IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Sila ambil perhatian...!!!!
Blog ini bukan tempatnya bagi orang2 yang berasa dirinya beradap sopan santun dan bajet bagus. Jika tidak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan dalam pembacaan. Sila blahhh.... gua bolayan....

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati gua (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik, Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PH), Wakil Rakyat (Ahli Parlimen/DUN) yang tugas mereka suka memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

IkutSukaAku-Isa... Genap 2 Tahun Beb....!!!

>> Sunday, August 15, 2010

Dalam bulan Jun 2008, gua mendapat berita yang mengemparkan satu Malaysia, gua calling2 Nora Reformasi dan di lanjutkan beritanya kepada Annuar UmnoReform, kemudian di sambungkan pula kepada Mat Saman Kati (blog lama MSK, takziah kepada blog ini kerana terus kena hack sampai mati... kah..kah..kah..)

Bermula dengan kisah tersebut, dua hari selepas itu meletup satu Malaysia. Apa kisahnya biarlah rahsia... kah..kah..kah.... yang menjadikan gua bengang dan marah apabila ianya satu kisah kotor dan jijik. Maka bermulah era perjuangan dalam membantu usaha menumbangkan Regim Barisan Nasional dengan cara gua.

Sebelum itu, gua hanyalah pembaca setia blog2 otai seperti Mat Saman Kati, Penarik Beca, Sheikh Teluk Intan, Notoumno, KulupSakah, Al-Banjari dan beberapa lagi, ada yang masih aktif dan ada yang dah lunyai..., di sebabkan kisah yang mengemparkan 1Malaysia itu, gua pun mula bina blog sendiri...

 Genap 2 tahun.

15hb Ogos 2008 maka lahirlah blog "IkutSukaAku-Isa", yang berkisar tentang isu politik semasa dan isu pelbagai (blog rojak ikut suka aku.... ha..ha..ha...) dengan tujuan utamanya "Jahanamkan umnoApco yahudi laknatullah dan barisan nasional - menuntut perubahan dengan menukar keraaajaan".

Sepanjang 2 tahun berblogoblog ini..., pelbagai kecaman, rintangan yang terpaksa gua hadapi, dari kisah sebuah van putih parking depan rumah gua selama 3 hari berturut-turut, mendapat panggilan dari Balai Polis Subang Jaya, adanya sorang malaun pencacai dari Damansara sudah komplen blog kurang ajar gua ini dalam laman web Najib Razak, di fitnah oleh Pateh Karma Wijaya Moden dan macam2 lagilah, tetapi semuanya itu gua ucapkan syukur...

Alhamdulillah... dengan sendirinya gua berjaya atasi dengan jayanya dan juga dengan nasihat dan bantuan kawan2 blogger yang gua hargai, (tak perlu sebutkan nama2 diorang tu... nanti perasaaannnn lebih... kah..kah..kah... diorang paham2 sendiri sudahlah.... however... lu orang memang yang terbaik dari ladang.... perghhhh...).

So hari ini... gua nak jemput lu orang kenduri makan minum kat rumah lu orang sendiri sempena ulangtahun ke 2 (Birthday Blog IkutSukaAku-Isa), lu orang masak la sedap2 dan bayangkan seperti makan kenduri kat rumah gua... kah...kah..kah.....

Jutaan Terima kasih gua ucapkan kepada semua;
1) Pembaca/Pelayar blog serba kurang ajar ini, kepada Follower-Followers sekalian... yang tak serik2 nak baca blog yang penuh dengan maki hamun ini.
2) Kepada kawan2 blogger sekalian samada yang kenal secara peribadi mahupun secara maya.
3) Khusus kepada Sifu-Sifu gua seperti Sheikh Teluk Intan Dengan Laptopnya (apa khabarlah Sifu gua yang sorang ni... lama tak dengar berita), Dr. Abdul Wahab Arbain, Mat Saman Kati (MSK), Radenjowo, Topeng Perak (yang ini domain tak berbayar lagi, coming soon akan aktif semula), KulupSakah, Mountdweller dan Penarik Beca yang telah banyak memberi tunjuk ajar kepada gua dalam dunia blogging ini walau secara lansung atau tidak.

