IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Si Cilakesss... Bercuti Dengan Duit Rakyat...???

>> Friday, January 02, 2015

Duit rakyat nih....

Hebat betul Najib Razak, pergi makan angin sambil bermain Golf dengan Obama di Hawaii gunakan jet lain.. balik pula menggunakan jet lain kedua-duanya milik Kerajaan yang kos operasinya ditanggung oleh rakyat..

Gambar di atas ialah jet yang digunakan untuk membawa pulang Najib setelah beliau terpaksa membatalkan cutinya setelah teruk menerima kecaman dari rakyat bukan macai.. ianya adalah milik TUDM. dari jenis Boeing 737-700.

Blogger UMNO mempersoalkan sejak bila Isteri Perdana Menteri berhak menggunakan Jet Rasmi Kerajaan tanpa kehadiran Perdana Menteri?

Yup. The official jet took Rosmah and her gang to Indianapolis. Last reports say the official jet was still there in Indianapolis.

So the First Lady of Malaysia did not bother coming home to meet the flood victims. But she has an office in the PMO called 'Office of the First Lady'??

Najib returned home to KL first on a commercial flight. Tukar baju, tukar flight and flew back from KL to Kota Bharu. Everyone thought that Najib had flown directly from Hawaii to Kota Bharu. I thought the same. Rupanya we have been had.

Here is that Malaysiakini report : http://s.m5.malaysiakini.com/news/284757.html. I have truncated it.

PM puts flood victims before family

4:00PM Dec 28, 2014

-His family (Rosmah) was sad to see him leave Hawaii (Rosmah still in US)
-Najib decided to put his vacation aside my family was sad that I had to leave them (Rosmah still on holiday)
-Najib came under fire playing golf in Hawaii as flood worsened.
-Najib had cut short his holiday and returned to the country yesterday.

However he appears to have taken a different plane from the government jet that had ferried him to Hawaii.That carrier went the opposite direction to Los Angeles before ending up in Indianapolis, Indiana, where it has remained till now, according to data on flight tracking website Flightradar24.

Upon his arrival, Najib's first stop was in Kota Bharu, Kelantan

Read carefully folks :

However he appears to have taken a different plane from the government jet that had ferried him to Hawaii.That carrier went the opposite direction to Los Angeles before ending up in Indianapolis, Indiana, where it has remained till now, according to data on flight tracking website Flightradar24.

So this is what has been really going on. I believe the Malaysian taxpayer has provided the Prime Minister an official jet (more than one) so that the PM can attend to important matters of State, including returning home as quickly as he can to oversee relief efforts during natural disasters. (OK lah if the PM wants to use it for his holiday - I dont mind.)

But it looks like the PM left the official jet for his wife's personal use to continue her holiday in Indianapolis. Then the PM spent even more taxpayers money to take a commercial flight back home to Malaysia. Pasal apa bayar duit dua kali?

Since when does the PM's wife have the right to use the official jet for her private holiday - without the PM?

If she has an "Office of the First Lady of Malaysia" in the PMO with a full budget and staffing then why not the First Lady also cancel her holiday and return home to be with the flood victims?

If the PM is going to use commercial flights then why the need for official jets?
Berbagai persoalan lagi dibangkitkan oleh Blogger UMNO itu.. sepenuhnya silalah baca di (SINI). walau bagaimanapun posting tersebut dah hilangggggggg..... dari pandangan hahahaha... dah dipadam letewwww.... dah kena tiauwww... agaknya atau tak mau kena Bangang oleh big boss diorang kerana menghentam gang sendiri... hahahaha....!!!!

Jet Rosmah dan keluarga. Kos segalanya duit Kerajaan aka Rakyat
Jet yang atas tadi balik Malaysia, Jet yang ini pula terbang ke Amerika.

Itulah hakikatnya bagaimana betina puaka yang bernama Rosmah Mansor pergunakan dana kerajaan untuk urusan peribadi dan keluarga mereka.... memang pundek haramjadah dan jom pakat ramai2 doakan kehancuran keluarga jahanam haramjadah ini. Jangan halalkan setiap sen wang kerajaan yang diorang sekeluarga leburkan.... bajingan punya makhluk.

PRU-14 jika ada sesiapa yang bagi sokongan kepada BN terutamanya sokong mengangkat Najib Razak sebagai PM... sememangnya makhluk itu adalah makhluk terkutuk bodoh lagi bangang wa cakap luuuuu....

Eloklah desak Najib Razak letak jawatan, selagi dia jadi PM selagi itulah bini haramjadah dia tu bermaharajalela. Gantikan dengan Muhyiddin Yasin... test mamat tu pulak..., dari kalangan PR jangan mimpi aarrrr.... tak nampak siapa yang boleh jadi PM... hahahaha.... !!!!

Gua nak tanya satu soalan..., boleh tak kalau gua tak mau bayar cukai tahun ni.... pi mampus sama LHDN, sebab gua sebahagian daripada cukai gua bukannya untuk menanggung perbelanjaan mak badak aka babi negara (BN).... hahaha....!!!!

kredit: Rakyat Marhaen

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Layannnnn....!!!!

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP