IkutSukaAku-ISA. Powered by Blogger.

PERHATIAN - INI BLOG KURANG AJAR...!!!!

Sila ambil perhatian...!!!!
Blog ini bukan tempatnya bagi orang2 yang berasa dirinya beradap sopan santun dan bajet bagus. Jika tidak mahu terasa sakit hati, menyampah dan memualkan dalam pembacaan. Sila blahhh.... gua bolayan....

Wujudnya blog ini khusus untuk meluahkan rasa tidak puashati gua (sebagai rakyat) terhadap Parti2 Politik, Kerajaan Korup (tidak kira BN atau PH), Wakil Rakyat (Ahli Parlimen/DUN) yang tugas mereka suka memperbodohkan RAKYAT sepanjang masa.

Dunia Berhutang Dengan Islam.

>> Saturday, December 20, 2014


Sunita Williams, seorang wanita India pertama yang pergi ke bulan pada tanggal 9-07-2011. Kembalinya dari Bulan langsung masuk dan memeluk Agama Islam. Beliau berkata...:

''Dari Bulan seluruh Bumi kelihatan hitam dan gelap kecuali dua tempat yang terang dan bercahaya. Ketika aku melihat dengan teleskop, ternyata tempat itu adalah Mekah dan Madinah, di bulan semua frekuensi suara tidak berfungsi, tapi aku masih mendengar suara Adzan."

Petikan dari Encyclopedia Americana Prof. Lawrence E. Yoseph menulis.., menurutnya "Sungguh kita telah berhutang besar kepada umat Islam, sekiranya orang-orang Islam berhenti melaksanakan Thawaf atau pun Solat di muka bumi ini nescaya akan terhentilah putaran bumi ini, kerana putaran dari super konduktor yang berpusat di Hajar Aswad, tidak lagi memancarkan gelombang elektromagnetik.

Menurut hasil penelitian dari 15 Universiti:
Menunjukkan Hajar Aswad adalah batu meteor yang mempunyai kadar logam yang sangat tinggi, iaitu 23 ribu kali dari baja yang ada. Beberapa angkasawan yang telah pergi ke angkasa melihat suatu sinar yang teramat terang mememancar dari bumi, dan setetlah diteliti ternyata bersumber dari Bait Allah atau Ka'bah.

Super konduktor itu adalah Hajar Aswad, yang berfungsi sebagai mikrofon yang sedang bersiaran dan jaraknya mencapai ribuan juta jangkauan siarannya, - Fl Whiple menulis : "Sungguh kita berhutang besar kepada orang Islam, solat, tawaf dan tepat waktu menjaga super konduktor itu..."
 
Para angkasawan telah menemukan bahawa planet Bumi ini mengeluarkan sejenis radiasi. Radiasi yang berada di sekitar Ka’bah ini memiliki karakteristik dan menghubungkan antara Kaa’bah di planet Bumi dengan Ka’bah di alam langit (Sidratul Muntaha).

Di tengah-tengah Bumi di antara kutub utara dan kutub selatan, ada suatu kawasan yang bernama ‘Zero Magnetism Area’, ertinya adalah apabila kita mengeluarkan kompas di kawasan tersebut, maka jarum kompas tidak akan bergerak sama sekali kerana daya tarikan yang sama besarnya antara kedua kutub ini.

Itulah sebabnya jika seseorang tinggal di Mekah, maka ia akan hidup lebih lama, lebih sehat, dan tidak banyak dipengaruhi oleh banyak kekuatan graviti. Sebab itulah juga ketika kita mengelilingi Ka’bah, maka kita seakan- akan merasa diri kita di-cas berulangkali oleh suatu "Tenaga Misteri" dan ini adalah fakta yang telah dibuktikan secara ilmiah. Mekah juga merupakan pusat bumi, Mekah adalah Pusat dari lapisan-lapisan langit.

Ada beberapa ayat dan hadits nabawi yang menyiratkan fakta ini. Allah berfirman : ‘Hai golongan jin dan manusia, jika kamu sanggup menembus (melintasi) penjuru langit dan bumi, maka lintasilah, kamu tidak akan dapat menembusinya melainkan dengan kekuatan.’ (Ar-Rahman-33).Menurut riwayat Ibnu Abbas dan Abdullah bin Amr bin As, dahulu Hajar Aswad tidak hanya berwarna putih tetapi juga memancarkan sinar yang berkilauan. Sekiranya Allah Subhanahuwata'ala tidak memadamkan kilauannya, tidak seorang manusia pun yang sanggup mamandangnya.

Dalam penelitian lainnya, mereka mengungkapkan bahawa Batu Hajarul Aswad merupakan batu tertua di dunia dan juga bisa mengambang di air. Di sebuah musium di Eropah, ada tiga buah potongan batu tersebut (dari Ka’Bah) dan pihak musium juga mengatakan bahawa bongkahan batu-batu tersebut bukan berasal
dari sistem tatasurya kita.

Dalam salah satu sabdanya, Rasulullah Shalallahu 'Aalaihi wassalam bersabda: "Hajar Aswad itu diturunkan dari syurga, warnanya lebih putih daripada susu, dan dosa-dosa anak cucu Adamlah yang menjadikannya hitam".

Subhanallah..., Alhamdulillah... Laa Illahaillallah, Allahu Akbar...!!!
 
Betapa bergetar hati kita melihat dahsyatnya gerakan Tawaf Haji dan Umrah. Inilah jawapannya kepada fitnah dan tuduhan jahiliyah yang tidak di dasari ilmu pengetahuan, kononnya mengapa kaum Muslimin Solat ke arah Ka'bah (Kiblat), malahan umat Islam juga di anggap menyembah Bangunan Batu Empat Segi (Ka'bah).

Hanya Allah Yang Maha Kuasa Dan Mengetahui Segala..., Subhanallah ...., marilah kita kembali kepadanya dan menunaikan segala perintahnya. Sesungguhnya Islam adalah Agama yang sebenar-benarnya di dunia ini.

Post a Comment

Gua tidak bertanggungjawab terhadap semua komen mahupun pandangan yang dihantar pembaca atau di cetak semula di blog ini. Hanya komen di ruang komen Intensedebate sahaja yang akan disiarkan.

1) Komen dari Anonymous/Tanpa Nama tidak akan di layan sama sekali.

2) Begitu juga dengan sebarang komen yang berbentuk sensitif, mengikut takrifan gua, akan dipadam.

Jika ada sebarang cadangan, kritikan atau tak puashati secara peribadi dengan gua, sila email ke zergdukes@gmail.com

Nasihat Buat Kerajaan Barisan Nasional

You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. - Abraham Lincoln.

Penchachai Umno/Barisan Nasional Fahamkan Ayat Ini..!!!!


“…Wahai orang-orang yang beriman..!!!
Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai awliya, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka awliya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu
…”; al-Maa’idah:51

Pelawat Terkini

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009
   

Back to TOP