Walaupun ada antara mereka yang tak bersetuju dengan cara kurang ajar dan radikal gua... tapi mereka tetap menghormati identiti blog ini. Terima kasih kepada otai-otai semua...

Akhir kata, seperti yang gua janjikan sebelum ini... Blog ini akan bertahan sehingga PRU-13 nanti. Jika berjaya menumbangkan Keraaaajaan Barisan Nasional dan berlaku perubahan Pemerintahan Kerajaan Persekutuan yang baru.

Maka Blog ini akan menurut jejak langkah Altantuya..... gedebum.. gedebam...  akan di letupkan dengan C4 yang di seludup keluar dari bilik kebal keselamatan barangan merbahaya.... kah..kah..kah...

So... cukup setakat ini dulu, sebab gua nak pergi jemput Ulama2 Muda untuk buat kenduri Birthday Blog gua..... muakakakakaaaa.....

Selamat menunaikan ibadah puasa gua ucapkan kepada semua.... Assalammualaikum.....

31 IkutSukaLu...::

kakcik Sunday, August 15, 2010 4:59:00 AM  

Salam Isa..

TAHNIAH untuk Isa dan blog ini. Blog ini adalah salah satu blog yang MESTI kakcik jengah setiapa hari andai berkesempatan (tak berkesempatan tu sebab tak ada laptop/pc atau line internet) dan untuk satu hari, selalunya bukan hanya sekali kakcik terjah ke sini. :)

Isa Sunday, August 15, 2010 5:03:00 AM  

Salam kembali Kakcik,

Terima kasih atas sokongan kakcik selama ini.

Abang Chot,  Sunday, August 15, 2010 6:05:00 AM  

Selamat panjang umur...

Anonymous,  Sunday, August 15, 2010 6:23:00 AM  

bulan posa ada kenduri gak ka?
tahniah

Isa Sunday, August 15, 2010 7:03:00 AM  

Abang Chot;

Yang tu susah nak cakap, buatnya dah boring jadi macam toyota caldina... perghhh... ha..ha..ha..

Terima kasih bro...

Isa Sunday, August 15, 2010 7:05:00 AM  

Tanpa Nama 6.23am,

Tak salah kalau nak buat bro, ha.. ha.. ha... Ada hukum yang kata tak boleh ke..???

TQ...

warta 365,  Sunday, August 15, 2010 8:01:00 AM  

happy besday.wkahakhakaha
nawaitu kita sama la bro, nak tumbangkan rejim UMNO/BN YAHUDI LAHANAT

aaaa, silakan silakan makan.wkahakhaka

A Mum Of Three Mohd Sunday, August 15, 2010 9:21:00 AM  

Salam Isa,

Happy Besday!!

Mum ucapkan tahniah. Semoga 'panjang umur' untuk terus bertempur di medan perjuangan menegakkan yang benar, insyaAllah. Keep going and all the best.

kulupSakah Sunday, August 15, 2010 9:31:00 AM  

yes brader..itulah objektif blog dibina..teruskan sepedas kambing salai!

baginda® Sunday, August 15, 2010 9:59:00 AM  

suka la tu bro da dua tahun... hehhe

joecharlie Sunday, August 15, 2010 10:04:00 AM  

Chek tak sabaq nak dengaq AYAK MANI SAPAAAAAALAH dalam jubuk Saifultu tolongla habak Dr.Razali nooooooo......hampa macam mana?Tapi blog ni jangan malukan mok pok hampa kira bagues lah tu.

Pak Long Sunday, August 15, 2010 10:21:00 AM  

Salam Isa,
Lagi Mak Long hang tak bagi Pak Long masuk, lagi tu la Pak Long dok terjah gak blog kurang ajaq hang ni... lagi dilarang, lagi syok... hihi... happy besday...

Harris Sunday, August 15, 2010 11:35:00 AM  

Hepi bday!!Aih,bro isa,xkan nak di'c4'kan blog ni klu kera..jaan ameno bejaya ditumbangkan lepas PRU13 nanti?X indie ar..

Anonymous,  Sunday, August 15, 2010 1:11:00 PM  

anak jati selangor:
teruskan perjuangan...

Shibli Sunday, August 15, 2010 2:31:00 PM  

salam bro. tahniah dah 2 tahun. teruskan blogging. aku sokong lu dari belakang.

Kerajaan Rakyat Sunday, August 15, 2010 4:33:00 PM  

Salaam bro Isa,

Tahniah kepada Ikut Suka Aku. Nasihat saya, sekalipun kita berjaya tubuhkan kerajaan baru menggantikan kerajaan kurap UMNO/BN saya harap Ikut Suka Aku jangan diletupkan. Pantau kerajaan demi kesejahteraan bersama.

Walau apapun yang tidak syoknya ... " lu orang masak la sedap2 dan bayangkan seperti makan kenduri kat rumah gua... kah...kah..kah....."

Gua tak selera nak masak .... selera nak makan je .... kah kah kah ...

Isa Sunday, August 15, 2010 4:52:00 PM  

warta 365,

tumbangkan pakai kapak... muakakaka...

Silakan... jemput2 makan.. buat macam rumah lu sendiri... ha..ha..ha...

Isa Sunday, August 15, 2010 4:54:00 PM  

Salam M3M,

Siapa yang panjang umur...???

Blognya atau tuannya... ha..ha..ha..

Anyway... thanks a lot.

Isa Sunday, August 15, 2010 4:55:00 PM  

Salam kulupSakah;

Perghhh... sudah ada menu baru pulak....

Tq bro...

Isa Sunday, August 15, 2010 4:57:00 PM  

baginda;

gua tengah nagis gilerrrr... menginsafi diri nih....

Isa Sunday, August 15, 2010 4:58:00 PM  

joecharlie,

Sabaq bro.... yang pasti bukan ayaq mani lu... dan lu tak terlibat kan...

ha..ha..ha...

Isa Sunday, August 15, 2010 5:02:00 PM  

Salam Pak Long;

Ishhh.. tak tau nak jawap apa dgn komen Pak Long ni...

Pasai baca ayat komen tu "double trouble meaning" jadinya...

Yang cheq paham perkataan last sekali "happy besday".. hahaha.. terima kasih...

Isa Sunday, August 15, 2010 5:05:00 PM  

Harris;

Nak buat camna bro.. gua dah deal awal dulu dengan KPN seludup keluar C4, kalau tak digunakan nanti membazir pulak...

Membazir itukan amalan syaitan..

Isa Sunday, August 15, 2010 5:06:00 PM  

Tanpa Nama 1.11pm;

Lawan tetap lawan..

TQ bro...

Isa Sunday, August 15, 2010 5:07:00 PM  

Shibli;

Terima kasih bro,

errr... lu sokong dari tepi boleh takkk...???

sensitip aaarrrr...

Isa Sunday, August 15, 2010 5:09:00 PM  

Kerajaan Rakyat;

Nasihat, akan di pertimbangkan ha..ha..ha...

Terima kasih bro...

Dr. Abdul Wahab Arbain Sunday, August 15, 2010 6:03:00 PM  

Salam ISA,
Bila pulak saya jadi sifu ISA ...?
ISA tu kan musuh ketat saya ...?

Isa Sunday, August 15, 2010 10:39:00 PM  

Salam Dr. AWA.

hehehe... antara ISA dan Isa... sama tapi tak serupa..

Isa Sunday, August 15, 2010 10:40:00 PM  

Salam Abang Mat;

Tosei...???

Cuba cari kat Bazaar Ramadhan ada tak..???

mountdweller Thursday, August 19, 2010 10:01:00 PM  

Salam Anakanda

Terlepas dan terlambat pula mengucapkan tahniah. Tapi tak apa kesungguhan dan keihklasan berblog yang menjadi nilainya.

Walau pun apa saja gaya, itu adalah hak kita di rumah kita. Caci maki, sumpah seranah dengan ikhlas untuk tujuan membina dan memberikan keinsafan tetap bernilai baik!

Eh.. uncle pun termasuk di dalam golongan sifu ka? Kalau macam tu terlalu ramailah sifu dalam dunia ni yek?

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP