IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Monthoghi Malaysia Banyak Yang Bangang...!!!

>> Friday, June 18, 2010

Metodologi atau kaedah yang dijalankan oleh Freedom House adalah berdasarkan piawaian yang diterima-pakai oleh negara-negara di seluruh dunia mengenai apa yang ditakrifkan sebagai kebebasan bersuara dan kebebasan media.

Katanya, piawaian itu dijamin oleh beberapa perjanjian antarabangsa yang Malaysia juga adalah antara negara yang memeterainya. Sumbernya di sini.



Daripada percayakan si mangkuk anak yatim ni.. lebih baik percayakan minah saleh Kalekar tu..., sedangkan Pulau Batu Putih yang dah lama tergadai pada Singapura pun boleh malaun ni katakan "win-win situation" inikan pulak dalam soal kebebasan bersuara... ha..ha..ha.. geli celah kangkang gua dengan lawak bodoh malaun anak yatim ni...

woiii.. anak yatim lebih baik lu pergi balik jelobu jelah... menyampah betul gua tengok lu jadi menteri...

Ntah apo ehh.. jaso ekau kek negaro ni.. den pun tak tau... asyik mengampu.. membodek... itu yang ekau pandai.. yang den tau ekau peghonah bakar jambatan dongan umnoapco dulu... ekau ludah... lopaih tu ekau jilat balik... betui-betui haghamjadahlah ekau ni....

Skang ni ekau nak kelentong 1Malaysia pulak...???? Apo laie yang ekau nak kelentongkan...., rakyat pun tau kebebasan media negaro ni macam mano...., silap sikit kono cokup... bangang nak mampuih punya mentoghi... pembohong tak habih2...

Lebih baik lu lotak jawatan... bagi KJ gantikan lu... gua tengok budak tu... ado potensi jadi montoghi... sobab berani jugak lawan tauke Najib Nazak... gua sokong cadangan dio supaya daripado kera..jaan buang duit tak tontu pasal (pindah/buat parlimen baru) lobih baik salurkan pada biasiswa pelajar ke luar negaro...

Nak harapkan anak yatim dongan Najib... perghhh bangang nak mampuih... lu orang bukannya ada otak, semua harapkan pemikir (think thank) yang di sekeliling pinggang lu orang, dah tu pulak... semuanya profesor kangkung belaka... membodek dan makan gaji buto.. hampehhhh...

4 IkutSukaLu...::

Pak Oncu Friday, June 18, 2010 8:21:00 PM  
This comment has been removed by the author.
Pak Oncu Friday, June 18, 2010 8:22:00 PM  

Isa,, baru ekau tau yg Rais anak Yatim tu BaNggang n BiNgai hahahhahahahahahahhahahah

Isa Friday, June 18, 2010 8:41:00 PM  

Pak Oncu,

Salam bro..., den dah lama tau.. sejak dio bakar jambatan laie..., tapi den polik bobar ehhh...

Macam mana si bangang n bingai nih.. boleh jadi mentoghi....

teratailiar Friday, June 18, 2010 10:58:00 PM  

isa...
takkan tak tau kot...
politik malaysia ini ala2 feudal gitu...
no 1 mesti 'heritage and pedigree'...
no 2 lambung2 dan bodek kena kuat...macam kata bang mat "cium tangan mesti sampai siku..."
no 3 of course la...'kepala rimau' kena tebal...i help you, you help me...
hehehe...
sapa tak caya...
tanya isa samad...
wakaka

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP