IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Sila ambil perhatian...!!!!
Blog ini bukan tempatnya bagi orang2 yang berasa dirinya beradap sopan santun dan bajet bagus. Jika tidak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan dalam pembacaan. Sila blahhh.... gua bolayan....

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati gua (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik, Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PH), Wakil Rakyat (Ahli Parlimen/DUN) yang tugas mereka suka memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Anwar Bikin Kak Mah Malu Sedunia.

>> Sunday, April 11, 2010

Hallooooo... Kak Mah, apa sudah jadi beb.... 145 negara pun tarak setuju sama kes liwar part 2. Lebih2 lagi dengan 2 laporan tiada jolok2 masuk punya... rakyat Malaysia lu orang boleh kelentong sana sini. Itu negara luar pun lu orang mau kelentong ka...?

 PM 1Malaysia.
Pada 2 April, satu persidangan ahli ahli parlimen dunia yang ke 122 telah diadakan di kota bangkok. Ianya diwakili oleh ahli parlimen dari 145 buah negara. Selain berbincang permasalahan semasa di seluruh dunia, kesemua ahli parlimen dari 145 buah negara tersebut sebulat suara menyokong satu usul supaya mendesak kerajaan malaysia menggugurkan tudukan liwat siri 2 terhadap Anwar. Mereka juga melahirkan rasa kebimbangan yang sangat serius terhadap penglibatan pihak yang sama dalam siri 1 dan 2, iaitu pihak pendakwa kes liwat siri 1, yang kini adalah peguam negara.
Penafian hak Anwar untuk mendapatkan dokumen pihak pendakwa menimbulkan rasa keraguan kepada mereka apakah akan ada satu pihak yang akan merekacipta bukti pendakwaan. Mereka juga merasa hairan dengan dua laporan perubatan yang tidak menyatakan ada tusukan secara jelas namun perbicaraan tetap diteruskan. Oleh itu pihak ahli ahli parlimen tersebut akan cuba menghantar pihak pemerhati dan pemantau ketika perbicaraan di mahkamah berjalan nanti.

Sangatlah memalukan bagi negara Malaysia, bila persidangan ahli parlimen yang ke 122 itu sebenarnya beragenda besar dalam membincangkan masalah penyeledupan dadah dan senjata seluruh dunia, pemerdagangan manusia dan hak asasi manusia, bencana besar Chile dan Haiti, namun menyelitsama isu kes liwat 2 terhadap Anwar. Seolah olah ianya satu contoh pencerobohan hak asasi manusia berlaku di malaysia. Malu kerana dalam keadaan dunia sibuk berbincang tentang masalah kemunduran di negara sedang membangun tetapi mereka terpaksa campur tangan dalam isu di negara Malaysia.

Jadi mahu tidak mahu, pihak pendakwa perlu menyediakan bukti yang jelas dalam perbicaraan liwat 2 nanti. Ianya perlulah dilihat adil, jika tidak sudah pasti ianya akan memberi imej yang sangat buruk kepada Malaysia di mata dunia. Nyatalah perbicaraan Liwat Siri 2 akan membawa mata seluruh dunia tertumpu, memerhati ke arah Malaysia. Jika sekali ianya dilihat tiada keadilan berlaku di Malaysia maka dengan jelas dan nyata Malaysia akan dipacu ke arah jurang yang suram dan gelap samada dari sudut ekonomi, pelaburan dan juga prestij di mata antarabangsa. - detikdaily.
Adussss... malunya, apa gua mau cerita sama gua punya member mat saleh..., gua takda apa yang hendak dibanggakan dengan ini negara... lebih2 lagi sama dia punya PM yang tadak muka malu punya...

5 IkutSukaLu...::

storm62,  Sunday, April 11, 2010 5:57:00 PM  

Bukan umno lagi, la ni dah jadi APNO (APco+umNO)....depa mau tau MALU?

pasal APNO 1Malaysia terkena tipu.

Terima kasih KERAjaan Malaysia kerana sanggup menipu, menhina dan khianati Rakyat Malaysia.

Anonymous Sunday, April 11, 2010 7:01:00 PM  

Woi bro, kalu u nak marah ngan rosmah itu lu punya pasal, tapi kalau u cakap malu ngan negara ni wa harap lu bleh pindah atau jadi rakyat lain, jangan duduk d malaysia lagi, boleh brambus...orang cam u tak layak jadi rakyat tau tak

Anonymous,  Sunday, April 11, 2010 7:30:00 PM  

Haloo bro 7:01.
Sebenarnya malu punya PM giler + babi ni.
Lagi elok yang brambus dari negara ini adalah u dan najib aja.
Dok buat sial aja kat malaysia

wan Sunday, April 11, 2010 7:38:00 PM  

AWT PAKAT KOMPLAIN PAKAI TANPA NAMA TAK DAK TELOK KA

Anonymous,  Sunday, April 11, 2010 9:47:00 PM  

Tak siapa BERHAK halau siapa pun..yang patut di buang ka laut adalah pemimpin yang menang pilihanraya TAPI MENGKHIANAT dan MEMBOHONG rakyat pagi petang siang malam..

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP