakat ni yang gua tau... risiko membela tokek ni hanya elakkan dari pemangsa seperti katak, sesumpah, beruk dan spesis umnoapco, kalau nampak pemangsa2 ni... cepat2 ketuk atau pukul sampai mampus... bahaya beb...

Lu orang agak2 kat hutan Putrajaya... banyak tak spesis Tokek ni....???

(weiii.... lu orang pergi sign petition kat atas tajuk N3 ni... kasi ajar sikit keraaaajaan supaya berdikari, jangan suka-suka hati mak bapak diorang jer... nak rembat duit rakyat cara membuta tuli...) 

6 IkutSukaLu...::

hj jamaludin,  Wednesday, September 01, 2010 5:48:00 AM  

Bismilah Hir Rahman Nir Rahim
Bro ISA
Kalau tak silap gua dalam Islam CICAK binatang yg wajib di bunuh kerana cicak ini adik beradiknya kaum syaitan. Takkan lu nak pelihara CICAK yg berkawan dgn syaitan????????
Tapi Bro kalau translate nahu dalam bahasa orang putih;
Tokek sebutan dalam inggeris TOKE.
Toke ertinya;
The noun TOKE has 1 sense:maksudnya
1. a puff of a marijuana or hashish cigarette.
ini da macam kerja gila pulak?

Anonymous,  Wednesday, September 01, 2010 10:04:00 AM  

alfons0,

Kita kena jelas cicak yg mana yg boleh dibunuh? Ni bukan cicak rumah lah, fenomena tokke ni dah lama melanda di Sabah, semuanya cuma spekulasi sahaja korang tau kah jgnkan 400gram, 200gram pun payah nak dpt siap import dr Philipine lagi, habis dah pulau2 di sini digeledah, habis hutan diredah tp nak dpt 200gram pun payah, last2 yg tinggal hanya cerita tokke sahaja, buyernya pun semacam kejap nak 200gram, bila dpt 200gram dia nak 250gram begitulah seterusnya sampai kita naik menyampah ;)

AzamDin Wednesday, September 01, 2010 11:32:00 AM  

kalau biawak nak tak??? rumah aku banyak...besau2..kalau melintas kat tengah jalan tu dah macam orang yang merangkak dah... nak tak???ehehehe

Mozas Wednesday, September 01, 2010 11:52:00 AM  

Jawapan untuk putar belit Malaysiakini dan PAS mengenai gambar Guan Eng sembelih lembu. Bodoh! Bahasa Melayu asas pun puak ni bodoh! Baca sini:
http://satulimatiga.blogspot.com/2010/09/pas-dan-malaysiakini-putar-belit-ayat.html

Lang Wednesday, September 01, 2010 5:39:00 PM  

salam bro,

belakang rumah gua ada rumah tinggal... kalau sekali jenguk dah tau... sepupu tokek sure ramainya... apa kata wa tangkap sepupu tokek ni, wa cat badannya dan taruk bintik merah?...

lu nak beli tak?

Drebar Lori Thursday, September 02, 2010 3:48:00 PM  

Tak payahlah nak promo benda bukan-bukan macam ni. Buat tambah rosak minda melayu saja. Dulu business cacing juta-juta lepas tu lintah juta-juta jugak, ha'aa sekarang ni mai tokek pulak dah...
Apa jadi dengan cacing dan lintah dulu. Lintah tu bila tak laku hangpa buang ke dalam sungai. Budak-budak nak menyelam mandi dalam sungai pun tak boleh sekarang. Takut lintah masuk pungkoq.
Aku bukan anti-bisnesss tapi kalau 'too good to be true' tu tak payah lah. Kalau sekor tokek harga berjuta macam tu Syed Mokhtar, Robert Kuok dan Ananda Krishnan awai2 lagi dah terkam buat business tu. Silap-silap Donald Trump pun tutup bisness hartanah dia kat New York...mai buka bisness bela tokek kat Malaysia ni.

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP