IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Khusus buat pembaca bertaraf Skema, Sopan Santun dan Beradab. Ini bukan tempat lu orang. Sila logout.... jika tak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan. Sila ambil perhatian...!!!

Jika anda tidak boleh menerima konsep blog ini, dengan segala hormatnya anda sekali lagi dinasihatkan supaya logout secepat mungkin. Di sini tiada bahasa sopan santun, penuh beradab lagi tertip, harap maaf.

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik dan Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PR) yang tugasnya memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Mak Lembu... Meroyan..!!!!

>> Monday, December 01, 2014


Lu orang agak2 mak lembu tua sekoq nih kepala hotak dia biol atau sewel... kahkahkah..., sejak azali lagi dia ni ada something wrong somewhere... naknya pulak selepas kantoi satu keluarga melesapkan dana projek kerajaan lembu "feed the lord" sebanyak RM250 juta duit rakyat.

Contohnya di negara Jepun pemimpin yang merompak duit negara seperti keluarga mak lembu nih sudah pasti kompom dengan penuh yakin akan ambil tindakan "harakiri" iaitu bunuh diri secara beramai2 sekeluarga, malu beb... sebab orang/pemimpin/menteri di Jepun maruah diorang tinggi beb... bukan seperti di Malaysia di mana pemimpin/menterinya spesies kulit muka tebal bertampal dengan kulit babi 14 inci, malahan masih ada yang pegang jawatan dan juga dilantik semula. Itulah bangangnya orang yang melantik spesies penyamun harta negara nih....

Lepas tu pulak dengan muka bertampal kulit babinya itu, mak lembu ini melalak-lalak dalam dewan bangunan Pirates World Trade Centere (Pwtc) kononnya nak pertahankan tanah rizab melayu.... part ini betul2 bikin gua gelak guling2 beb dengan kebodohan mak lembu yang mengaku sebagai spesies lembu melayu nih...., lembu yang dikurung 57 tahun pun tau update semasa dan siapa yang menerajui Kerajaan Malaysia selama ini, inikan pulak mak lembu betina parti peneraju keraaaaa...jaan sejak Merdeka (kononnya merdeka lahhh...).


Masih ingatkah dengan kes Sosilawati, nama mak lembu nih ada terselit dalam urusan jual beli tanah di pulau Pinang beb.... tapi tak taulah apa citernya kerana masih lagi dalam kes Mahkamah. Macam biasa laaaa... kalau kes melibatkan pemimpin tertinggi umno selalunya kes2 diorang macam siput babi... slow nak mampus.

Takan perkara paling bodoh sekali si Mak Lembu nih tak tau...., isu meluluskan pemberian/penjualan tanah melibatkan siapa...??? Siapa yang memerintah Malaysia selama 57 tahun...??? Pejabat Tanah siapa punya....??? Dewan Undangan Negeri siapa punya...??? lagi mau pura2 bertanya mana hilangnya Tanah Rizab Melayu.... ini Mamak paria betina lembu memang muka tadak malu wa cakap luuuu.... asyik nak membodohkan orang jer..

Nak raih populariti carilah Agenda atau Isu yang membela rakyat, bukannya melalak dengan agenda yang lu orang sendiri tibai... sendiri melalak.... hahahaha.... dasar penyamun mana pernah mengaku diorang penyamun...

Jadi... janganlah berasa hairan dengan lolongan dan salakan lembu2 yang berada dalam Pwtc tuuuu.... semuanya tu berlaku sekali setahun untuk diorang syok2 sendiri dengan lawak jenaka yang takda maknanya kepada kita semua.

Kerana puak2 dalam pwtc itu sememangnya dilahirkan untuk jadi sebegitu..... "Sudah ketentuan Allah" mereka di anugerahkan untuk menjadi Pemimpin kerana...


Kesimpulannya.... Tanah Rizab melayu sudah lama tergadai sikit demi sikit akibat tangan2 rakus pemimpin2 umno selama 57 tahun pemerintahan umno/bn. Kalau tak caya pi tanya bekas MB Selangor Muhamad Taib (Mike Tyson).... tanah kat Templer Park siapa punya.... hahahahahaaaa..... itu salah satu contoh cara pemimpin2 umno bekerja, masa pegang kuasa rembat dulu... lepas tu boleh cuci dosa di Mekah atau masuk Parti Pas. Mentaliti melayu pulak bila dengar penyamun2 dah pi cuci dosa di Mekah terus percaya dan memaafkannya... so.. apa ada hal....

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Layan....

Ziarah Dari...


widget

Layan.... Lagi...

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP