IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Sila ambil perhatian...!!!!
Blog ini bukan tempatnya bagi orang2 yang berasa dirinya beradap sopan santun dan bajet bagus. Jika tidak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan dalam pembacaan. Sila blahhh.... gua bolayan....

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati gua (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik, Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PH), Wakil Rakyat (Ahli Parlimen/DUN) yang tugas mereka suka memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

H1N1 - Makin Menganas...

>> Wednesday, May 26, 2010

Dulu kecoh satu negara kerana H1N1, sekarang ini macam tiada apa2 pula... dan pihak kera..jaan seolah2 senyap jer.... baca laporan di bawah;

Sejumlah 19 pesakit lagi disahkan positif Influenza A (H1N1) sehingga 5.30 petang semalam, menjadikan jumlah terkumpul individu yang dijangkiti penyakit itu di seluruh negara ialah 14,326.

Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr Mohd Ismail Merican, berkata bilangan pesakit dirawat di hospital seluruh negara akibat penyakit serupa influenza (ILI) adalah sebanyak 606 kes.

"Daripada jumlah itu, 80 kes disahkan positif H1N1. Bilangan kes di Unit Rawatan Rapi ialah 12 kes dengan sembilan daripadanya mempunyai faktor risiko," katanya dalam satu kenyataan di Putrajaya hari ini.

Beliau berkata, sehingga 8 pagi ini, sebanyak empat laporan kejadian kluster ILI dikesan di Kelantan, Negeri Sembilan, Perak dan Selangor.

"Kementerian Kesihatan ingin mengingatkan bahawa penularan jangkitan virus H1N1 cukup mudah berlaku di tempat orang ramai berkumpul atau bersesak-sesak.

"Bagi mengekang penularan ini secara efektif, amat penting bagi mereka yang mempunyai gejala ILI supaya tidak pergi ke tempat tumpuan awam sedemikian," katanya.

- Bernama


p/s: Berhati-hatilah kerana isu ini masih belum selesai... sayangi keluarga anda dan mencegah itu lebih baik dari merawat.

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP